Lisa
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Oh, wat is het warm! Warmterecords worden gebroken en zwembaden raken overvol. Deze temperaturen zijn we in Nederland niet gewend. We zijn massaal op zoek naar verkoeling. Om jou een handje te helpen in deze zoektocht, hebben wij voor je bekeken waar je het best verkoeling kunt zoeken! Lees het artikel

Houd je hoofd koel; tips om af te koelen!

Leestijd: 3 minuten

De zomer is gearriveerd en de temperaturen stijgen de pan uit. De zoektocht naar verkoeling is begonnen. Uiteraard is een airco de makkelijkste manier, of je plaatst een zwembad in de tuin. Wij hebben een aantal tips voor jou, om deze heerlijke zomerdagen nog iets prettiger door te komen.

Verkoeling in huis

We gaven het al aan, de beste manier om af te koelen is met een airconditioner. Deze apparaten houden jouw woon- of slaapkamer heerlijk koel. Er heeft een redelijke plundering plaatsgevonden in Nederland. Gelukkig zijn er nog websites waar je de airco wel kunt kopen.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Kans maken om een airconditioner te winnen? Dat kan! Meld je aan voor de winactie en speel direct mee voor een Eurom airco.

Doe mee aan de winactie!

Uiteraard kun je ook kiezen voor een ventilator. Deze zijn over het algemeen goedkoper, de werking is dan ook anders. Bij extreme hitte heb je wellicht het idee dat een ventilator niet helpt. De warme lucht wordt enkel verplaatst. Toch helpt het wel degelijk!

 
Door de lucht op je huid continu te verversen, is het makkelijker voor jouw lichaam om af te koelen. Wanneer de zon gezakt is,
 
maar er geen wind staat, zet dan de ventilator voor het open raam. Zo blaas je de koele buitenlucht alsnog naar binnen.

IJs- en waterpret

Uiteraard willen jij en de kinderen met deze hitte lekker in en rondom het water zijn. Op doordeweekse dagen is naar het strand gaan echter niet zo makkelijk. De oplossing is dan ook; een zwembad of sproeier in de tuin! Het hoeft echt geen tropisch zwemparadijs te zijn, gewoon een pierenbadje om in af te koelen.

Mocht je in het weekend richting zwembad of strand trekken, neem dan wat leuke waterartikelen mee. Bijvoorbeeld opblaasbare unicorns of een ander soort opblaasartikel. Dit brengt net even dat extra fun-element met zich mee.

Je kunt je lichaam ook van binnenuit koelen, met heerlijke zelfgemaakte ijsjes! Of je nu kiest voor de waterijsjes, sorbet ijs of heerlijk romig schepijs, alles is mogelijk. Dit is natuurlijk ook hartstikke leuk om met kinderen te doen!

Huisdieren

 
 

Het is heel belangrijk om niet alleen aan onszelf te denken, ook onze trouwe viervoeters hebben het warm. Het is dus van belang dat we ook hen in de gaten houden en waar mogelijk verkoeling bieden. Maak bijvoorbeeld een lekker ijsje voor jouw favoriet!

Zorg voor genoeg vers drinkwater en een lekker schaduwplekje. Stimuleer jouw huisdier om niet de hele dag in de zon te liggen. Heeft jouw huisdier een dunne vacht en daardoor dun behaarde plekken? Twijfel niet en smeer ze in met zonnebrandcrème, voorkom verbranding van de huid.

Met name honden kunnen last hebben van de warmte. Zij raken hun warmte enkel kwijt via de mond en voetkussentjes. Er zijn verschillende producten die ze kunnen helpen afkoelen. Bijvoorbeeld een verkoelende bandana of koelmat.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Op welke manier zorg jij voor verkoeling deze zomer? Laat het ons weten in de reacties!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel