Claudia
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
We krijgen weer hoog bezoek: Sinterklaas en zijn Pieten komen langs. En wat is deze festiviteit zonder de leukste knutsels? Verras jouw kinderen (en jezelf) met deze toffe knutselideeën! Lees het artikel

De allerleukste knutseltips voor Sinterklaas

Leestijd: 3 minuten

Sinterklaas bezoekt ons kleine kikkerlandje weer en de kids zijn dolenthousiast. Er komt zoveel leuks voor hen bij kijken. Schoentjes zetten, pepernoten eten, surprises maken... De weken voor pakjesavond heb jij het dus maar al te druk. Ben jij door alle hectiek jouw creativiteit even verloren? Geen zorgen, want wij hebben de leukste knutseltips voor Sinterklaas voor je op een rijtje gezet.

Zet de baard van Sinterklaas op

Het is helemaal niet zo lastig om eventjes in de Sint te transformeren. Jouw kind zal hier zeker weten ook om gieren! En wat heb je nodig? Een verzameling watten, een mal van de baard, wit papier, lijm en een schaar. Begin met de vorm van de baard en trek deze over op wit papier. Vervolgens smeer je de lijm op de baard en kan de baard beplakt worden met watten. Als alles opgedroogd is en jullie blij zijn met het resultaat, kun je zelfs gaatjes knippen ter hoogte van de snor. Door er een touwtje doorheen te doen en een elastiekje vast te maken, kunnen de kinderen deze zelf op doen. Lachen zullen ze zeker!

Hang de mijterslingers op

 

Sinterklaas is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Oké, even serieus… Slingers zijn een enorm leuke en feestelijke toevoeging aan jouw huis. En veel heb je er niet voor nodig. Met een lange draad, lijm en geprinte figuurtjes ben je al zo goed als klaar. Knip de figuurtjes uit en vouw ze netjes. Vervolgens verdeel je ze over het draad en plak je ze vast met lijm aan beide kanten. Vooral mijterslingers zien er erg vrolijk uit. Zo tover jij de Sinterklaassfeer in één keer in huis!

Sla het grote boek van Sinterklaas open

Je hebt vast en zeker nog een stel oude schoenendozen liggen. Van zo’n doos maak je eenvoudig het grote boek van Sinterklaas! Zorg dat je een verzameling rood, wit en geel papier hebt klaarliggen, en je kunt direct beginnen. Allereerst plak je rood papier geheel over de boven- en onderkant. Uit het gele papier knip je de letters, bijvoorbeeld ‘’Het boek van Sinterklaas’’. Plak deze op de bovenkant. Om jouw creatie op een echt boek te laten lijken, plak je wit papier aan de zijkant. Tenslotte maak je de deksel van de doos aan één kant vast, en kun je er nog een leuke verrassing instoppen.

Snoep van een pepernotenkrans

Kijk jij vooral uit naar Sinterklaas vanwege als dat lekkere snoepgoed? En dan hebben we het natuurlijk vooral over die overheerlijke pepernoten… Hier krijgt niemand ooit genoeg van, toch? Dit verwacht je vast niet, maar pepernoten zijn niet alleen om op te eten. Je kunt er namelijk héél creatief mee worden, zoals het maken van een mooie krans. Tijdens het knutselen kunnen jij en de kids de verleiding vast niet weerstaan, dus een enorme voorraad pepernoten in huis is erg belangrijk. Verder heb je een krans, lijm en wellicht ander lekker Sinterklaassnoep nodig. Dit is helemaal aan jou. Doe op iedere pepernoot een beetje lijm en plak ze op de krans. Ook de andere snoepjes kunnen verdeeld worden over de krans. Uiteindelijk kun je de creatie ophangen door er een lintje omheen te doen of als pronkstuk op een mooie schaal leggen.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel