Thuis / Energie Leestijd: 4 minuten
Besparen begint bij kleine dingen. Water bijvoorbeeld. Er zijn werkelijk duizend-en-een trucjes om makkelijk water uit te sparen, goed voor milieu en portemonnee. Weet je niet meteen hoe je het moet aanpakken? Lees verder om alvast tien nuttige tips te ontdekken. Lees het artikel

Vriendelijk voor het milieu én je portemonnee, 10 tips om water te besparen!

Leestijd: 4 minuten

Er zijn zo van die kosten die we liever niet betalen met onze zuurverdiende centen. Vaste lasten die elke maand weer een flink deel van ons salaris wegsnoepen. Dat geef je toch liever uit aan een leuk etentje of een extra biertje op het terras? Probeer die kosten zo veel mogelijk te drukken en check daarom deze 10 waterbesparingstips! Niet alleen heel fijn voor je portemonnee, ook het milieu zal je dankbaar zijn.

Een kleine investering met een groots resultaat!

Door te besparen op je waterverbruik kun je dubbel zo veel geld overhouden. Het scheelt je flink op waterkosten, de energie voor waterzuivering én de stookkosten voor warm water. Daarbovenop help je het milieu ook nog een handje. Een ware win-win- en nog eens winsituatie!

Door een kleine investering te doen in waterzuinige kranen bespaar je al flink op die nare rekeningen elke maand. Het kan zelfs nog simpeler en gratis. Ontdek het in de tips van Goedkoop.nl.

1. Hello, besparende douchekop!

Wist jij al van het bestaan van een besparende douchekop af? Ze zijn al voor onder een tientje te shoppen en schorten flink in je waterverbruik. Daar merk je helemaal niks van, totdat je de waterrekening voor je krijgt.

2. Voordelige onderbroekenlol

Plaats een spoelonderbreker of spaarknop op je toiletbak en je bespaart liters water per jaar. Die spoelonderbreker verdient zichzelf in no time terug en wees gerust, je drollen spoelen gewoon nog weg hoor!

3. Zuinig met water door het KIWA keurmerk

Let bij het verbouwen van je badkamer op het KIWA-keurmerk. Deze kranen, douchekoppen en andere badkamerproducten kennen een laag verbruik in water. Ideaal om onnodige kosten te besparen én tegelijkertijd je huis in waarde te doen stijgen.

4. Kraanwater vs. flessenwater

In Nederland komt het lekkerste water gewoon uit de kraan. Stoppen dus met die flessen Spa en Chaudfontaine inslaan, want dat kost je klauwen met geld. Investeer in een leuke bidon of fles die je gemakkelijk mee naar het werk of naar school neemt. Scheelt ook nog eens flink in plastic afval!

5. Een regenton, de must van dit seizoen

Toegegeven, het regent veel te veel in ons koude kikkerlandje, maar wist je dat al dat regenwater ook wat waard is? Vang het op in een grote regenton in je tuin of op  je balkon en je kunt er weken lang je planten mee water geven, de auto wassen of zelfs je ramen soppen.

Regentonnen lompe en lelijke dingen? Nee hoor, ze kunnen zelfs een flinke aanwinst voor je interieur zijn!

 

Tips om gemakkelijk gratis te besparen

 

6. Lang douchen -1 minuut

Stap steeds een minuut eerder onder de douche vandaan. Lijkt misschien moeilijk, maar je went er snel genoeg aan! Scheelt je ook nog eens tijd en stress in de ochtend.

7. Tea for two

Een echte theeliefhebber? Gooi het laatste beetje water uit de koker niet weg, maar geef het aan de planten! Zij smullen van het gekookte water met een beetje kalk, wel eerst even laten afkoelen.

8. Efficiënt wachten

Duurt het bij jouw kraan ook altijd even voordat er warm water komt? Laat dit koude water niet doorstromen, maar vang het op. Ideaal om je groenten en fruit in te wassen bijvoorbeeld, of je gieter mee te vullen.

9. Heeft jouw avondritueel ook verandering nodig?

Handen zepen, tanden poetsen en je gezicht wassen, het hoort er allemaal bij voor het slapen gaan. Let je er wel op dat je niet de hele tijd de kraan laat lopen? Dat scheelt je flink in de papieren.

Dit geldt natuurlijk ook voor je ochtendritueel! Niemand wil dit immers:

10. Spread the word!

Uiteindelijk is het natuurlijk nog beter als we allemaal op water gaan besparen. Leer het daarom aan je kids, deel deze tips met je vrienden en wie weet bedenk je zelf nog handige trucs om te besparen? Vertel ze aan ons en wij delen ze weer verder.

Spread the word!

1 Reactie
  1. Frol Frol

    Water uit de droger gaat ook de tuin in!

Reageer ook op dit artikel