Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Sint-Nicolaas maakt dit jaar zijn intocht in de Noord-Hollandse gemeente Zaanstad. Op 17 november vaart Sinterklaas met zijn Pieten het land binnen met allerlei pakjes, snoepgoed en ander lekkers. Alle handige tips over de sinterklaasintocht, de leukste schoenzetcadeaus en meer vind je in dit artikel! Lees het artikel

Zie ginds komt de stoomboot, de sinterklaasintocht voor klein en groot!

Leestijd: 4 minuten

Ieder jaar maakt de Goedheiligman zijn intocht in een Nederlandse stad. sinterklaasintocht 2018 bevindt zich in het Noord-Hollandse Zaanstad. Rond 12.00 uur zullen Sinterklaas en zijn Pieten met de stoomboot aanmeren, waarna de Sint samen met zijn paard Amerigo en alle Pieten begint aan de route door de binnenstad van Zaanstad. Natuurlijk wil jij dit niet missen!

 

Vanaf 12.00 is er genoeg te beleven in Zaanstad. Zo kunnen de kinderen zich laten schminken, kunnen ze meedoen met pietengym en nog veel meer! Het perfecte dagje uit dus! Want wanneer Sinterklaas zijn intocht heeft afgerond is er nog voldoende te zien en te doen. Je hoeft je zeker niet te vervelen, het volledige programma vind je hier.

De binnenstad van Zaanstad is tijdens de sinterklaasintocht volledig afgesloten voor auto’s en fietsers. Op het routekaartje zie je precies waar je kunt parkeren en op de speciale website kun je precies lezen hoe je Zaanstad het beste met het openbaar vervoer bereikt. Om jezelf te verzekeren van een goed plekje langs de route kan je het best op tijd aanwezig zijn. Heb je eenmaal de perfecte plaats gevonden, is het verstandig deze vast te houden tot de intocht voorbij is.

Is Zaanstad jou te ver weg? De volledige sinterklaasintocht wordt live uitgezonden bij NPO Zapp op 3 met als presentator Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal. Op verschillende plekken in Zaanstad staan grote schermen, zodat je deze live uitzending ook kunt volgen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje

Dat Sinterklaas op zaterdag 17 november zijn intocht heeft gemaakt in het land, betekent dus ook dat de schoen weer gezet mag worden. Maar wanneer mag je kind zijn schoen zetten en wat stop je er dan in? We hebben een paar handige tips voor je op een rij gezet:

  • Bedenk van tevoren welke dagen de Sint langs zal komen om de schoenen te vullen. Geeft de Sint speelgoed? Doe dit op een dag wanneer je kids tijd hebben om er meteen mee te spelen, bijvoorbeeld in het weekend. Om te voorkomen dat je kinderen teleurgesteld worden dat Sinterklaas (alweer) niet is langsgekomen, kan je bij de eerste keer een briefje, ondertekend door Sinterklaas of Hoofdpiet, in de schoen stoppen waar opstaat hoe vaak en welke dagen de Sint langs zal komen om te kijken of de schoen is gezet.
    Kind zet schoen voor open haard
  • Welke Piet komt bij jullie langs? Naast een kleinigheidje in de schoen is het ‘bewijs’ dat Piet langs is geweest misschien nog wel leuker! Leespiet laat alle boeken open liggen, Grappige Piet heeft de schoenen verstopt, Speelpiet heeft met het speelgoed gespeeld, Bakpiet heeft allerlei lekkers achtergelaten, Rommelpiet heeft van de woonkamer een bende gemaakt en zo zijn er nog vele scenario’s te bedenken.
  • Natuurlijk hoeven er geen bijzondere en grote cadeaus in de schoen worden achtergelaten. Des te meer kans hebben ze op grotere cadeaus op pakjesavond. Denk bijvoorbeeld aan kleurpotloden, een leesboekje of snoepgoed als een taaitaaipop of mandarijn.

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Kan je geen genoeg krijgen van Sinterklaas?  Of wil jouw kleine de Sint weleens in het echt zien? Terwijl Sint-Nicolaas in het land is, worden er meerdere evenementen georganiseerd. Zo is er op 24 en 25 november het NPO ZappSinterklaasfeest, waar je samen met Sinterklaas, alle Pieten en verschillende Zappelin vriendjes een feestje viert. 

Ook bij de Mega Sint Show is Sinterklaas van de partij, geniet hier van optredens van onder andere de populaire Meisjespiet en Party Piet Pablo. De echte liefhebbers krijgen na afloop zelfs een handtekening van hun favoriete Piet. Kaartjes voor de Mega Sint Show koop je extra voordelig bij ActievandeDag

Ook Het Club van Sinterklaas Feest wordt dit jaar weer georganiseerd. Natuurlijk neemt Sinterklaas de welbekende Coole Piet, Danspiet en Profpiet mee naar dit partijtje. 

Woon je vlakbij de Belgisch grens? In Antwerpen komt de Sint ook op bezoek bij De Grote Sinterklaasshow. Samen met grote Belgische sterren als Samson en Gert, Piet Piraat en Kabouter Plop bouw je een onvergetelijk feestje! 

1 Reactie
  1. GUIDO SARNEEL GUIDO SARNEEL

    sinterklaasgedicht

Reageer ook op dit artikel