Mode & Verzorging / Schoenen & Accessoires Leestijd: 4 minuten
Heb je je kledingkast uitgeruimd en staan er nu wat tassen oude kleding in je huis? Gooi deze niet zomaar weg! Je oude kleding is namelijk geld waard. Lees snel verder om erachter te komen waar jij korting kan pakken door je oude kleding in te leveren! Lees het artikel

Korting pakken met je oude kleding in zakken

Leestijd: 4 minuten
Eens in de zoveel tijd is het nodig om je kledingkast eens flink uit te mesten. Het uitmesten heeft een aantal voordelen: je komt kleding tegen die je misschien helemaal vergeten was en een groot deel van je oude kleding komt op de weggooi-stapel. Wist je dat je bij een aantal winkels je oude kleding in kunt leveren, en hiervoor een beloning krijgt in de vorm van korting? Zo kun jij lekker gaan winkelen met korting en je kast weer aanvullen met nieuwe modetoppers. Hieronder zetten we op een rijtje waar jij terecht kan met je oude kleding en wat je hiervoor terugkrijgt.

1. H&M

Bij H&M kun je plastic tassen met oud textiel inleveren. Het maakt hierbij niet uit in welke staat het textiel is en ook kapotte kleding mag dus mee in de zak. Buiten kleding is ander huishoudtextiel ook toegestaan. H&M sorteert het ingeleverde textiel; kledingstukken die er nog goed uitzien worden opgeknapt en als tweedehands goederen gedistribueerd. Kledingstukken die niet meer als kleding kunnen functioneren, worden omgetoverd tot allerlei producten: van reinigingsdoekjes en verhuisdekens tot isolatiemateriaal. Per ingeleverde zak krijg je een kortingsvoucher voor 15% korting op een artikel naar keuze!

 

2. Hunkemöller

Ook Hunkemöller zet zich in voor het tweede leven van textiel. Met de ‘Bring Sexy Back’-campagne mag je alle oude kleding inleveren, het beperkt zich dus niet alleen tot onder- en slaapmode. In ruil daarvoor ontvang je een 10% kortingsvoucher op een artikel naar keuze. Let op: bij Hunkemöller is het de bedoeling dat je alleen schone kleding inlevert. De kortingsvoucher is drie maanden geldig.

Geen kleding meer liggen die weg kan, maar heb je nog wel een verzameling oude apparaten in huis? Ook die gooi je het beste niet meteen weg. Lees direct ons artikel 'Geld verdienen met je oude elektronica' en ontdek hoe je aan die apparaten een leuk centje overhoudt.

3. Pearl

Heb je nog oude brillen, zonnebrillen of brillendoosjes die je niet meer gebruikt? Breng ze dan (in goede staat) naar een Pearl opticien in België. De oude brillen worden naar Congo gedistribueerd, waar ze nieuw leven ingeblazen krijgen. Hiermee steunt Pearl het Ophthalmology Project: elk jaar worden er bezoeken aan Congo gebracht door Belgische oogartsen, opticiens, verpleegsters en andere specialisten om de bevolking te helpen. Voor elke ingeruilde bril krijg je €50 korting op een enkelvoudige bril en €100 euro korting op een multifocale bril. Een mooi initiatief wat een bezoekje aan onze zuiderburen wel waard is, toch?

& Other Stories is een dochterbedrijf van H&M. Wanneer je beautyproducten koopt bij & Other Stories, kun je de lege verpakkingen weer terugbrengen naar de winkel. Je wordt beloond met een kortingsvoucher van 10%. Ook met oude kleding kun je terecht bij & Other Stories (van welk merk dan ook), waarvoor je per ingeleverde zak een 10% kortingsvoucher krijgt. Deze voucher is drie maanden geldig.

5. Tweedehands winkel

Oude kleding kan ook naar een tweedehands winkel worden gebracht. Deze winkels hanteren hun eigen regels. Er wordt in overleg een prijs overeengekomen of je krijgt bijvoorbeeld een deel van de winst als er een artikel van jou verkocht wordt. Ga niet zomaar op pad met enorme zakken met kleding, gangbaar is dat er bepaalde tijden zijn waarop je je kleding kunt inbrengen. Houd bovendien in de gaten dat de winkel bepaalt welke kleding wordt ingenomen en welke niet. Bij sommige winkels krijg je ook helemaal geen vergoeding: vraag dit dus eerst even na!

Benieuwd waar je het beste je tweedehands kleding kunt verkopen en hoe je er het meeste voordeel uitsleept? Dan is het zeker de moeite om hier ons artikel 'Mini guide voor het (ver)kopen van tweedehands kleding!' te lezen.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Een klein succesje behaald met het verkopen van je tweedehands kleding? Dat betekent shoppen! Je kan natuurlijk een leuke trui of tuniek voor jezelf kopen, maar je kan ook de kids trakteren op een nieuwe outfit! Door te shoppen bij een winkel zoals Kleertjes.com of Kinderkleding-tekoop.nl scoor je een geweldige outfit en hou je waarschijnlijk ook nog wat van je verdiende geld over!

Pak korting!

6. Tijdelijke inzamelingsacties 

Ten slotte houden veel winkels ook een tijdelijke inzamelingsactie. Bij deze winkels kun je dan in een bepaalde periode terecht met je oude kleding of schoenen, waarvoor je dan een kortingsvoucher krijgt die voor een aantal maanden geldig is. Scapino houdt bijvoorbeeld jaarlijks een inzamelingsactie voor schoenen, waarvoor je een kortingsvoucher krijgt t.w.v. €10. Houd dus goed in de gaten waar jij het beste terecht kunt met je oude kleding. En daarna: shoppen maar!

5 Reacties
 1. Monique Monique

  Ik mis C&A. Die neemt ook kleding in voor een kortingbon.

  1. Lieke Lieke Lieke van goedkoop.nl

   Hoi Monique,

   Bij C&A kun je inderdaad ook je oude kleding inleveren in ruil voor een kortingsbon van 15%. Bedankt voor de tip!

   Groetjes Lieke

 2. Aya Velleman Aya Velleman

  Ik heb kleding die ik wel wil weggeven voor wat kleingeld

 3. verginia Landveld verginia Landveld

  ik wil wat kleren weggeven

 4. Sofia Sofia

  Fashion

Reageer ook op dit artikel