Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Soms heb je van die speciale momenten die je gewoonweg móet vereeuwigen. Wat dacht je van een geweldig avontuurlijke vakantie of dat ene mooie feest met je oude vrienden? Verzamel alle foto’s van deze belevenissen en voeg deze mooi samen tot een fotoalbum waar je keer op keer weer van zult genieten. Met deze 10 tips krijg je dit zo voor elkaar! Lees het artikel

Een uniek fotoboek in een mum van tijd met deze 10 handige tips!

Leestijd: 4 minuten

In 10 handige tips leggen we je graag uit hoe je een fotoboek in elkaar steekt. Het zou immers zonde zijn om alle prachtige kiekjes zomaar op je fototoestel of smartphone te laten staan. Ontdek nu hoe je er mee aan de slag gaat, voor een blijvende herinnering. 

Tip 1: een goed begin is het halve werk

Voordat je begint met het samenstellen van je fotoboek moet je een voorselectie maken van de foto’s die direct onbruikbaar zijn. Zo zal je veel tijd besparen. Verwijder daarom mislukte foto’s direct, dat scheelt je later veel uitzoekwerk.

Tip 2: kies een thema en boei de lezer!

Je wilt natuurlijk dat jouw fotoboek een ware aanwinst wordt voor je kamer. Maak er daarom een pronkstuk van en kies een leuk thema. Je vertelt als het ware een verhaal aan de kijker, zorg daarom voor een logische volgorde van je foto’s. Zo zal je het jaren later zelf ook beter herinneren.

Cadeau inspiratie: Wil je echt punten scoren bij je lief? Kies dan eens voor een fotoalbum om cadeau te doen, een écht uniek geschenk! Kies als thema “de liefde” en voeg alle foto’s van jullie romantische uitjes samen in een bundel of maak een fotoalbum van een bijzondere reis die jullie samen gemaakt hebben. Oh, en vergeet zeker niet hier bij Albelli nog even de nodige korting mee te pikken. Succes gegarandeerd!

Tip 3: gebruik foto’s van goede kwaliteit

Zijn die gave foto’s in de club erg donker uitgevallen of is die fotoshoot aan het strand ernstig overbelicht? Heel jammer, maar gebruik deze foto’s niet voor je fotoalbum. Maak een selectie van de mooiste foto’s om de kwaliteit van je fotoalbum hoog te houden.

Tip 4: zoek bijpassende plaatjes

Wie zegt dat je alleen je eigen foto’s kunt gebruiken voor een fotoalbum?! Juist het toevoegen van bijpassende plaatjes en sfeerbeelden kan het geheel lekker breken. Kies wel voor foto’s die te maken hebben met het eerder gekozen thema, zo blijft je fotoboek toch in harmonie.

Tip 5: voeg pakkende teksten toe

Het enkel kijken naar wat plaatjes kan al gauw wat saai of eentonig worden. Maak daarom jouw fotoalbum extra levendig met toepasselijke teksten. Citeer bijvoorbeeld een liedje dat jullie veelvuldig op vakantie hebben gehoord of voeg een grappige quote toe van een van je vrienden.

Tip 6: laat je inspireren

Gelukkig ben je niet de eerste die een fotoboek ontwerpt over een bepaald thema. Google daarom eens op de naam van de vakantiebestemming waar je heen bent geweest en laat je inspireren door anderen. Zeker dat jij dan met nieuwe ideetjes komt!

Tip 7: maak alvast ruimte!

Heb je al bedacht wat je met dit fotoalbum gaat doen? Ga je het bijvoorbeeld op een opvallende plek in je woonkamer leggen of wil je het juist wat intiemer houden? Deze doelstellingen kunnen belangrijk zijn voor het kiezen van het formaat van je album en de lay-out. 

Mocht je nu foto's hebben geschoten die zo speciaal zijn dat ze een nog mooier plaatsje in huis verdienen als in een fotoboek? Maak niet alleen een HEMA fotoboek, maar bestel hier ook bij HEMA een uniek fotolijstje (of meerdere natuurlijk) en hang ze aan de muur in bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer. Zo kijk je bij het langsgaan iedere keer weer even terug op dat geweldige moment.

Tip 8: slaap er een nachtje over

Door alle enthousiasme omtrent je nieuwe fotoboek kun je gemakkelijk over kleine dingetjes heen kijken. Ben je (bijna) klaar met ontwerpen? Slaap er dan een nachtje over en kijk er de volgende dag weer met frisse ogen naar.

Tip 9: sla je fotoboek op

Nadat je met deze handige tips een prachtig fotoboek in elkaar hebt gezet, willen je vrienden en familie ongetwijfeld ook wel zo’n tof album. Vergeet daarom niet je fotoboek of collage op te slaan! Zo kan je het album gemakkelijk nogmaals bestellen.

Tip 10: pak je voordeel!

Tot slot, speur voordat je gaat bestellen eens het internet af voor een fijne kortingscode. Zo kan je misschien wel twee fotoboeken voor de prijs van een scoren of flink besparen op je eigen album. Kijk bijvoorbeeld hier direct eens bij Albelli. Vaak heeft deze online fotoservice een mooie korting voor je klaarstaan! Zeker de moeite waard!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij bovendien nog een handige tip voor het maken van een fotoalbum? Deel ze hieronder met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel