Lan
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
Je denkt misschien dat het een goed idee is om te besparen op de jaarlijkse kerstpakketten, maar niets is minder waar. Lees snel verder waarom goedkope kerstpakketten eigenlijk duurkoop zijn. Lees het artikel

Onderzoek: besparen op een kerstpakket is duurkoop

Leestijd: 3 minuten

Indien je over een ruimschootse hoeveelheid personeel beschikt, kan het een duur grapje zijn om ieder personeelslid van een gevarieerd kerstpakket te voorzien. Veel werkgevers kiezen er daarom voor om te besparen op deze jaarlijkse kerstpakketten, waarbij het personeel minder, of minder luxe producten in het kerstpakket ontvangt, en waarbij de werkgever daardoor aanzienlijk goedkoper uit is. Echter hoeft dat niet de standaard gang van zaken te zijn met betrekking tot het kerstpakket, want wist je dat uit onderzoek is gebleken dat besparen op kerstpakketten duurkoop is?

Het is echt waar: besparen op kerstpakketten, is duurkoop. Waarom? Hoewel de kosten voor de werkgever relatief lager zijn, is het genot van de werknemer dat bij het openen van het kerstpakket direct óók. Uit onderzoek is gebleken dat besparen op een kerstpakket duurkoop is, en dat werknemers bij een minder zorgvuldig samengesteld pakket, eerder geneigd zijn om producten weg te gooien. Een lager budget resulteert nu eenmaal in een kerstpakket dat van minder goede- of variërende producten is voorzien, terwijl dat dus eigenlijk heel zonde is. Door middel van een origineel kerstpakket, dat in de praktijk niet eens zoveel duurder hoeft te zijn, betaal je per kerstpakket misschien een paar euro meer, maar zal je de resultaten daar ook van terugzien. Daarnaast ben je door middel van een origineel kerstpakket een stuk duurzamer bezig, want de kans is groot dat de producten uit het kerstpakket hierdoor ook daadwerkelijk geconsumeerd zullen worden. Daarnaast krijg je, mede doordat het pakket uit meer variatie bestaat en ook nog eens duurzaam is, meer waar voor je geld. Een echte win-win!

Een origineel kerstpakket: de voordelen

Het zal geen verrassing zijn dat een origineel kerstpakket vele voordelen met zich meebrengt. Niet alleen zal het hartje van menig werknemer er terecht sneller van gaan kloppen, maar ook jijzelf zal er blij van worden. Originele kerstpakketten kunnen door middel van een kerstpakkettenkiezer namelijk eenvoudig en snel worden gekozen, omdat deze vanuit de basis al van diverse thema’s zijn voorzien. Zo kun je kiezen uit een food pakket, een cultureel pakket, een drankpakket, een interieurpakket én uit een beautypakket. Daarnaast zijn de pakketten te kiezen op basis van prijsklassen die variëren van bedragen tot en met vijfentwintig euro, tot bedragen die oplopen tot boven de vijfentachtig euro. Tot slot kun je, indien jij het geschikte pakket voor je werknemers gevonden hebt, ook nog eens een persoonlijke boodschap aan jouw originele gift toevoegen en is besparen op een kerstpakket, verleden tijd.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zie jij het liefst in je kerstpakket?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel