Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Een dagje pretpark is pure fun voor jong en oud, maar doorgaans een aanslag op je bankrekening. Met wat tips om het voordeliger aan te pakken kom je gelukkig al een heel eind. Bereid je voor op een dagje betaalbare pret met onze tips. Het wordt zonder twijfel onvergetelijk! Lees het artikel

Een goedkoop dagje pretpark? Het is mogelijk!

Leestijd: 5 minuten

Van wilde achtbanen, spetterende waterparken en sprookjesachtige kastelen tot aan de gaafste dieren uit de jungle, een dagje attractiepark heeft voor iedereen wel iets te bieden! We gaan dan ook graag naar pretparken en dierentuinen, maar de kosten voor zo’n dagje uit kunnen flink oplopen. Op deze manier pak je het zo goedkoop mogelijk aan!

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Aan zo’n dag uit met zijn allen gaat vaak een hele planning aan vooraf. Een dagje pretpark komt vaak niet spontaan en dat komt goed uit, want een goed begin is het halve werk! Zo heb je mooi de tijd om het internet alvast af te speuren voor kortingscodes of aanbiedingen voor je favoriete attractiepark.

Wist je dat je voor de populaire Plopsa-parken heel voordelig je tickets online kunt bestellen? Ook voor vele andere waterparken, dierentuinen en pretparken kun je via het internet korting pakken. Dat scheelt je al gauw vele euro’s.

Daarnaast is het slim om vooraf alvast een lijstje te maken met eten en drinken die je in het park wilt nuttigen. Je favoriete pakjes drinken, koekjes en snoepjes kan je gewoon meenemen en zijn zo veel goedkoper dan in het park zelf.

GOUDEN TIP - tot 50% korting op heel veel pretparken!

Wil jij tot 50% korting op heel veel pretparken? Dat kan! Wat je daarvoor moet doen? Eenmalig een Plopsa-FunCard kopen. 'Plopsa?'... Denk je nu wellicht. Jazeker! Hoe zit dan dan precies: als je eenmalig een jaarabonnement op Plopsa aanschaft, dan krijg je bij heel veel andere pretparken en dierentuinen korting, en de Plopsa parken bezoek je dan helemaal gratis.
 
Efteling, Dolfinarium, Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Movie Park Germany, Sea Life, Walibi, Bellewaerde, Bobbejaanland... Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ontdek hier alle parken waar je 40%-50% korting krijgt. Het gaat om zowel uitstapjes in Nederland als België en zelfs Duitsland!
 
Of dit nu voordeliger voor je is dan losse tickets kopen? Niet als je eenmalig per jaar een uitstapje doet, maar wel als je er vaker opuit wilt. Hoeveel je dan precies bespaart, dat reken je heel handig hier uit. Vul in waar je allemaal naartoe wilt en je voordeel bij aanschaf van de FunCard zie je direct.
 
Wie weet heb je er nog niet eerder aan gedacht om een Plopsa-park te bezoeken, maar wordt dat met de Plopsa-FunCard zeker de moeite waard. Gratis naar de Plopsa-parken en hoge korting op tal van andere uitstapjes, wat wil je nog meer?! Juist ja, nog wat extra korting op de Plopsa FunCard ;-)... En dat kan, want met deze kortingscode schaf je de kaart aan van €79,99 voor 69,99, dat is €10 korting. De aanschaf van de Plopsa-FunCard is zeker het overwegen waard!
 

De grote dag is aangebroken.

Ook op de dag zelf valt er te besparen. Niet alleen door je zelf gesmeerde bammetjes op te eten of zelf flesjes drinken mee te brengen, maar ook door je niet te laten verleiden tot impulsaankopen. Spreek van tevoren af dat je geen knuffels uit de cadeaushops zult kopen of je laat aanzetten tot het kopen van zo’n dure actiefoto van de achtbaan.

Wil je jezelf en je kids toch verwennen met een lekker ijsje? Houd bij de ingang van het park de folders en de kiosk in de gaten, hier zijn vaak coupons beschikbaar of aanbiedingen van die dag waar je anders voorbij zou lopen!

Tip: neem per persoon in ieder geval 1 flesje drank mee, wanneer het flesje leeg is kun je deze in de toiletten bijvullen. Zo drink je de hele dag gratis!

Een gratis dagje pret?

Soms heb je van die periodes waarbij er simpelweg écht geen budget is voor een dagje dierentuin of een prijzig pretpark. Gelukkig hoeft plezier helemaal niet veel te kosten, sterker nog, veel pret is gratis! Daarom volgen hieronder een aantal alternatieven voor gratis vertier:

  • Ga een dagje naar het strand! Smeer je boterhammen, stop de pakjes drinken in de koeltas en spring op de fiets naar het strand. Je kids vermaken zich uren in de grootste zandbak ter wereld, bouwen zandkastelen en spatteren wild met hun vriendjes in de zee, terwijl jij heerlijk kunt zonnebaden.
     
  • Geen strand in de buurt of minder zonnig weer? Ga eens naar het bos of het park voor een gezellige picknick. Je kunt allerlei speelgoed meenemen als een springtouw, frisbee of een bal. Bovendien zijn er ook tal van spellen waar je helemaal niets voor nodig hebt. Wat dacht je van een ouderwets potje tikkertje of verstoppertje?
     
  • Voor de echte regenachtige dagen organiseer je toch gewoon een dolle dag bij jou thuis? Nodig de vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen bij je thuis uit voor een middag vol vertier met bordspellen, schilderijen maken of twister. Laat de ouders vervolgens allemaal een smakelijk hapje of een lekker drankje meenemen om de kosten te drukken.

Meer concrete tips per pretpark om korting te scoren? Dan zit je goed bij dit artikel: Pleziergarantie én voordeel: zo scoor je je pretparktickets met korting!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een goede tip om te besparen op een dagje pret(park)?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel