Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
De winter is alweer een tijdje aan de gang en zowel onze eigen huisdieren als de vogels in de tuin verdienen wat extra aandacht. Doe je jouw huisdier, mussen en merels een groot plezier? Help jij ze de winter door te komen? Wel redder in nood, lees snel hieronder wat je allemaal kunt doen! Lees het artikel

Een groot plezier voor vogels én jouw huisdier! 12 onmisbare tips om de winter door te komen!

Leestijd: 4 minuten

Wanneer de R weer in de maand zit, kunnen we niet alleen zelf wat extra weerstand gebruiken, maar ook de dieren om ons heen. Goedkoop.nl helpt je dan ook graag met wintertips die eenvoudig uit te voeren zijn en die niet veel geld hoeven te kosten. Tips over de verzorging van je huisdier in de winter en het bijvoeren van vogels in de tuin. Zo kunnen ook zij behaaglijk de winter doorkomen.

Verzorging van huisdieren in de winter

Pas de dagelijkse routine van je huisdier aan op de veranderde temperaturen zodat hij comfortabel en gezond blijft. De verzorging van huisdieren in de winter vergt extra aandacht en voorbereiding en wij helpen je daarbij met onderstaande tips.

 1. Wintervacht: Honden krijgen vaak geen wintervacht meer wanneer ze in onze verwarmde huizen de winter doorbrengen. Bij oude of verzwakte honden is het daarom soms noodzakelijk om gebruik te maken van een dekje wanneer je ze mee naar buiten neemt. Shop direct bij Pets Place zo'n dekje.
 2. Sneeuw en ijs: Houd geen sneeuwballengevechten met je hond; deze bijt de ballen kapot en slikt de sneeuw in, wat kan zorgen voor maagklachten. Laat ze ook niet op het ijs, want ze kunnen er net als mensen doorheen zakken en moeilijk weer uit komen.
 3. Kattenluikje: Katten kun je gewoon buiten laten, maar ze moeten te allen tijde de mogelijkheid hebben om weer naar binnen te komen en zich op te warmen. Controleer na vorst of het kattenluikje nog goed open en dicht gaat.
 4. Buitenhok: Konijnen ontwikkelen, wanneer ze buiten worden gehouden, wel een wintervacht en kunnen dus prima in een buitenhok overwinteren. Zorg ervoor dat er een water- en winddicht nachthok aanwezig is met voldoende stro om zich in te graven.
 5. In de auto: Laat een huisdier niet in de auto achter, want daar wordt het net zo koud als buiten, zeker bij temperaturen onder nul. Doordat ze daarbij nog een beperkte bewegingsruimte hebben kunnen ze zich bovendien slecht warm houden.
 6. Natte vacht: Laat je huisdier niet met een natte vacht naar buiten gaan; deze isoleert slecht en zo vatten ze sneller kou.
 7. Voeding: Zorg voor een aangepaste voeding van je huisdier. Doordat zij in de winter meer energie verbruiken om zich warm te houden, hebben ze meer voeding nodig om hun energie op peil te houden.
Gouden tip van Goedkoop.nl

Van vogelvoer voor je tuinvogels tot stro voor je vrolijke knabbel en krabpalen voor je kleine kamertijger... Bij Pets Place shop je niet alleen alles voor alle lieve beestjes, ze staan ook paraat met de nodige adviezen en tips. Wil je iets weten over de voeding van je hond of de verzorging van je kat? Pets Place is de place to be.

Naar Pets Place

Vogels voederen

Voor de in ons land overwinterende vogels kan het lastig zijn om aan eten te komen. Zaden zijn moeilijker te vinden door regen en sneeuw. En dat terwijl ook vogels juist behoefte hebben aan meer energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Help ze de winter door en bekijk hieronder onze tips.
 1. Tafellaken: Een gemakkelijke tip is het uitschudden van je tafellaken in de tuin. Dit kost je helemaal niets en de vogels zijn er maar wat blij mee.
 2. Vrieskou: Vogels voederen is vooral belangrijk wanneer het vriest of sneeuwt.
 3. Voeder met mate: Geef geen grote hoeveelheden, want dat kan muizen en ratten aantrekken. Zorg voor voldoende vogelvoer aan het begin van de ochtend en aan het eind van de middag. Zo maken ze iedere dag gebruik van een stevig ontbijt voor een goed begin van de dag en een flink avondmaal om de nacht door te komen.
 4. Geen zout: Geef geen voedsel met zout, want de vogels krijgen al voldoende zout binnen uit het brood dat je ze geeft. Margarine en boter is niet goed voor ze vanwege de laxerende werking. Ongezouten pinda’s geef je in pindasilo’s, of hang ze ongepeld aan een koord op. Nog geen voederhuisje of pindadispenser? Shop er hier één met giga korting bij Zooplus.
 5. Ongesneden: Vogels voederen met appels en peren doe je het best met ongesneden fruit, omdat deze anders snel bevriezen. Vogels houden erg van fruit en je hoeft zo geen speciaal vogelvoer te kopen.

Tip:  Vet is een belangrijke energiebron voor vogels. In de winter hebben vogels veel energie nodig om op temperatuur te blijven. Pindakaas is een vetproduct met veel calorieën. Omdat onze pindakaas teveel zouten bevat, is er speciale pindakaas voor vogels. Deze is zonder toegevoegde zouten en blijft niet aan de veren plakken. Zorg dat onze gevederde vrienden warm blijven deze winter en bestel direct een pindakaaspot bij Pets Place.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe help jij jouw huisdier of dieren in de tuin de winter te overleven? Vul bovenstaandje lijstje aan met jouw tips en deel in een reactie onder dit artikel.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel