Thuis / Energie Leestijd: 5 minuten
Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van ledverlichting? Meer weten over smart home en hoe je je verlichting automatiseert? Deze onderwerpen staan in dit artikel in de spotlights. Lees je mee? Lees het artikel

Van ledlamp tot slimme verlichting: dit zijn de voordelen!

Leestijd: 5 minuten

Ledverlichting wordt steeds populairder en dat is niet voor niets, want hoewel ledlicht vroeger vaak gelijk stond aan koud en ongezellig licht, kunnen we er tegenwoordig alle kanten mee op. En wat dacht je van slimme oplossingen om je hele verlichting te automatiseren? Van de voordelen van ledverlichting tot smart home oplossingen, we lichten het in dit artikel graag voor je uit.

Van gloeilampen tot ledverlichting

Voordat we inzoomen op de voordelen en mogelijkheden van ledverlichting, is het interessant om nog even kort op de geschiedenis van verlichting in te gaan. 

 

Liever meteen je ledlampen voordelig bestellen? Dat kan hier bij Lampen24.nl.

lampen24

 

De meeste van ons kennen allemaal de gloeilamp. Een goedkope lichtbron die prima dienst deed. De gloeilamp is goedkoop in aanschafprijs. Toch kwam er eind jaren ’80 een alternatief voor de gloeilamp op de markt: de spaarlamp. Waarom? Omdat de gloeilamp naast licht, ook erg veel warmte produceert. Zo gaat er veel energie verloren, niet erg milieuvriendelijk.

De vervangende spaarlamp kent een lange levensduur en is energievriendelijk. Dit is dus een groot voordeel ten opzichte van de gloeilamp! Toch bleek ook de spaarlamp geen vriend van het milieu te zijn. Ze bevatten kwikdamp en moeten daarom na hun levensduur verwerkt worden als klein chemisch afval.

 

Led, voluit Light Emitting Diode genoemd, is een elektronisch component dat licht geeft. Ledverlichting bestaat al geruime tijd, maar stond bekend als erg ongezellig, met een koude lichtkleur. Geen wonder dat weinigen voor ledverlichting kozen.

Tegenwoordig is er zoveel geëxperimenteerd met nieuwe lichttechnieken, kleuren en energievriendelijkheid, dat er steeds vaker voor ledverlichting gekozen wordt. Wat dan precies de voordelen zijn? Dat gaan we je nu vertellen!

De voordelen van ledverlichting

led

Led heeft heel wat voordelen ten opzichte van de gloeilamp en spaarlamp. We zetten ze hier overzichtelijk voor je op een rijtje.

  • Op lange termijn voordeliger: tja, een ledlamp is in verhouding wel ietsje duurder in aanschaf dan zijn alternatieven. Daar tegenover staat dan wel dat een ledlamp veel langer meegaat. Na zo’n 2000 branduren/twee jaar verdien je hem gemiddeld terug en daarna gaat je lamp nog jaren mee.
  • Extreem lange levensduur: ledlampen gaan vaak langer dan tien jaar mee!
  • Ze worden niet warm: je verbrandt dus niet zomaar je handen eraan. Bovendien verkleint dit de kans op brand.
  • Milieuvriendelijk: door je gloei- of spaarlampen te vervangen draag je bij aan het milieu. Zo komt er bij het opwekken van stroom voor ledverlichting tot 85% minder CO2 vrij. Bovendien bevatten de lampen geen giftige kwikdampen.
  • Geruime keuze in lichtkleuren: de tijd dat ledverlichting koud en ongezellig licht gaf is al lang voorbij. Tegenwoordig heb je tal van mogelijkheden, van dimbaar licht tot verschillende kleurtinten.
  • Nooit zonder licht: na het drukken van de schakelaar heb je direct volle kracht licht. En loopt je ledlamp op zijn einde? Dan zal de lamp geleidelijk aan minder licht gaan geven, zodat je tijdig kunt vervangen. Zo zit je nooit in het donker.

Kortom, zowel voor de prijs, de mogelijkheden en het milieu is de ledlamp de slimste keuze. Overigens zal naar verwachting de prijs van ledverlichting in de toekomst ook nog eens zakken, omdat het op steeds grotere schaal geproduceerd wordt. Gloeilampen en halogeenlampen zullen daarnaast langzaamaan uit het assortiment verdwijnen vanwege Europese wetgeving over milieueisen.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Ben je voorstander van ledverlichting, maar is jouw portemonnee hier op dit moment niet zo blij mee? Shop dan je verlichting aan outletprijzen… Lampen24 ruimt namelijk haar oude collectie op, en dat betekent korting pakken tot 70%!

Ontdek -70% op led!

Smart home – slimme ledverlichting, hoe werkt dat?

Twijfel je nu nog om voor ledverlichting te kiezen? Niet doen, want het is echt een verrijking voor je portemonnee én interieur. De mogelijkheden van ledverlichting zijn tegenwoordig zo uitgebreid, dat je het perfect kan afstemmen op jouw leven. Hoe dan? Met ‘slimme verlichting’!

 

Met slimme verlichting zijn de mogelijkheden eindeloos, van het dimmen van licht, het veranderen van kleur en zelfs je licht aan- en uitdoen via beweging of een app. We schetsen graag twee scenario’s voor je, herkenbaar?

 
 

'Knus in de woonkamer'

 

Stel je voor dat je gezellig op de bank zit. Eigenlijk vind je het te licht in je woonkamer, dus wil je graag de lampen dimmen. Dat kan natuurlijk met een schakelaar, maar je hebt geen zin om op te staan. Dan pak je toch gewoon je smartphone erbij! Dim je licht, of verander zelfs de kleur in alle kleuren van de regenboog. Gezellig roze of paars licht, helder blauw licht of vrolijk geel… het kan allemaal met een druk op je telefoon.

 

'Hygiëne op het toilet'

 

Bah, als je erover nadenkt is het niet fris dat iedereen tijdens een toiletbezoek de lichtknop aanraakt. Heeft je bezoek de handen wel gewassen? Met slimme verlichting maak je je hier niet druk over, want de lamp reageert op beweging. Bij een bezoek aan het toilet springt het licht automatisch aan en uit. Geen vieze lichtknop en geen gezoek meer naar de schakelaar!

 

Korting pakken op je ledverlichting

 

Zo, je weet nu heel wat over de voordelen van led- en slimme verlichting. Maar we zouden Goedkoop.nl niet zijn als we hier niet ook concrete korting aan koppelen. Wil jij je ledverlichting met voordeel scoren? Dan raden wij je Lampen24 aan. Van spots, staan- of hanglampen, of padverlichting: binnen- en buitenverlichting aan topprijzen, dat willen we allemaal.

Onze beste tip? Snuffel eens rond in de outlet, voor ledverlichting aan -70%. Regelmatig wordt de oude collectie vervangen door een nieuwe collectie, waardoor de oude er aan extreme prijzen uitgaat. Dat doet de kwaliteit natuurlijk niet ten onder. Wij wensen je veel succes met het aankopen van je ledverlichting.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij al ledverlichting?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel