Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Een gezellig en super goedkoop zomeruitstapje met z’n allen maken? Ga picknicken! Lekker eten, een gezellig spelletje, een mooie omgeving, eventueel een fijn muziekje erbij... Wat wil een mens nog meer?! Wat gaat er allemaal mee in de pickmand en waar moet je nog meer aan denken? Lees snel verder en ontdek het hier op Goedkoop.nl. Lees het artikel

Gezellig en goedkoop buiten eten: dit MOET je over picknicken weten!

Leestijd: 5 minuten

Tegenwoordig spenderen we het grootste deel van onze dag binnen. Een picknick is de perfecte manier om dagelijks wat frisse lucht binnen te krijgen. En ja, eten moet je toch. Een picknick is gemakkelijk te regelen en vergt weinig voorbereiding. Een goede fles wijn, een paar lekkere hapjes en een kleed om comfortabel op te zitten en klaar ben je. Het fijne aan een picknick is dat het voor iedereen toegankelijk is. Je hebt geen groot budget nodig en kunt er zelf de gewenste sfeer mee creëren. Of je nu een uitgebreid evenement organiseert met een grote groep vrienden of simpelweg met het gezin naar het park gaat voor een maaltijd, picknicken is altijd gezellig. 

Slecht weer?

In ons kikkerlandje heb je natuurlijk nooit garantie op mooi weer. Het weer in Nederland is grillig en lang van te voren een picknick plannen kan dus lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog een leuke picknick te organiseren met slecht weer. Met een klein groepje kun je bijvoorbeeld picknicken in de auto. Klap de deur van de kofferbak open en stal hier de hapjes uit. Lekker knus en nog belangrijker: je blijft droog. Wanneer je wilt picknicken met een grotere groep kun je een tent opzetten of (tent)doeken spannen tussen bomen. Zo blijf je droog en geniet je tevens van het gezellige geluid van de regen die op het doek klettert.

Tip: Een oud douchegordijn is altijd handig om mee te nemen tijdens je picknick. Je gebruikt het wanneer de grond nog wat klam of nat is of je spant het tussen bijvoorbeeld bomen als waterdichte overkapping!

Omgeving

Het belangrijkste bij een picknick is natuurlijk de omgeving. Wat je ook eet, op een mooie plek in de buitenlucht proeft alles direct een stuk lekkerder. Een picknickplaats vinden hoeft niet lastig te zijn. Wie geen eigen tuin heeft kan naar een park of bos in de buurt gaan. Wanneer je met oudere gasten picknickt is het slim om, behalve een picknickdeken, ook wat stoelen of kussentjes mee te nemen. Zo hoeven zij niet op de harde grond te zitten. Qua benodigdheden kun je het simpel houden, less is more tijdens een picknick. Naast een picknickmand, borden, bekers en bestek heb je vrijwel niets nodig.

Picknickkleed, bordjes, bekertjes en handige foodcontainters... Shop voordat je gaat picknicken hier nog even bij Blokker en het kan niet anders dan een geslaagd en verrukkelijk zomeruitstapje worden!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Marshmallows maken, een stukje vlees of vis grillen of wat groenten roosteren? Je hoeft geen zware barbecue mee te sjouwen. Welnee, je neemt gewoon de EcoGrill mee! De EcoGrill is een uitgeholde boomstam die is gevuld met de hoogste kwaliteit houtskool. Je hoeft alleen maar het aanmaakblokje aan te steken en na 20 minuten is de EcoGrill klaar voor gebruik (let er wel op dat deze op een vuurvaste grond staat!). Twijfel niet en bestel nu deze EcoGrill bij Blokker!

Bestel hier de EcoGrill!
 

Eten en drinken

Natuurlijk draait een picknick naast de omgeving en gezelligheid ook om het eten en drinken. Sommige picknickplaatsen in parken of bossen beschikken over een barbecue. Ook kun je zelf een mini barbecue meenemen. Wie hier niet over beschikt kan allerlei koude gerechten voorbereiden, zoals salades, broodjes, wraps, of een lekkere gazpacho. Salades zijn gemakkelijk van te voren te bereiden en blijven lang lekker. Je kunt de salade zo vullend maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door er stukjes kip, tonijn, aardappels, pasta, couscous, noedels of kaas aan toe te voegen. En wat te denken van een gezonde poké bowl. Vind hier de recepten voor de lekkerste poké bowls. 

Drankjes kun je koud houden door een koelbox mee te nemen. Naast wijn en water kun je een frisse fruitsap of een zelfgemaakte ijsthee meenemen.

Slimme trucjes:
1. Vries waterballonnen of sponzen in. Wanneer deze ontdooid zijn, kun je er een leuk spelletje mee doen en op de terugweg hoef je niet te slepen met de wat zwaardere koelelementen.
2. Papieren cupcake vormpjes leg je over je glas of bekertje om zo insecten uit je drankje te houden.
3. Peper, zout en andere specerijen doe je in schone TicTac doosjes of in rietjes die je aan beide kanten dichtplakt.

Sfeer creëren

Wie sfeer wil creëren kan de picknicklocatie opleuken met accessoires. Denk hierbij aan lampjes die je in de bomen hangt, kleurrijke servetjes of vrolijke bloemen die je neerlegt op het kleed. Wat ook altijd bijdraagt aan een leuke sfeer is muziek. Beschik je zelf over muzikaal talent, neem dan bijvoorbeeld een gitaar mee. Niet gezegend met muzikale aanleg? Neem dan bijvoorbeeld kleine boxjes mee die je koppelt aan je smartphone. Een goede achtergrondmuziek kan wonderen doen voor de sfeer. Na het eten kun je de picknickgasten bezig houden met spelletjes. Een leuk bord- of kaartspelletje is gemakkelijk mee te nemen. Ook zijn er natuurlijk talloze spelletjes waar je niets anders voor nodig hebt dan leuk gezelschap, zoals bijvoorbeeld hints. Zo sluit je de avond gezellig af en geniet je ongetwijfeld van Internationale Picknickdag.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ziet jouw ideale picknick eruit? Heb je nog slimme trucjes of tips die wij moeten weten? Deel in een reactie hieronder, wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel