Richard
Vrije Tijd / Online Leestijd: 3 minuten
Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent een jaar vol met hoge uitgaven als het om uitjes gaat. Om ons heen wordt alles namelijk steeds duurder. Dat geldt voor alle producten in de supermarkt, maar ook zeker voor tickets voor een pretpark bijvoorbeeld. Je kunt dus wel een aantal handige tips gebruiken voor het nieuwe jaar. Lees hieronder hoe je geld bespaart op uitjes in 2024. Lees het artikel

Zo bespaar je geld op uitjes in 2024!

Leestijd: 3 minuten

Doe mee met spaaracties

Als je geld wil besparen dan moet je het slim aanpakken. Zo bespaar je bijvoorbeeld geld op boodschappen door voor de aanbiedingen te kiezen. Op die manier ben je niet een dief van je eigen portemonnee. Als het om uitjes gaat, kun je ook een heleboel besparen. Dit doe je door mee te spelen met spaaracties van supermarkten bijvoorbeeld.

De supermarkt bij jou in de buurt heeft vaak een spaaractie, waarmee je korting kunt krijgen. Boodschappen moet je toch elke week doen. Dan is het mooi meegenomen als je er nog een mooie korting uit kunt halen. Vooral voor grote gezinnen is dit een spaaractie die je niet wil missen. Je kunt namelijk vaak een tweede kaartje gratis krijgen voor bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin. Daarvoor moet je natuurlijk wel een volle spaarkaart hebben. Met een groot gezin is die volle spaarkaart geen uitdaging meer. Nu nog gebruikmaken van de korting die je kunt krijgen!

Kies voor een abonnement

Wonen jullie dicht bij een pretpark, dierentuin of ander leuk park? En wil je daar in 2024 de kinderen vaker mee naar toe nemen? Dan is het verstandiger om voor een abonnement te kiezen. Je kunt dan onbeperkt een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de dierentuin. Vaak heb je die kosten er al snel uit. Hiervoor hoef je bijvoorbeeld 2 of 3x per maand naar dat park te gaan. Als je er wekelijks te vinden bent met de kinderen is dat dus een groot voordeel ten opzichte van losse tickets.

Blijf lekker thuis

Door thuis te blijven bespaar je natuurlijk altijd geld. De deur uitgaan kost tegenwoordig namelijk al snel tientallen euro’s. Als je weinig geld uit wil geven kun je beter binnen blijven met het gezin. Thuis is er ook van alles te organiseren. Laat je kinderen of vriendin bijvoorbeeld eens gratis spinnen. Zo leer je ook meteen kennis te maken met andermans hobby’s.

Misschien heeft je partner nog een leuke activiteit om met de kinderen te doen. Of kies er juist voor om allemaal een eigen hobby uit te voeren. Dan kun je zelf gebruikmaken van jouw casino bonus terwijl de kinderen bijvoorbeeld iets leuks voor je knutselen.

Vermijd het hoogseizoen

Veel pretparken kiezen ervoor om de prijzen in het hoogseizoen te verhogen. Dat is natuurlijk ook logisch, want dat is ook meteen de zomerperiode. Dat betekent niet alleen dat heel het land vakantie heeft, maar ook dat er veel kans is op mooi weer. Pretparken en dierentuinen verwachten dan nog meer bezoekers en gooien daarom ook hun prijzen omhoog.

Vanuit hen gezien is het heel slim om de ticketprijzen te verhogen. Voor jou als bezoeker is het wat minder. Wat los van het feit dat je meer geld kwijt bent voor je ticket, moet je er ook rekening mee houden dat het veel drukker is. Dat betekent dat je bijvoorbeeld in minder attracties kan in de Efteling. Terwijl je wel de volledige ticketprijs hebt betaald.

Daarom adviseren wij gezinnen met kinderen om altijd de vakantieperiode te vermijden. In dit geval ook vanwege de hoge ticketprijzen, maar ook zeker vanwege de drukte. Je kunt namelijk niet alles uit je bezoek halen als je een uur in de rij moet wachten voor een attractie.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel