Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 4 minuten
Pakjesavond ligt op de loer en de lootjes zijn weer getrokken... Loop jij al in lichtelijke paniek rond omdat je niet zo'n crea bea of handige harry bent en toch een surprise moet maken? Geen stress, Goedkoop.nl springt graag even in als hulppiet. Check snel deze super eenvoudige surprise ideeën en verras iedereen met jouw knutselcadeau! Lees het artikel

Super snel, super simpel; check deze surprises en slaag met vlag en wimpel!

Leestijd: 4 minuten

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas… Zijn de lootjes getrokken en mag je nu aan de knutsel? Is de inspiratie alleen ver te zoeken en ontbreekt het je aan surprise ideeën? Gelukkig zitten hier bij Goedkoop.nl ook wat creabea’s die graag even als hulppiet in willen springen. Zet je schrap, want maak je één van deze creaties, dan kost het je nauwelijks moeite en toch zal iedereen jaloers zijn!

1. Beestig leuk

Iedereen houdt wel van beesten, toch?! Een vrolijke kwispel of een kleine kamertijger, niemand kan zo’n lief diertje weerstaan. De onderstaande knutsels zullen dan ook door velen goed ontvangen worden.

Kat in het bakkie

Voor het katje heb je nodig: een lege verpakking wasmiddel (met wasbol), zwarte verf, papier in diverse kleuren en chenille knutseldraad. Deze surprise maken is super simpel; je schildert de fles met bol zwart en maakt van papier de oren, de ogen, de poten en de staart. Met het draad creëer je snorharen. Dit alles plak je op de fles.

Moppie

Hoe grappig is dit hondje. Niet te geloven dat dit gemaakt is van niet meer dan een oude dweil (mop) en een tweetal dozen. Het snoetje bestaat uit wat vilt en wiebeloogjes. Plak de dozen op elkaar en vouw de oude mop er als het ware omheen. Lijm dit alles vast en knip er mooi een model in. Snoetje erop, strikje in en voilà klaar is Kees!

Wiebeloogjes, chenille knutseldraad, waar haal je dat? Bekijk het knutselassortiment eens in de HEMA webshop.

 

2. Smullen maar!

Een koffieverslaafde, een chocolover… Bij onderstaande surprise ideeën lik je je vingers af. Ben je geen creabea of handige harry of heb je last minute een surprise nodig? Bak een taart of iets in die trant en verstop daar je cadeautjes in (zorg dat de pakjes niet vies worden en doe er een plastic zakje omheen).

Mmmmm

Mister Red, de rode M&M, gaat zeker bij alle chocolovers in de smaak vallen. En moeilijk te maken is het niet. Je neemt een grote(re) bal van piepschuim en verft deze rood. Als je nog cadeautjes in Mister Red wilt verstoppen, snij je de bal eerst doormidden, om het vervolgens weer aaneen te lijmen.

Laat de verf drogen en maak ondertussen van wit en zwart papier de ogen, de mond en de M. De voetjes maak je van een kleinere bal (doormidden gesneden).

1 kopje koffie

Mag jij een surprise maken voor iemand die helemaal fan is van Starbucks, warme chocomel of gewoon koffie? Zoek niet verder, deze grote Starbucks beker met slagroom is het helemaal.

Pak een lege pot of een beker en doe daar je cadeautjes in. Print op dikker papier of karton het Starbuckslogo en rol dit papier/karton als het ware om je pot of beker. Watjes of scheerschuim kunnen heel goed dienen als slagroom. Gebruik vilt of papier voor wat extra chocolade en stop er eventueel nog een echt rietje in!

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Heb je jouw surprise klaar, maar is het de bedoeling dat je ook nog een gedichtje maakt? Kijk eens voor de nodige inspiratie op 1001gedichten.nl onder de categorie ‘Sinterklaas’. Wie weet vind je hier nog bruikbare rijmzinnen.

Gedichtjes

3. Altijd leuk

Voor wie oh wie mag je een surprise maken? Het is altijd weer even spannend. Is het iemand met vele hobby’s of goede verslavingen, dan hoef je niet lang na te denken over een creatie. Ken je de persoon voor wie je wat moet knutselen niet zo goed? Houd het dan met deze surprises wat neutraler:

Lachen, gieren, brullen

Iedereen met een telefoon gebruikt ze wel; emoticons. Dus dit surprise idee is voor bijna iedereen wel geschikt en is in luttele minuten uitgevoerd. Koop verschillende kleuren (inpak)papier en pak je cadeautjes met geel papier in. Maak het gezicht dat je wilt hebben met de andere kleuren papier en klaar ben je.

Grabbelen maar

Nog een ander algemeen idee, is de grabbelton. Je kan het zelf zo bont maken als je wilt. Neem als voorbeeld deze ‘grabbelmuur’. Neem een grote doos, pak deze in met feestelijk cadeaupapier en maak er een paar grabbelgaten in. Achter deze gaten span je bijvoorbeeld wat folie of patroontekenpapier en je leukt ze wat op met crêpepapier. Degene voor wie jij dit maakt, mag dan op de surpriseavond helemaal los gaan op de ‘grabbelmuur’.

Extra tip: je kunt je grabbelton ook een komische twist geven. Doe er bijvoorbeeld wat derrie in, zodat het een heel spannend grabbelavontuur wordt.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een briljant en makkelijk surprise idee? Wij zjin nieuwsgierig dus deel het gerust hieronder met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel