Richard
Vakantie / Vervoer Leestijd: 2 minuten
Goedkoop en auto’s gaan steeds minder goed samen. Naar de prijzen van nieuwe auto’s hoef je niet eens te kijken, net als naar de lange levertijd. En ook een occasion gaat voor steeds meer euro’s over de spreekwoordelijke toonbank. Een Opel Corsa occasion is een uitzondering. Dit compacte model is prima te betalen. En het is ook gewoon een goede auto. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van de Opel Corsa. Lees het artikel

Opel Corsa: goed, goedkoop en met tal van mogelijkheden

Leestijd: 2 minuten

Al 40 jaar kwaliteit

De eerste Opel Corsa kwam in 1982 uit de fabriek rollen. Tegenwoordig worden de auto’s van dit Duitse merk gemaakt in Zuid-Amerika en in meerdere Europese landen. Dit is een van de meest populaire modellen van Opel. Het is een compacte stadsauto die ondanks het formaat nog best ruim is. De auto biedt vrijwel net zoveel ruimte als de iets groter ogende Opel Astra.

Verhouding tussen prijs en kwaliteit

De Opel Corsa is populair, als nieuwe auto én als occasion. Nieuw is geen enkele auto goedkoop, maar er zijn wel wat mogelijkheden om het zo voordelig mogelijk te houden. Maar het meest voordelige is om de Opel Corsa occasion te kopen. Omdat deze auto al zo lang op de markt is, is het aanbod gebruikte Corsa’s ontzettend groot.

De prijs/kwaliteitverhouding is erg goed. Zoals bij elke auto wordt ook de waarde van een Opel Corsa ieder jaar minder. De kwaliteit blijft echter goed. Natuurlijk moet er onderhoud worden gepleegd, maar als je goed met een Opel Corsa omgaat, kun je hier heel lang plezier van hebben.

Als je kijkt naar de prijzen van occasions, dan kun je al voor minder dan 1.000 euro een gebruikte Opel Corsa kopen. Dan heb je het over een 1.3 uit 2008. Wat nieuwere modellen kosten enkele duizenden euro’s. En alleen als je een Opel Corsa uit 2022 wilt, kom je (net) boven de 10.000 euro uit. Dat maakt van de Opel Corsa een auto die voor iedereen toegankelijk is.

Zes generaties Opel Corsa

Opel is inmiddels aan de zesde generatie Corsa’s toe. Het begon met de Opel Corsa A, de nieuwste auto’s heten Opel Corsa F. De modellen zijn verkrijgbaar met een benzine- en een dieselmotor. En je kunt ook voor elektrisch kiezen. De Opel Corsa Electric valt echter in een andere prijsklasse. Deze occasions zitten tussen 20.000 en 30.000 euro. Elektrische auto’s zijn nu eenmaal wat duurder.

Een Opel Corsa is verkrijgbaar met diverse motoren, van 1.0 tot en met 1.6. Voor een compacte auto is dit meer dan voldoende. Je zult met de Opel Corsa geen Grand Prix winnen, maar dat is uiteraard ook niet de bedoeling van een auto. Die moet praktisch en goed zijn. En op dat vlak slaagt de Opel Corsa met vlag en wimpel.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel