Elektronica / Huishouden Leestijd: 4 minuten
Houd je van sfeervolle verlichting? Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van slimme verlichting? Van Philips Hue tot goedkopere alternatieven, we lichten graag een tipje van de sluier op! Lees het artikel

Van Philips Hue tot goedkopere alternatieven: sfeervol & praktisch!

Leestijd: 4 minuten

Eerder hadden we het al over de voordelen van ledverlichting en slimme verlichting in het algemeen. Ben je een beetje bekend met (slimme) ledverlichting? Dan ken je vast Philips Hue, een van de populairste producten van Philips op dit moment. Kwaliteit ten top, maar ook met een prijskaartje. Is Philips Hue wel iets voor jou, maar staat de prijs je niet aan? Graag verklappen we je kortingstips. Ook geven we je goedkopere alternatieven: voordeliger, maar nog steeds met een topkwaliteit! 

logo

Alvast een voorproefje op Philips HUE verlichting? Ontdek dan direct het aanbod en shop voordelig via 50five, expert in onder andere verlichting!

De voordelen van (slimme) ledverlichting

Eerder vertelden we je al over de voordelen van ledverlichting en slimme verlichting. We zetten ze hier nog eens kort voor je op een rijtje. 

slimme verlichting

Ledverlichting

Ledverlichting is op lange termijn voordeliger dan zijn alternatieven. Dat komt door de extreem lange levensduur, ze gaan vaak langer dan tien jaar mee! Daarnaast worden ze niet warm, zodat je je handen er niet aan brandt en de kans op brand kleiner wordt. Qua kleur licht en helderheid heb je tal van opties: geel, rood, blauw, paars, dimbaar of fel… Het kan allemaal! En denk je graag aan het milieu? Ook dan draag je met ledverlichting je steentje bij, ze stoten namelijk tot 85% minder CO2 uit dan zijn alternatieven.

blauw licht

Slimme verlichting

Slimme verlichting gaat een stapje verder dan wat de meesten gewend zijn. Het is zo ontwikkeld dat het je leven gemakkelijker maakt. Wat dit concreet betekent? Lichtkleuren in alle kleuren van de regenboog die je bepaalt via je smartphone, of de lamp aanzetten via een app of een bewegingssensor. Kortom, slimme verlichting stem je perfect op jouw leven af.

Wat is Philips Hue? 

meisje met telefoon

Slimme ledverlichting is er in alle soorten en maten. Philips Hue verdient hier toch wat extra aandacht. Waarom? Omdat Philips Hue echt een voorloper is betreft slimme verlichting en opties. Denk aan:

 • Keuze uit meer dan 16 miljoen kleurtinten en dat met slechts één lampje.
 • Verlichting past zich geheel aan naar je wensen. Ga voor een tropische sfeer of voor een herfstlook, je creëert ieder kleurenpallet dat je maar wilt. Of wat dacht je van het effect van een opgaande zon in de ochtend? Dat is heerlijk wakker worden.
 • Hue is een aanvulling op je entertainment, zo kun je het bijvoorbeeld ook afstemmen op muziek, films en games voor speciale effecten.
 • Geen lichtknop meer hoeven aanraken, je verlichting gaat aan via een app of bewegingssensor. Je kunt je lichten zelfs inprogrammeren.
 • Philips Hue koppel je aan bepaalde alarmsystemen. Een inbreker gesignaleerd? Dan gaat niet alleen je alarm af, maar krijgt de indringer ook een felle lichtshow.

Technisch zijn niet nodig: installeren is easy!
Achter de Philips Hue zit een technisch brein, namelijk de zogenoemde ‘bridge’. Deze koop je bij je lampen en sluit je vervolgens aan op je router. Verder installeer je de Philips Hue app. Even connecten, en nu kun je gemakkelijk je verlichting instellen en bedienen via de app. Hier bestel je direct de bridge.

Korting pakken op Philips Hue

Starten met Philips Hue? Bespaar dan alvast de eerste euro’s door te kiezen voor een Philips Hue starterskit! Hierbij krijg je de bridge, een dimmer en drie lampen in één pakket. Aanrader! Zo heb je alvast alles compleet en kun je later altijd nog uitbreiden met meer lampen. Je shopt die nu voor €155.

Goedkope alternatieven Philips Hue

Hoewel Philips Hue een van de bekendste (en duurste) is op het gebied van slimme verlichting, zijn er zeker alternatieven. Perfect dus als je wel graag met de nieuwste technische snufjes meegaat, maar je portemonnee wat tegensputtert. 

boodschappen

OSRAM

OSRAM slimme verlichting is een van de bekendste alternatieven en scheelt je tot enkele tientallen euro’s per lamp. Voordeel is dat je ze ook kunt koppelen aan je huidige Philips Hue systeem, zodat je ook kunt combineren.

Shop hier OSRAM vanaf €15!

Innr

Ook Innr lampen zijn te koppelen aan Philips Hue. Je hebt ze in diverse soorten en maten en ze zijn te koop voor een aantrekkelijke prijs.

Bestel hier Innr vanaf €12.

Trust Smart Home

Trust ken je wellicht al van allerlei andere elektronische producten, het merk is erg bekend. Nu kun je ook startersets kopen op het gebied van slimme verlichting. En deze prijs ligt zo’n €50 lager dan bij Philips Hue.

Shop hier een Trust starterset en bespaar!

Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe aankopen! Let op, dit artikel is geschreven op 18 november 2018 en prijzen zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

2 Reacties
 1. Rik Rik

  Mijn huis hangt al een paar jaar vol met Milight. Naar mijn mening het beste Philips Hue alternatief. Vanwege:
  -prijs
  -assortiment
  -kleuren

  Zelf kocht ik de lampen bij https://milights.nl
  Beste service en beste prijs, ze weten je echt goed te helpen.

 2. JaBa Shop JaBa Shop

  Hoi,

  Een goedkoper alternatief voor de Philips Hue is Nedis Smartlife.
  Het voordeel van deze lampen is dat je geen Hub nodig hebt, maar je de lampen direct aan kunt melden op je WiFi.

  Ook zijn er schakelaars van Nedis Smartlife waarbij je je bestaande verlichting kan bedienen via dezelfde app.

  Voor meer informatie kun je terecht bij www.jabashop.nl

Reageer ook op dit artikel