Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Zon, zee en strand, onmisbare ingrediënten voor een heerlijke zomer. Of je nu op vakantie gaat of in eigen land blijft, een dagje aan de kust zal bij velen wel op de planning staan. Lekker dobberen op de golven, zandkastelen bouwen, zonnebaden, een cocktail drinken in een leuk strandtentje… Plezier voor jong en oud. Het wordt helemaal een geslaagd zomeruitstapje met deze eenvoudige, maar oh zo briljante strandtips. Lees het artikel

Zonder zorgen naar zee: 5 briljante strandtips!

Leestijd: 5 minuten

Er gaat toch niks boven een uitstapje naar de kust op een zonnige zomerdag?! Heel relaxed een boekje lezen terwijl je een mooi kleurtje opdoet, helemaal zen ronddobberen op de golven, een cocktailtje drinken aan de strandbar, de grootste zandkastelen bouwen, een potje beachvolleybal… Helemaal geweldig, zeker als je afrekent met de kleine ongemakken.

Want hoe voorkom je dat het zand tot in je bilnaad kruipt? Waar laat je je kostbaarheden als jullie allemaal tegelijk een plonsje in zee maken? En hoe zorg je ervoor dat je kids niet verloren lopen in de grote drukte? Met deze simpele, maar oh zo briljante tips in je achterhoofd, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en is genieten het enige nog wat jij moet doen!

1. Doei zand in bilnaad

Je kent het wel, een uurtje op het strand en het zand zit daar waar het niet hoort te zitten. Heb je een verfrissende plons gemaakt, dan is het helemaal erg; het zand kleeft lekker aan lijf. Je kunt als een gek gaan wrijven totdat het eraf is, makkelijker is om een flacon babypoeder in je tas te stoppen en hier naar te grijpen wanneer je op een zandkroket begint te lijken. De babypoeder absorbeert de olie, het water en de zonnebrand, waardoor je het zand er heel eenvoudig afpoetst.

2. Zo weer terug

Kinderen, ze kunnen hun lol niet op, zo aan zee. Feit is wel dat ze snel verloren lopen. Zeker op een tropische zomerdag waarop het allemaal hutjemutje ligt op het strand. Kijk je een paar tellen niet, dan kunnen ze zomaar ineens weg zijn.

En hoe ga je ze dan snel terugvinden? Als iemand je kind al opmerkt, dan weten deze mensen niet bij welke ouder ze het kind weer af kunnen zetten. Maak de zoektocht iets eenvoudiger en schrijf je telefoonnummer met stift op de arm van je zoon en/of dochter. Spuit hier wat pleisterspray op en het zal er de hele dag goed op blijven staan.  Mochten de kinderen dan verdwaald raken, dan hoeft diegene die zich tijdelijk over hen ontfermt alleen maar even het telefoonnummer te bellen. Zorg dus wel dat je je telefoon bij je hebt.

Pleisterspray, het is niet alleen handig bij deze tip, maar heel fijn te gebruiken in de zomer. Er wordt dan namelijk heel wat gezwommen en gespetterd. Een gewone pleister op je wond kan dan al heel snel loslaten. Met pleisterspray, die je hier bij bijvoorbeeld Drogisterij.net bestelt, hoef je daar niet bang voor te zijn.

3. De ultieme verstopplaats

Gezellig met je partner of een vriend(in) naar zee en willen jullie samen even het water in? Dan moet je je kostbare spullen, zoals je telefoon en geld, onbeheerd achterlaten op het strand. Je kunt natuurlijk je tijdelijke buurman of -vrouw vragen of ze even een oogje in het zeil willen houden, maar misschien zijn deze mensen ook wel niet te vertrouwen. Je weet tegenwoordig maar nooit. Gelukkig hebben we daar ook een oplossing voor; je creëert de ultieme verstopplaats.

Gooi die lege flacon zonnebrandcrème niet weg, maar maak deze schoon en verstop er later je telefoon en geld in. De kapers op de kust zullen niet snel een fles zonnebrand weggrissen. Doe je fles zonnemelk trouwens niet in je tas, want een complete tas nemen ze waarschijnlijk wel in één keer mee, omdat dit het snelst gaat.

Vergeet trouwens ook niet een volle tube zonnebrandcrème mee te nemen. Smeren, smeren, smeren het is niet het fijnste ‘klusje’, maar het is zeker wel belangrijk. Welke factor jij nodig hebt en hoe vaak je moet smeren, dat lees je in ons artikel ‘Smeer je bruin: dit moet je weten over zonbescherming!’ nog eens allemaal na.

Nog iets wat niet snel meegenomen wordt, is een maandverbandje of ‘vieze’ luier. Stop hier het losgeld in wat je bij je hebt. Beter kun je ook alleen wat geld en een identiteitsbewijs meenemen, je portemonnee met andere pasjes laat je thuis.

4. Babyvriendelijk speelplaatsje

Mag de kleinste telg voor het eerst mee naar de kust? Dan is deze tip hoogstwaarschijnlijk ook zeer bruikbaar voor jou. Om te voorkomen dat de kleine steeds zand hapt, maak je van een oude matrashoes een veilige en comfortabele speelhaven. Zet in alle hoeken van de matrashoes iets zwaars, bijvoorbeeld een koelbox of je strandtas. Zo blijft het allemaal tamelijk zandvrij en kan er met een gerust hart gespeeld worden.

Ook slim is om een klein opblaasbaar zwembadje mee te nemen en dit naast je handdoeken te zetten. Zo kan de kleine spruit de hele dag spetteren zonder dat je continu over het hete zand naar de zee moet sjokken. Meteen maar even doen, zo’n klein zwembadje kopen? Je bestelt er hier één bij HEMA voor slechts een paar euro.

5. Plakvrije handjes

Een dagje zon, zee, strand, daar hoort uiteraard een verfrissend ijsje bij! Als ouder weet je wellicht ook dat een ijsje eten niet zonder knoeien gepaard gaat. Een lekkend ijsje en zand, dat is geen goede combi, dat worden zeker plakhandjes. De grootste plakzooi voorkom je door simpelweg een papieren cupcakevormpje onder het ijsje te steken. Prik een gaatje door het vormpje en het dient prima

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een tip om een dagje strand nog aangenamer te maken? Wij zijn benieuwd naar jouw tip en reactie!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel