Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 2 minuten
Het is vaak een flinke investering: de auto. En het blijft de makkelijkste manier om je te verplaatsen. Naar je werk, de supermarkt of je vakantieadres. De auto staat altijd voor je deur te wachten. En hoewel files niet leuk zijn, we accepteren het liever, dan dat we de trein nemen. Het is alleen zo jammer dat er aan een auto zo’n fors prijskaartje hangt. Dit kun je voor een deel oplossen door voor een occasion te kiezen. In dit artikel ontdek je wat de voordelen van een tweedehands auto zijn. Lees het artikel

Goedkoop een auto kopen? Dit zijn de voordelen van de Volvo XC60 en andere topoccasions

Leestijd: 2 minuten

De prijs

Het belangrijkste voordeel van een occasion is de prijs. Als geld geen rol zou spelen, zouden de meeste mensen voor een nieuw model kiezen. De realiteit is echter anders en zeker met de uit de pan rijzende energieprijzen en alsmaar stijgende bedragen in supermarkten, is een nieuwe auto bijna een luxe artikel geworden. Het goede nieuws is dat er occasions zijn. Erg veel occasions. Wil je bijvoorbeeld een Volvo XC60 kopen, dan heb je erg veel keus. Deze auto is al lang op de markt, waardoor je uit erg veel uitvoeringen kunt kiezen. Met als gevolg dat er ook goedkope modellen als occasion verkrijgbaar zijn. Dan rijd je weliswaar in een vrij oude auto. Maar je hebt wel een kwalitatief uitstekende auto zoals de Volvo XC60 tot je beschikking.

Groot aanbod

Je kon het hierboven al zien, het aanbod occasions is ontzettend groot. Dat is ook logisch, omdat er veel meer auto’s dan bestuurders zijn. Er zijn genoeg mensen die na twee of drie jaar hun nieuw gekochte, en deels afgeschreven, auto inruilen. Zo komen er steeds meer occasions op de markt. Het gevolg is dat er van de Volvo XC60 zowel oude modellen als moderne hybride auto’s tweedehands te koop zijn. Als je naar een goedkope auto zoekt, zal je het vooral bij de oudere occasions gaan vinden. Een tweedehands hybride auto kost nog altijd behoorlijk veel.

Geen wachttijd

Omdat je geen nieuwe auto gaat kopen, heb je met het volgende geen ervaring. Gelukkig maar, want in sommige gevallen moet je drie jaar op je nieuwe auto wachten. Dit is natuurlijk wat extreem, maar een jaar is geen uitzondering. Door voor een occasion te kiezen, maak je de wachttijd veel korter. Met een beetje geluk hoeft de door jou gekochte occasion alleen nog een laatste check te krijgen en kan je er dezelfde week nog je eerste kilometers mee maken.

Vrije keuze voor garage

Natuurlijk mag je altijd zelf bepalen naar welke garage je gaat. Maar voor nieuwe auto’s is het vaak gunstiger om het onderhoud bij de betreffende dealer te doen. Aan de fabrieksgarantie zitten namelijk allerlei voorwaarden, waaronder de dealer waar je het onderhoud laat plegen. Dat is bij een occasion niet het geval. Je kunt zelf een garage uitkiezen om het onderhoud aan de auto te laten verrichten.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel