Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Morgen gaat de Kinderboekenweek 2018 van start. Voor ons reden genoeg om eens op zoek te gaan naar boeken die vandaag de dag door de kids verslonden worden. Lees snel verder en ontdek hier onze top 5! Lees het artikel

Kinderboekenweek 2018: 5x kinderboekentoppers!

Leestijd: 4 minuten

Morgen gaat de Kinderboekenweek 2018 van start. Voor ons reden genoeg om eens op zoek te gaan naar boeken die vandaag de dag door de kids verslonden worden. Na de nodige rondvraag bij mama’s, papa’s, oma’s en opa’s hebben we een verrassend leuk lijstje samengesteld. Lees snel mee en ontdek hier een aantal boeken die zeker eens voor het slapengaan doorgebladerd moeten worden.

#1. Juf Braaksel en de magische ring

Carry Slee is geen onbekende als het gaat om kinderboeken. Deze kinderboekenschrijfster heeft al heel wat toppers op haar naam staan. Wat te denken van de complete Timboektoe reeks of Lover of Loser? Wel, ze is terug met nieuw werk, en hoe! ‘Juf Braaksel en de magische ring’ is weer immens populair bij de kinderen. Waar ze eerder boeken schreef voor kinderen van 13+ is dit nieuwe boek op een jonger publiek gericht – voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. Het verhaal van Lotte en Thijs die proberen om van de vervelende, nare juf Brakel (bijnaam Braaksel) af te komen, zal zeker door jouw koters spannend worden gevonden. Een echte aanrader om aan iemand cadeau te doen. Bestel het hier via Bruna en je hebt het binnen no time in huis!


#2. De waanzinnige boomhut

Een super toffe boomhut, dat is toch waar vele kinderen van dromen? Nou met die super toffe boomhut zit het wel goed bij de vrienden Andy en Terry. Zij hebben er eentje met alles erop en eraan. Een bowlingbaan, een zwembad, een limonadefontein. En in die boomhut beleven ze van alles. Nieuwsgierig naar hun wilde avonturen? Bestel hier bij BookSpot één van de Waanzinnige boomhut boeken of koop meteen de hele reeks.

De boeken zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Sommige zijn van kinderen van 6 tot 9 jaar en de andere boeken zijn voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.

#3. Geronimo Stilton boeken

De avonturen van Geronimo Stilton de muis zijn niet in één boek samen te vatten. Vandaar dat er een hele reeks bestaat. Geronimo Stilton, de hoofdpersoon van deze boeken, maakt heel wat mee. Hij belandt in de meest vreemde, griezelige en mysterieuze situaties. Hoe hij zich daar elke keer weer uit redt? Daar kom je maar op één manier achter, lezen maar!

De boeken zijn voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar. Per boek wordt de leeftijd afzonderlijk aangegeven. Het ene verhaal is wat spannender dan het andere verhaal. Je bestelt de Geronimo Stilton boeken hier bij Bruna.

#4.  Spekkie en Sproet

Als er iemand gekke, bizarre, opwindende dingen meemaakt, dan zijn het Spekkie en Sproet wel. Deze twee vrienden zijn heuse speurders en er is dan ook geen raadsel dat voor hen onopgelost blijft. Ze gaan het avontuur niet uit de weg en zoeken alles tot op de bodem uit. Zo lossen ze dan ook vele duistere zaken op. Spekkie en Sproet beleven voortdurend wat, dus je kunt voorlopig vooruit met de boeken. Spekkie en Sproet boeken bestel je hier eenvoudig bij BookSpot.

#5. Dummie de Mummie en de schat van Sohorro

Ken je Dummie de Mummie al? Nog niet? Dan wordt het de hoogste tijd om kennis te maken met deze grappige mummie en met z’n beste vriend Goos. Samen zorgen ze voor heel wat spannende verhalen. In dit tiende deel ‘Dummie de Mummie en de schat van Sohorro’ reizen ze af naar het zonnige Jamaica waar ze per toeval een super oude schatkaart opgraven. Zullen ze de schat ook uiteindelijk vinden…? Koop hier bij BookSpot ‘Dummie de Mummie en de schat van Sohorro en je komt er snel genoeg achter!

Dit boek is gericht op kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk boek hoort volgens jou ook in dit rijtje thuis?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel