Lieke
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Gezellig een dagje weg nog in deze krokusvakantie? Al plannen aan het maken voor de meivakantie? Lees dan zeker hier verder en ontdek 4 spetterende uitjes die bij jong en oud gegarandeerd in de smaak gaan vallen! Lees het artikel

Spetterend veel dierplezier; een voordelig dagje aquarium!

Leestijd: 5 minuten
Ook al is het soms nog koud, we willen er weer op uit, eindelijk kan het weer! Ben je nog op zoek naar een bijzonder uitje voor deze krokusvakantie, de meivakantie of gewoon de eerste lentedagen? Breng een bezoek aan één van de prachtige aquaria van Nederland! Want of het weer nu meezit of niet: in deze parken is altijd van alles te zien en te beleven. Goedkoop.nl heeft voor jou de mooiste onderwaterwerelden van Nederland op een rij gezet, inclusief handige tips om te besparen tijdens jouw dagje weg.

Nederland, waterland

Nederland kent een aantal prachtige aquaria: wie kent niet het Deltapark Neeltje Jans of SEA Life in Scheveningen? Een bezoek aan één van deze parken is ideaal voor een heerlijk dagje weg met z’n tweeën of met het gezin. Laat je verwonderen door de pracht van het exotische zeeleven dat in alle kleuren voor je neus voorbij komt en bezoek de boeiende tentoonstellingen. Maak een wandeling door een heuse onderwatertunnel en laat je meeslepen door avontuurlijke belevenissen voor groot en klein. Ieder park is uniek en heeft weer iets anders voor je in petto. Wil je dat je kinderen het heerlijk naar hun zin hebben, vind je het tof om de geschiedenis in te duiken in bijzondere exposities? Lees verder en ontdek welk aquarium past bij jouw avontuur!

Zwemmen met haaien op Eiland Neeltje Jans

Natuurlijk kun je in het Dolfinarium te Harderwijk zwemmen met dolfijnen, maar voor wie wat avontuurlijker is ingesteld, is

 

Deltapark Neeltje Jans wellicht helemaal de bom. In dit park, dat is gevestigd op één van de oude werkeilanden van de Deltawerken in Zeeland, kun je in een speciale duikkooi tussen de haaien zwemmen! Brrrr… eng! Voor wie dit toch te spannend vindt: je kunt er gelukkig ook ‘gewoon’ zwemmen met zeeleeuwen. Pfieuw, gelukkig! Verder is dit park een pareltje voor wie graag de geschiedenis in duikt: Deltapark Neeltje Jans kent een rijk verleden dat nauw verbonden is met de bouw van de Deltawerken en de watersnoodramp in Nederland. Het park bevat een schat aan foto’s en films over deze tijd. En alsof dat nog niet genoeg is: van april tot en met oktober krijg je ook toegang tot een heus waterpark vol glijbanen en andere attracties! Je hoort het al: jong en

oud vermaken zich prima in dit park.

Kan het voor jou niet spannend genoeg zijn en kick je wel op een beetje adrenaline? Boek hier bij Groupon meteen jouw zwemles met de haaien.

 

Op ontdekkingsreis in Scheveningen

De meeste aquaria zijn educatief ingesteld, zodat kinderen er volop kunnen ontdekken en al spelend een heleboel leren. Zo ook het prachtige SEA LIFE, gelegen aan de boulevard van Scheveningen. Er is aan alles gedacht: kinderen kunnen een speurtocht doen, stempels verzamelen, puzzels oplossen en leuke weetjes over zeedieren ontdekken. Er worden ook themakinderfeestjes georganiseerd en in de vakanties zijn er heuse piraten aanwezig die voor veel plezier zorgen bij het jongste publiek. De echte eyecatcher van dit park is overigens de indrukwekkende onderwatertunnel, waar het zeeleven je aan alle kanten voorbij zwemt. Het mooie aan dit park is verder dat het zich enorm inzet voor het behoud en de bescherming van het leven in de zeeën van onze planeet. Hierover kun je dan ook van alles te weten komen; er worden zelfs rondleidingen achter de schermen gegeven! Ook fijn: als je eenmaal entree hebt betaald kun je het park in en uit lopen. Handig wanneer je tussendoor even naar de Scheveningse boulevard wil voor een pauze, maar wél terug wil komen om nog een voerdemonstratie mee te pikken!

Of je nu kunt zonnebaden of niet, een dagje aan zee is altijd heerlijk. Combineer het met een dagje SEA LIFE Scheveningen en je hebt het perfecte uitstapje voor het hele gezin. Bied hier via VakantieVeilingen vanaf €1 mee op tickets en hou zo een leuk centje over voor een lekker hapje en drankje.

Waterdieren spotten in Leeuwarden

Het fijne aan aquariumparken is, dat ze veel overdekte ruimtes hebben die met minder mooi weer echt een uitkomst zijn. Maar als dat lentezonnetje goed z’n best doet, dan is een bezoek aan AquaZoo in Leeuwarden ook écht een aanrader. Dit park bevat niet alleen een overdekte hal vol diverse aquaria, maar kent ook een grote buitenruimte waar nog véél meer waterdieren te ontdekken zijn! Zo zijn er bijvoorbeeld piranha’s, krokodillen, flamingo’s, ijsberen en pinguïns. Via een eenvoudig te volgen route maak je een wandeling langs alle dieren. Het park is lekker groen en kleinschalig opgezet, zodat ook jonge kinderen de afstanden gemakkelijk kunnen overbruggen. Een mooi en natuurlijk park waar je heerlijk een dagje kunt vertoeven!

Met korting naar onder andere SEA LIFE of het Dolfinarium? Hou de spaaracties die je op verpakkingen van eten en drinken tegenkomt goed in de gaten. Met bijvoorbeeld Eurosparen scoor je flink wat voordeel op de leukste uitjes. Lees er meer over hier in dit artikel 'Korting pakken op de leukste dagjes uit'.

Voor(deel)pret

Enthousiast geworden? Goed zo. Snel plannen dat dagje waterpret! Met de volgende simpele tips bespaar jij vele euro’s op je uitje. Zo kan jouw dagje weg echt niet meer stuk, laat de voorpret maar beginnen!

  • Neem ’s ochtends iets meer tijd en prepareer feestelijke lunchpakketjes die je lekker samen aan het Scheveningse strand of op een bankje voor het aquarium kunt oppeuzelen; niemand die liever in een restaurant zit, hoor!
  • Denk eens aan alle andere kortingspassen die je nog in de aanslag hebt: De CJP-pas, museumjaarkaart of studentenpas zorgen bijna altijd voor extra kortingen.
  • Als je bang bent dat je kinderen constant zullen zeuren om snoep, ijs of souvenirs, geef ze dan zakgeld mee, bijvoorbeeld vijf euro. Voor dit geld kunnen ze dan iets kopen in de souvenirwinkel, maar als ze een ijsje willen, moeten ze het er ook van betalen. Leerzaam voor je kids en jij blijft binnen je budget!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is volgens jou een uitje dat je zeker gedaan moet tijdens de (eerste) lentedagen? Vul ons lijstje hieronder aan met jouw topper!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel