Joost
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Het bezoeken van een festival staat niet bekend als het voordeligste uitje. Toch kan je behoorlijk wat geld besparen door deze tips toe te passen tijdens je festivalbezoek! Lees het artikel

Zes tips om minder uit te geven tijdens je favoriete festival!

Leestijd: 4 minuten

Het festivalseizoen staat voor de deur, op 14 april vindt het eerst grote festival van Nederland alweer plaats: Paaspop in Schijndel. Een festival bezoeken is helaas geen goedkoop grapje. Naast je ticket ben je al snel een behoorlijk bedrag kwijt aan drinken, eten en soms zelfs toiletbezoeken. Gedurende het festival kan je echter flink besparen, dankzij deze tips!

Raap plastic bekers op

Bij veel festivals kan je een stapel plastic bekers inruilen voor een of meerdere muntjes of consumptiebonnen, waarmee je dus weer iets te drinken of te eten kan halen. Veel festivalbezoekers zijn te lui om hun plastic bekertjes in de prullenbak te gooien en gooien ze simpelweg op de grond. Geloof ons, dat zijn er héél veel! Een mooie kans om een extra drankje (of twee) te verdienen. Goed voor je portemonnee en voor het milieu!

Je moet dus misschien een klein beetje over je schaamte heen stappen, terwijl je de grond afspeurt tussen de andere feestende
Crowdsurfen tijdens festival
bezoekers. Je weet echter wat ze zeggen: no pain, no gain. Op de knietjes dus!

Schatgraven op de festivalweide

We schatten dat de kans ongeveer 100% is dat je op de grond bij een festival veel meer vindt dan enkel lege bekers. Denk maar eens aan een stevig rock- of metalconcert, met moshpits of zelfs een wall of death. Geloof maar dat het er hier stevig aan toegaat en niet iedereen even voorzichtig is. Hetzelfde geldt overigens bij danceconcerten waar flink gesprongen wordt.

Breng dus eens een bezoekje aan de plek van de moshpit of danceconcert nadat het afgelopen is. Consumptiebonnen en geld zijn voor de eerlijke vinder. Zet je schatzoekershoed op en ga ervoor!

Koop een Festicap

Ben jij nou een van die springende en dansende mensen tijdens het festival en raak je geregeld (delen) van je drankje kwijt door het bewegen? Koop dan een Festicap!

Helaas draaien ze bij de bar vaak de dop van je flesje water of frisdrank eraf. Niet echt handig tijdens het dansen. De gemakkelijke Festicap dop van Umake past op alle soorten plastic flessen en sluit je flesje hermetisch af. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over je eigen drankverspilling. De Festicap is voor slechts €5,95 te koop. Topdeal! Je koopt er hier eentje.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Op zoek naar een toffe én voordelige festivaloutfit? Doe je aankopen dan bij ASOS! Hier vind je namelijk speciale festivalcollecties voor kleine prijsjes!

Shop nu bij ASOS!

Zeg ‘nee’ tegen luxeproducten

Man met hoed speelt gitaar tijdens festival

Als je tijdens een festival graag een beetje op je geld let, is het niet echt verstandig om het luxepaard uit te hangen. Bestel simpelweg een biertje, watertje, een cola of desnoods een wijntje. Laat die fancy mojito’s, gekke zogenaamd gezonde sojaburgers en superfoods links liggen. Daar zit je toch ook helemaal niet op te wachten tijdens een festival?

Ook festivalmerchandise, zoals de roze hoedjes van Pinkpop, zijn natuurlijk ontzettend leuk om te dragen tijdens het festival zelf. Hoe vaak ga je ze in de praktijk buiten het festival echter dragen? Juist, nooit. Bedwing jezelf!

Kortom, houd jezelf gehydrateerd en koop een vullend broodje hamburger, maar houd die extra euro’s op zak. Dan kan je er zelfs nog een paar extra drinken!

Laat je pinpas thuis

Wat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven. Zo simpel is het eigenlijk. Pin vóór (zeer belangrijk, nu ben je nog helder van geest) je naar het festival vertrekt een bedrag dat je bereid bent uit te geven en neem je pinpas vervolgens niet mee. Zo voorkom je gekke impulsaankopen en ben je nooit meer kwijt dan je verwacht had. Op is op.

Energie en tijd besparen is ook besparen

De klassieke Nokia 3310 kon wekenlang mee op één batterijlading, met de huidige smartphones zijn we soms echter al blij als ze het einde van de dag halen. Zet je telefoon daarom zo veel mogelijk op vliegtuigstand tijdens het festival. Niet alleen zal je batterij zo langer meegaan, maar je smartphone laadt ook nog eens sneller op tijdens de spaarzame tijd die je hebt bij de mobiele oplaadpunten.

Daarnaast is het 3G en 4G bereik tijdens festivals vaak dramatisch. Spreek daarom met je vrienden af om elkaar te smsen, in plaats van WhatsAppen. Zo loop je elkaar nooit mis.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe houd jij je portemonnee in de gaten tijdens festivals?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel