Shanice
Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 6 minuten
Er zijn een aantal verplichte feestjes waarvan je de uitnodiging moeilijk kunt weigeren. Tevens kun je niet met lege handen aan komen. Één van die feestjes is een babyshower of op kraamvisite gaan. Daar hoort gewoon een cadeautje bij, maar als je niet veel te besteden hebt, komen zulke extra uitgaven niet altijd uit. Wij begrijpen dat helemaal en hebben een aantal leuke, maar toch goedkope cadeautjes op een rijtje gezet. Lees het artikel

Met een budget kraamcadeau op kraamvisite

Leestijd: 6 minuten

Op kraamvisite gaan hoort er nou eenmaal bij als zo’n kleintje geboren is. Of het nou de baby is van een vriendin of van de buurvrouw, je wilt de kleine spruit toch gaan bewonderen en dat doe je niet met lege handen. Nee je brengt eigenlijk altijd een kraamcadeau mee, iets groots of kleins, het maakt niet uit. Het is een ongeschreven regel, dat het geven van een cadeautje erbij hoort. Maar wat geef je nou aan zo’n kleintje? Of koop je juist iets voor de moeder? En hoe zit het met het budget, want niet iedereen kan het zich permitteren om altijd maar cadeautjes te kopen. Gelukkig hoeft een kraamcadeau niet duur te zijn. Doe hieronder inspiratie op en maak die kersverse moeder blij met jouw kraamcadeautje. Deze cadeautips kunnen ook voor een babyshower gebruikt worden natuurlijk! 

Drinkbeker

Ja, het is wat vroeg om een drinkbeker te kopen als een baby net geboren is, maar je bent wel goed voorbereid om de toekomst met jouw cadeautje. Waarschijnlijk hebben de ouders zelf ook al drinkbekers in huis gehaald, maar je kunt ze nooit genoeg hebben. Kinderen hebben al snel de neiging om met dingen te gooien, dus zo’n drinkbeker gaat of kapot, lek of raakt kwijt. Daarnaast heeft die kleine spruit straks zoveel oppasadresjes, waar de drinkbeker ook altijd van pas komt. En anders koop je die beker toch juist voor als je op moet passen.

Tutlap/ knuffeldoekje

Een tutlap/ knuffeldoekje of 2, 3 komt ook altijd van pas. De eerste maanden ligt zo’n lap meestal bij de baby in de wieg of in de box. Met een tutlap als cadeau zit je nooit verkeerd. Een baby gaat zich namelijk al snel daar aan hechten en als ie kwijt raakt is het huilen. En kwijt raakt ie zeker, daarom is het slim om een aantal reserve exemplaren te kopen. Zorg dus wel dat ze allemaal hetzelfde zijn, want zo’n kleintje weet precies welke hij wil. Kun je geen leuke vinden in de winkel? Kijk dan eens hier.

Rompertjes

Rompertjes heb je ook met veel verschillende opdrukjes, leuke quotes en printjes. Het is nooit verkeerd om te grote rompertjes te kopen, ze groeien daar vanzelf wel in. Het groeiproces van een baby gaat zo snel en rompertjes krijgt iedereen zoveel, dat de baby jouw rompertje misschien niet eens aan kan. Dat zou zonde zijn, dus koop gerust een groter rompertje. En door het snelle groeiproces hebben ouders veel rompertjes nodig, dus genoeg heb je ze nooit!

Speen

Ook met een speen, gok je nooit verkeerd. Spenen raken ontzettend vaak kwijt, onderweg, in huis noem het maar op. Je hebt ze in verschillende prijsklasse en heel veel verschillende met leuke printjes. Vind je een speen alleen niet zo leuk om te geven? Zoek er dan een leuk speenkoord bij. Je hebt speenkoorden die je vast kan klikken, zodat de speen niet kwijt kan raken. Maar je hebt ze ook met een leuk speeltje eraan, die zo groot zijn dat je het ook merkt als die valt.

Hydrofiele doeken

Nog zo’n cadeau waar je ouders heel blij mee maakt: Hydrofiele doeken! Je kunt deze namelijk voor veel verschillende dingen gebruiken. De kleine om ze af te drogen na een badje, en de grote kun je gebruiken om ze in te wikkelen na het zwemmen, of om in de wieg of kinderwagen te leggen. Hydrofiele doeken hebben ouders dus nooit in overvloed. Je hebt hele simpele, maar ook met leuke printjes. Bij de Hema kun je er al een aantal vinden. 

Rammelaar

Met een leuke rammelaar maak je een babytje ook erg blij. Hierbij geldt natuurlijk ook weer dat je heel veel verschillende soorten hebt. Eentje die helemaal van stof is of waar de rand nog wel van plastic is. Eentje met een knuffel aan de binnenkant of juist een grote knuffel bovenop. Je hebt keuze genoeg. De rammelaars met de knuffel in het midden zijn handig, omdat er een rand om de knuffel heen zit. De rammelaar zorgt er op die manier voor dat een baby gaat ontdekken hoe hij/zij iets vast moet pakken. Je bent natuurlijk niet verplicht om zo’n rammelaar te kopen, want er zijn er zoveel en ze zijn allemaal heel leuk!

Bijtring

Een bijtring mag ook zeker niet ontbreken in de box of kinderwagen. Het is nog vroeg om dat te geven met de geboorte, maar net als met de drinkbeker, het is toch leuk om ze iets voor later te geven. Zo’n bijtring komt namelijk altijd van pas. De tandjes komen opeens, dat is niet gepland. Hoe handig is het voor de ouders als ze jouw bijtring nog opgeborgen hebben liggen. Een tijdje in de koelkast en het tandvlees van de kleine spruit kan een beetje gekoeld worden met dit speelgoedje. Hier vind je de biologische en duurzame variant van bijtringen.

Slabbetjes

Weer een cadeau waar ouders altijd blij van worden, slabbetjes. Ook deze kun je niet genoeg hebben en bestaan ook weer in veel leuke printjes en met leuke quotes. Een wasmachine draait overuren, dus slabbetjes op voorraad kunnen ze altijd wel gebruiken.

Luiers & billendoekjes

Luiers en billendoekjes kun je al helemaal nooit genoeg hebben. Dit zijn ook aankopen die het hebben van een baby ontzettend duur maken, dus daar wil jij toch je steentje aan bijdragen? Een keer een pak luiers kopen is nog geen grote uitgave, maar elke week een paar pakken kopen hakt wel in de financiën. Voor billendoekjes geldt natuurlijk hetzelfde. Je kunt er natuurlijk ook een leuk pakket van maken of maak een kleine luiertaart, die zijn tegenwoordig helemaal in en zien er super leuk uit! Leuk om te geven en te krijgen dus. Wil je toch iets groter uitpakken en vind je luiers al aan de dure kant? Bekijk dan deze tips

Knuffel

Een knuffel is ook altijd een leuk idee. Kies dan zelf waar je voor wilt gaan, wil je een kleintje kopen die overal mee naartoe kan? Waar ze mee kunnen slapen, die meegaat in de box, die meegaat in de kinderwagen? Of wil je juist een grote voor op de slaapkamer. Allebei is leuk en hoe dan ook hecht een baby daar op den duur veel waarde aan.

Kraskaart/dobbelsteen

Tot slot een grappig cadeautje voor de papa’s en mama’s: een kraskaart met wie de luier verschoont of een dobbelsteen met wie de fles geeft. Als het nou echt midden in de nacht is en beide willen echt slapen na die opbrekende nachten, dan kunnen deze hulpmiddelen ingeschakeld worden. De moeder en/of vader is vast blij met jou als hij/zij steeds de pineut is door dit spelletje. Maar een origineel cadeau is het zeker en je houd het een beetje grappig, in plaats van zo serieus allemaal.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete kraamcadeau om te geven of te krijgen? Wij zijn benieuwd naar jullie eigen tips!    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel