Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Heb jij dat nou ook, die lentekriebels, maar weet je niet zo goed wat je nog meer kunt doen behalve wandelen? Lees dan snel verder, want wij doen hier heerlijke lente-uitjes aan de hand die helemaal gratis en voor niks zijn en die écht de moeite waard zijn om eens mee te maken! Lees het artikel

De koeiendans… en andere leuke lente-uitjes!

De wind is minder guur, de eerste krokussen zijn te zien en het is weer langer licht, dit kan maar één ding betekenen: het wordt weer lente!! De meeste mensen krijgen dan spontaan zin om het bos in te gaan om lekker te wandelen: het kost niets en is heerlijk om te doen! Heb jij dat nou ook, die lentekriebels, maar weet je niet zo goed wat je nog meer kunt doen behalve wandelen? Lees dan snel verder, want in dit artikel gaat het over heerlijke lente-uitjes die helemaal gratis en voor niks zijn en die écht de moeite waard zijn om eens mee te maken!

Dansende koeien

Veel Nederlandse koeien staan net als wij te popelen om weer naar buiten te gaan als het lente wordt, ze hebben namelijk vaak de hele winter op stal gestaan. Gelukkig betekent de lente voor veel koeien dat het weideseizoen weer van start gaat en dat ze weer hele dagen mogen grazen. Steeds meer boeren maken een leuke happening van deze eerste dag buiten en iedereen mag gratis komen kijken naar deze ‘koeiendans’ in de weilanden. Vaak worden er ook allerlei toffe activiteiten georganiseerd op de boerderijen; zo is er bijvoorbeeld regelmatig een streekmarkt, kan er geholpen worden met melken, is er een speurtocht uitgezet voor kinderen en zijn de stallen en de moestuin geopend voor geïnteresseerden. Wil je dit ook wel eens meemaken? Op de website Wakkerdier.nl van de stichting Wakker Dier kun je een aantal boerderijen vinden waar je de koeiendans kunt bekijken, maar kijk ook eens op de website van boerderijen in jouw omgeving of ze iets organiseren.

De wei of het bos in en is het door die frisse lentebui wat drassig geworden? Laat de kinderen maar gerust in de modder spelen, maar bestel wel eerst hier bij Kleertjes.com even een paar hippe regenlaarsjes. Zo blijven de goede schoenen toch wat langer mooi!

De AH Buitendag

Tijdens het paasweekend er gezellig met z'n allen even tussenuit? Schrijf je nu dan nog snel in voor de AH Buitendag op maandag 2 april. De leveranciers van Albert Heijn zetten hun (stal)deuren voor iedereen open. Waar komt de lekkerste kaas vandaan, hoe worden champignons geteeld en hoe komt die verse melk nu uiteindelijk in je glaasje terecht? Dat ontdek je allemaal op deze tweede paasdag! Kijk op ah.nl/buitendag en zie meteen op welke locaties in jouw omgeving je terecht kunt. Wacht niet te lang, want vol = vol voor sommige locaties!

Dichtbij en toch lekker weg

Als het dagje boerderij in de smaak is gevallen, ga dan ook zeker eens op zoek naar een toffe kinderboerderij in jouw omgeving. Vaak zijn deze gratis toegankelijk, in ieder geval voor jonge kinderen, wat het een goedkoop maar superleuk uitje maakt voor het hele gezin! Je kunt er van alles beleven: niet alleen zijn er allerlei dieren, maar meestal zijn er ook faciliteiten als een speeltuin, vijver, terras en een restaurant, en dat alles in een mooie groene omgeving. Het maken van een fietstocht staat ook garant voor een leuk en budgetvriendelijk dagje weg mét of zonder kinderen. Via de website van de ANWB vind je gratis, de mooiste fietsroutes van Nederland, gesorteerd per provincie. Je kunt al vanaf je eigen adres vertrekken en zo de omliggende dorpen verkennen. Wedden dat je nieuwe wegen ontdekt en bijzonderheden ziet in je eigen omgeving die je nog nooit eerder hebt gezien? Je bent ook meteen lekker in beweging, dus een smakelijke lunch op een terrasje mag er dan ook best vanaf!

De meeste kids vinden het heerlijk om een stukje te fietsen. Staan er bij jou nog geen goede kinderfietsen in de garage? Bestel dan die kinderfiets hier snel bij Bart Smit. Zo ben je klaar voor een zonnig voorjaar!

Pimp my trip

Een andere manier om je lente-uitje leuk én voordelig te maken, is door een gewone activiteit te ‘pimpen’. Ga bijvoorbeeld eens het bos in met een camera en geef je kinderen eventueel een wegwerpcamera. Gegarandeerd dat je heel anders door het bos loopt en om je heen allerlei moois spot! Het is ook erg leuk om het bos eens door de ogen van je kinderen te ervaren, wanneer je later samen de foto’s terugkijkt. Of ga wandelen met een rugzak gevuld met een picknickkleed, lekkere broodjes, een fles wijn en wat zoete versnaperingen. Zoek een mooi plekje uit halverwege je wandeling (let op dat je niet op een mierenhoop neerstrijkt) en geniet van een ultiem moment samen. Ook kun je de auto pakken en zonder bestemming in je hoofd steeds onbekende weggetjes inslaan.. totdat je niet meer weet waar je bent! Zie het als een avontuurlijke roadtrip, zorg voor een fijn muziekje en wat te knabbelen en zet pas na een uur of twee je telefoon aan voor de terugweg, maar laat hem verder helemaal uit. Zo maak je van een simpel autoritje een spannende ervaring!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Niks lekkerder als eten in de buitenlucht. Een kleed, plastic bekertjes en bestek, kartonnen bordjes, lunchboxes met koelelement... Alles voor die geslaagde picknick bestel je super voordelig en gemakkelijk bij HEMA.

Naar HEMA

Je ziet het, een leuk uitje hoeft helemaal niet duur te zijn. Gebruik je fantasie, geniet van de mooie ontwakende natuur, probeer je zorgen een dagje thuis te laten en focus je op je gezelschap, jezelf en je omgeving. Meer is er echt niet nodig voor het ultieme uitje! Alhoewel, een lentezonnetje dat lekker in je gezicht schijnt is natuurlijk wel heel erg fijn…

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk uitje mag volgens jou niet op dit lijstje ontbreken? Wij zijn benieuwd naar jouw tip!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel