Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Boekenwurm of niet, de te gekke activiteiten die tijdens de Kinderboekenweek worden georganiseerd, wil je voor geen goud missen! We zetten deze activiteiten en ook tips om voordelig (voor) te lezen alvast voor je op een rijtje. Blijven lezen dus! Lees het artikel

Boekiemonsters opgelet! Deze leestips wil je niet missen!

Leestijd: 4 minuten

Van 4 oktober tot en met 15 oktober wordt alweer de 63e editie van de Kinderboekenweek georganiseerd. De 63e editie?! Jazeker, want lezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen én volwassenen. En omdat het zo belangrijk is, moet we lezen blijven stimuleren, niet dan?

Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld met een te gekke Kinderboekenweek of nog simpeler met een spannend verhaaltje voor het slapengaan. Voordelige leesabonnementen, gratis boeken… Originele en besparende tips sommen wij hier voor je op. Boekenwurm of niet, scroll snel verder naar beneden en ontdek hier hoe lezen (nog) leuker wordt!

Gruwelijk eng!

Gruwelijk eng!? We hebben het natuurlijk niet over lezen, maar over het motto van deze Kinderboekenweek. Spoken, heksen, engerds, alles wat met griezelen te maken heeft, komt deze Kinderboekenweek voorbij. Is jouw zoon of dochter een stoere boy of girl, dan durven ze zeker wel tussen 4 en 15 oktober mee te doen aan één van de activiteiten. Welke activiteiten en waar deze georganiseerd worden, bekijk je het best eens op de website van de plaatselijke bibliotheek.

De Kinderboekenweek zit vol spannende verrassingen. Wij verklappen hier alvast een paar dingen:

  • Het kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’ ontvang je gratis in de boekhandel bij een minimale besteding van €10 aan kinderboeken.
  • Een groot fan van ‘Kattensoep’ en wil je niets liever dan de schrijfster en illustrator ontmoeten? Dat kan! Tijdens de Kinderboekenweek reizen de makers, Janneke Schotvel en Annet Schaap door het land. Hier zie je waar ze komen en wanneer dat is.
  • Van ruilen komt huilen? Nou, waarschijnlijk niet tijdens de NS Boekenruil. Op 15 oktober ruilen de kids, op Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal, hun uitgelezen boek voor een ander. Met wel 1000 ruilboeken, die klaarstaan in de boekenkasten, valt er zeker wel één in de smaak.
  • Verschillende wedstrijden, voorstellingen en workshops geheel in het teken van ‘Griezelen’.  De activiteiten verschillen per bibliotheek.

Er was eens…

Er was eens… een leesplatform genaamd Booqees. Een digitaal leesplatform welteverstaan, waar kinderen tot 14 jaar naar hartenlust kunnen lezen. Met een ruim aanbod van 1000 kinderboeken, is er voor ieder wat wils.

Koop je dan een boek op Booqees.nl of hoe werkt het precies? Kopen, niet direct. Je neemt een abonnement. Vanaf €6,99 per maand leest zoon- of dochterlief onbeperkt boeken. Met dit abonnement is het mogelijk om meerdere leesprofielen aan te maken. Tegelijk lezen kan dan echter niet. Met een Booqees Plus abonnement (€8,99 per maand) kan dat wel.

Is het niet goedkoper om dan een abonnement bij de lokale bibliotheek te nemen, zal je misschien nu denken? Goedkoper is zo’n abonnement in de meeste gevallen wel. Het verschil is dat je bij de bieb je boeken maar een bepaalde tijd mag houden. Met een Booqees abonnement kun je lezen waar en wanneer je dat wil. Makkelijk is het dus zeker! Bovendien mag je, slechts voor €1, Booqees een maand proberen.

De markt op

Peuters en kleuters hebben vaak één of een paar lievelingsboeken waaruit ze graag voorgelezen worden. Die boeken gaan wel wat jaartjes mee dus. Anders wordt het met de oudere kids. Zij lezen één keer een verhaal en daar blijft het bij. De boeken die toch niet meer ingekeken worden, die neem je mee naar een boeken- of vlooienmarkt. Je verdient er zelf een leuk centje aan en tegelijkertijd tik je wat leesvoer voor een prikkie op de kop.

Hetzelfde verhaal

Geen zin om vlooien- en boekenmarkten af te struinen? Probeer het dan eens online. Via een tweedehands aanbieder zoals Marktplaats zoek je, zonder al te veel moeite, naar verkopers van tweedehands kinderboeken bij jou in de buurt. Hetzelfde boek, hetzelfde verhaal, maar al eens gebruikt en daarom vele malen voordeliger.

Niet alleen op Marktplaats kun je terecht voor tweedehands kinderboeken, ook bij Bol.com is er ruimte voor de verkoop en aanschaf van gebruikte boeken. Je maakt er een account aan en de rest wijst zich vanzelf uit.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Uit welk boek lees je graag voor en waar luisteren je kids het liefst naar?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel