Lan
Vrije Tijd / Online Leestijd: 3 minuten
78% van de Nederlanders shopt online. Kopen via internet maakt de laatste jaren een gigantische groei door. Zeker nu we ook veel meer thuis zitten. Het is simpel, snel en efficiënt. Veel ondernemers spelen daar op in door juist in deze tijd een webshop te openen. Maar wat zijn nu de beste manieren om zonder al te veel investeringen een webwinkel te beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je geen voorraad aan hoeft te houden? Lees snel verder. Lees het artikel

4 manieren om goedkoop een webshop te beginnen

Leestijd: 3 minuten

Je kunt kiezen voor een kant-en-klare webshop inclusief webhosting. Maar je kunt deze ook zelf stap voor stap naar eigen wens zelf bouwen. In deze blog zetten we alle opties voor je op een rij.

Dropshipping

Dropshipping is de perfecte manier om goedkoop een website te starten. Dit is een webwinkel zonder voorraad. De producten gaan direct vanaf de leverancier naar de klant. Zo hoef je dus ook nog eens geen pakketjes in te pakken. Op en top gemak dus! Zoek naar een uniek product met commerciële mogelijkheden of iets waar je een bepaalde passie voor voelt. Ook zijn er services die je kunnen helpen bij het verzinnen van een product. Het risico is lager omdat je geen investeringen hoeft te doen. En je hoeft natuurlijk ook geen lening af te sluiten.

Kant-en-klare webwinkel

Heb je weinig tijd of wil je snel starten? Dan kun je kiezen voor een kant-en-klare webwinkel. Het enige wat je hoeft te doen is een eigen look & feel aanbrengen met een logo en tekst. Plaats er daarna wat producten en je kunt starten met verkopen. Zo’n webwinkel is inclusief domein, hosting, betaal- en voorraadsysteem. In Nederland is Shopify NL een bekende aanbieder van goede en betrouwbare kant-en-klare webwinkels.

Bovendien is een kant-en-klare webshop ook niet duur. Vanaf een paar tientjes per maand heb je al een eenvoudige webwinkel. Het nadeel van een kant-en-klare webshop is dat je niet alles naar eigen wens kunt aanpassen. Zo ben je soms minder onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Een belangrijk punt want 50% van alle webwinkels sluit binnen twee jaar.

Zelf een webwinkel maken

Een andere optie is om je webwinkel zelf te maken. Dit kun je doen met een professionele webdesigner. Maar je kunt ook een programma als Wix of Wordpress gebruiken. Daar vind je standaard templates waarmee je vrij snel en simpel zelf een site bouwt. Vaak kun je kiezen uit standaard sites voor diverse branches die je zelf naar eigen wens kunt aanpassen. Ook zijn er webwinkels met betaalmodules. Met deze programma’s zet je dus zelf vrij snel en simpel een site inclusief domein en webhosting in elkaar.

Verschillende ideeën uitproberen

Wanneer de kosten van een website bouwen zo laag zijn, dan kun je ook verschillende concepten naast elkaar uitproberen. Zeker wanneer je dit met dropshipping doet. Zo vergroot je de kans dat je webwinkel succesvol wordt. Vergeet ook de SEO niet, oftewel de ranking in Google en het genereren van traffic naar je site. Door regelmatig blogs te plaatsen met SEO zoektermen vinden potentiële klanten jouw site sneller door de hogere ranking in Google. Wat je ook probeert, zorg er altijd voor dat je webshop betrouwbaar is!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zou jij aanbieden in jouw webshop?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel