Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Een stoomreiniger is een apparaat waarmee je dingen kunt schoonmaken met behulp van stoom. Het lijkt best een beetje onpraktisch, want het is een groot apparaat. Toch kan een stoomreiniger een enorme hulp in de huishouding zijn. Wist je dat er heel wat tijd mee kunt besparen? En aangezien het huishouden voor de meeste mensen geen hobby is, is dat mooi meegenomen! Lees dus snel verder. Lees het artikel

Tijd besparen met een stoomreiniger: zo doe je dat

Leestijd: 4 minuten

De stoomreiniger in de keuken

In de keuken heb je veel schoon te houden. De kookplaat wordt snel vet en ook het gedeelte rond de kookplaat krijgt te maken met vetspetters en etensresten. Op het werkblad wordt gehakt, gesneden en gemalen. En de gootsteen krijgt dagelijks ook met heel wat viezigheid te maken. De meeste mensen gebruiken diverse (chemische) schoonmaakmiddelen om de keuken schoon te houden. Maar… dat is onhandig, het kost veel tijd en is bovendien heel slecht voor je gezondheid en voor het milieu!

Een stoomreiniger kan al die klusjes in de keuken ook oplossen. De hete stoom lost de viezigheid op en het wordt meteen opgezogen in het apparaat. Zo kun je met één stoomreiniger de hele keuken schoonmaken, zonder schoonmaakmiddelen en gedoe met lastige hoekjes. Veel stoomreinigers hebben meerdere hulpstukken, waardoor je er elk hoekje en randje mee kunt schoonmaken. De stoomreinigers van Collishop worden allemaal geleverd met een bijbehorend set hulpmiddelen. Het is gemakkelijk en het bespaart je ook veel tijd omdat je in één beweging klaar bent.

De stoomreiniger in de badkamer

Ook de badkamer is een plaats waar je veel werk hebt. Door de natte omstandigheden krijg je snel last van vieze plekken, aangekoekt stof en vuil. Bovendien is de kans op schimmel ook groter omdat het er vochtig is. De badkamer wordt meestal gereinigd met verschillende schoonmaakmiddelen. Het is een hele klus om alles, inclusief de wandtegels en de vloer, helemaal schoon te krijgen.

Dat is met de stoomreiniger verleden tijd. Je begint met de lastige hoekjes, zoals bij de douchekraan en in de wasbak. Vervolgens kun je met een breder hulpstuk gemakkelijk de muren en de vloer schoonmaken. Je kunt er zelfs het plafond mee reinigen! Een stoomreiniger kan gebruikt worden op vrijwel elk oppervlak. Zonder dweilen, poetsen en boenen is je badkamer in een uurtje weer helemaal schoon én droog!

stoomreiniger

Vloeren gemakkelijk reinigen

De meeste mensen die een stoomreiniger aanschaffen, doen dat om hun vloeren te kunnen reinigen. Het is ook best lastig om de vloer eerst te moeten stofzuigen, dan dweilen en dan drogen. Een stoomreiniger is dan een heel stuk praktischer. Deze maakt de vloer in één keer schoon en vrijwel bacterievrij. Bovendien wordt de vloer weer droog achtergelaten. Dit werkt alleen voor harde vloeren. Wil je een zachte vloer, zoals een tapijt, schoonmaken? Dan gebruik je een tapijtreiniger.

De werking van de stoomreiniger

Je hebt nu al veel gehoord over hoe handig een stoomreiniger is. Maar hoe werkt het eigenlijk? In de stoomreiniger zit een reservoir voor water. Als je de stoomreiniger laat opwarmen, zal het water worden verwarmd. Het zal worden omgezet tot stoom. Als je op de knop drukt, komt de stoom door de spuitmond naar buiten. De hete stoom condenseert op het oppervlak dat je wilt schoonmaken. Daarbij wordt vuil razendsnel losgeweekt en worden bacteriën gedood. Daarna wordt het vocht door het apparaat weer opgezogen, zodat het oppervlak schoon en droog achterblijft. Het vieze water komt in een opvangbak terecht, waarna je het kunt weggooien. Wist je dat een stoomreiniger veel minder water gebruikt om een oppervlak schoon te maken dan het ouderwetse poetsen met een doek? Het is dus ook nog eens waterbesparend en beter voor het milieu.

De stoomreiniger is een veelzijdig apparaat dat meer kan dan je denkt. Meestal zie je de ‘stofzuig-variant’, een apparaat dat wel wat lijkt op een stofzuiger. Het uiteinde ziet eruit als een dweil om de vloeren mee schoon te maken. Maar vergeet niet dat er ook veel hulpstukken mee worden geleverd. Deze zorgen ervoor dat je ook de aanrecht, kookplaat en andere lastige hoekjes gemakkelijk kunt bereiken. Een stoomreiniger is dus zeker niet bedoeld voor de vloer alleen: je kunt er het grootste deel van je huishouden gemakkelijk mee schoonmaken.

Dit artikel werd geschreven door Judith Möhlmann. Judith is zzp'er en thuiswerkende moeder. Al enkele jaren is ze schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Is een stoomreiniger iets voor jou?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel