Lan
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 2 minuten
Als ondernemer of zzp’er moet je helder en duidelijk communiceren, vooral naar klanten toe. Dat hoeft niet altijd met woorden, dat kan ook door iemand een cadeautje te geven, een relatiegeschenk zoals dat heet. Wie zich daarin verdiept zal zien dat de tijd van een doos bonbons weggeven allang voorbij is. Lees het artikel

Zo bied jij je klanten de leukste en mooiste geschenken

Leestijd: 2 minuten

Een groot aantal ondernemers heeft het momenteel niet gemakkelijk, andere ondernemers varen wel bij de coronacrisis. Dat is ondernemen. In het eerste geval moet er mogelijk een tandje bij en misschien moeten er veranderingen in het werkproces plaatsvinden. In het tweede geval krijgt het bedrijf een onverwachte boost.

In alle gevallen is het belangrijk klanten middels de juiste communicatie aan je binden en vooral te behouden. Dat maakt deel uit van de juiste communicatiestrategie. Zelfs als beginnende zzp’er krijg je daarmee te maken en het is een van de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap.

Luxe en duurzame relatiegeschenken

P&P begrijpt dat en biedt daarom goed geprijsde relatiegeschenken waarmee iedere ondernemer zijn klanten tegemoet kan treden. Denk aan prachtige waterflessen voor op het bureau of een uitgebreide merchandise die naar wens bedrukt kan worden. Van pennen tot tassen, en van zonnebrillen tot paraplu’s.

Luxe relatiegeschenken, duurzame relatiegeschenken of smartphone gadgets. Het is altijd mogelijk relatiegeschenken te vinden die passen bij de branche, de klant en de manier van ondernemen. En het gaat natuurlijk niet louter om het geschenk, maar vooral om de boodschap die je er als ondernemer mee achter wilt laten.

Stuur een creatief thuiswerkpakket naar werknemers of klanten

Wie duurzaamheid een warm hart toedraagt kan een klant blij maken met een duurzaam product zoals een jute of ecolinnen tas, een eco mok of duurzame pennenset. Wil je letterlijk een boodschap achterlaten op een t-shirt of badjas dan is het mogelijk deze te laten bedrukken en als relatiegeschenk weg te geven.

Een hit van dit moment is het thuiswerkpakket voor eigen werknemers. Je geeft ze daarmee extra waardering voor hun inzet. Wat erin zit? Onder andere snoep, oplader, stoepkrijt, koffiemok, spraycleaner, fitnessband en handcrème. Daar maak je, met een knipoog, iedere thuiswerker blij mee. En wie creatief is, kan zo’n pakket ook naar specifieke klanten sturen. Een gouden zet.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat vind jij van deze ideetjes?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel