Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Pasen staat weer voor de deur. Normaal gesproken is dit hét moment voor families om samen te komen voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch. Met z’n allen aan tafel zitten, zal dit jaar helaas niet gaan. Dit betekent echter niet dat Pasen saai hoeft te zijn. Met deze tips maak je het beste van een nare situatie! Lees het artikel

5 tips voor een gezellige Pasen in de corona-tijd

Leestijd: 4 minuten
ontbijten

1. Samen ontbijten, brunchen of lunchen

Vul die tafel maar met versgebakken broodjes, eitjes, heerlijke kazen, luxe vleeswaren en fruit, want het traditionele paasontbijt kan gewoon doorgaan. Weliswaar iets anders dan gewoonlijk, maar het is mogelijk! We leven namelijk in een tijdperk waarin videobellen gemakkelijk en gratis kan. Dus spreek een tijd af en log in op Skype, Zoom, Houseparty of welke app dan ook. Zo zijn jullie toch een beetje samen.

Extra leuk:

  • Nu we toch veel tijd hebben: waarom niet iets maken i.p.v. kopen? Leer bijvoorbeeld om zelf broodjes of lekkere salades te maken. Of ontdek alle mogelijkheden met eieren. In plaats van ze gewoon te koken, kun je de luxe kant op gaan en leren om ‘Eggs benedict’ te maken. Je kan natuurlijk ook met je familieleden afspreken om dezelfde recepten te proberen.
  • Toch geen zin om te kokkerellen? Kijk of lokale restaurants speciale paasmenu’s hebben en laat dezelfde gerechten thuisbezorgen
  • Blijf niet in je pyjama of huispak, maar kleed je zoals je zou kleden als je wél voor Pasen de deur uit zou mogen.
pasen

2. Versier het huis met eigen paasknutsels

Knutselen is leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen! Van een mooie slinger, versierde eitjes of kleine, persoonlijke touches aan tafel wordt iedereen vrolijk. De mogelijkheden zijn bovendien eindeloos. Bij HEMA kun je papier, verf, lijm, glitters en alles wat je verder nodig hebt gewoon bestellen. Online is genoeg inspiratie te vinden dus je vindt gegarandeerd iets dat je graag wilt maken. 

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Of lees hier onze tips om paasdecoratie voor een prikkie te maken

Bekijk onze tips

3. Op afstand spelletjes doen

Het kost iets meer moeite, maar in principe is videobellend paaseieren zoeken ook mogelijk. Andere mogelijkheden zijn:

  • Would You Rather/Dilemma's: dit spelletjes kun je eenvoudig spelen met Skype of Facetime. Of gebruik Whatsapp als je even geen zin hebt om te videobellen. Bij dit spel geef je alle spelers twee lastige dilemma's waar ze uit moeten kiezen. Denk hierbij aan vragen zoals: ‘Zou jij liever… nooit meer douchen of nooit meer je tandenpoetsen?’of ‘Zou je liever… altijd je bestelling moeten zingen of nooit meer uit eten gaan?’ Je kan het zo lastig maken als je wilt. Kan je maar niet op een goede vraag komen? Online zijn genoeg lijsten met vragen te vinden.
  • Draw Something (app): je hebt hier ongetwijfeld wel van gehoord. Omstebeurt tekenen jullie iets en de andere spelers moeten raden wat jouw creatie moet voorstellen.
  • HouseParty (app): dit is dé app van 2020. Hiermee kun je met wel 8 personen tegelijk grappige kennis- en raadspelletjes doen. Het leuke is dat je elkaar kunt blijven zien en horen.
  • Raad het lied: ook hiervoor heb je alleen een goede video-verbinding nodig. Speel telkens een nummer af. De persoon die als eerste de juiste artiest en titel weet, krijgt een punt.

4. Staycation

Ga jij meestal juist weg rond Pasen om te profiteren van het lange weekend? Dat zit er niet in dit jaar, dus dan is een staycation de enige optie. Om het toch iets specialer te maken, kun je overwegen om een tentje in de tuin te zetten en daar te ‘kamperen’. Kinderen zullen dit in ieder geval geweldig vinden. Blijf dan ook zoveel mogelijk buiten door bijvoorbeeld lekker te barbecueën.

staycation

5. Naar de woonboulevard vanuit je luie stoel

Het is een typisch Nederlands dingetje: op Tweede paasdag naar de woonboulevard gaan. Veel van ons gaan op deze dag shoppen voor nieuwe meubels om het huis helemaal lenteklaar te maken. Hoewel sommige woonwinkels wel gewoon open zijn, is ons aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Als jij niet naar de woonboulevard kunt, dan haal je het toch gewoon naar jou toe? Pak je laptop erbij en neem een kijkje in de webshop van jouw favoriete woonwinkels.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe vier jij Pasen dit jaar?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel