Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
2018 luiden we in met een knal! De vuurwerkregels worden ieder jaar weer aangescherpt; en dat is niet heel gek, gezien er enorm veel ongelukken plaatsvinden door onveilig vuurwerkgebruik. Wat de regels zijn en hoe we veilig gebruik maken van het vuurwerk leggen we je hier uit. Daarnaast lees je ook wat je met je huisdier moet doen tijdens Nieuwjaar! Lees het artikel

Knallend het Nieuwjaar in met deze vuurwerktips!

Leestijd: 3 minuten

Er zijn veel regels aanwezig met betrekking tot het afsteken van vuurwerk. Als je 2018 boetevrij in wil luiden; raden we je aan ze goed op te volgen.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat regels voor het kopen en afsteken van vuurwerk.  Dit zijn de belangrijkste op een rijtje:

  1. Vuurwerk mag alleen afgestoken worden tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur.Steek je vuurwerk af buiten deze tijden? Dan kun je een boete van €100 euro ontvangen!
  2.  Alleen vuurwerk dat aan de eisen van de Nederlandse wet voldoet mag gekocht en afgestoken worden. (Dit herken je aan een CE-keurmerk of Nederlandse gebruiksaanwijzing)
  3. Je mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk bezitten. En dit vuurwerk moet je op een veilige plek bewaren.
  4. Let goed op de minimum leeftijd voor het afsteken van het vuurwerk! Dat is per vuurwerksoort verschillend; je vindt deze leeftijd op de verpakking van het vuurwerk.
  5. Je kunt dit jaar vuurwerk enkel op 29, 30 of 31 december kopen (m.u.v. bepaalde soorten, zoals sterretjes). Op sommige plaatsen kun je het zelfs alleen op 29 of 30 december kopen.

Je vindt al deze regels ook terug op de site van de rijksoverheid.
 

hond
 

Huisdieren met nieuwjaar

Is jouw kleine viervoeter ook zo angstig voor alle nieuwjaarsknallen? Volg de volgende tips op en zorg dat je je pluisbal ook een warm welkom voor 2018 kan geven!

  1. Overleg altijd eerst met een dierenarts voor je je huisdier medicatie geeft om hem tot rust te brengen. Aan kalmerende medicijnen zijn risico’s verbonden.
  2. Zorg dat je je hond uitlaat vóór het vuurwerkfestival begint, laat hem erna thuis en geef hem de ruimte.
  3. Zorg dat je de radio of televisie aanzet en de gordijnen sluit. Hiermee beperk je de externe prikkels.
  4. Reageer zelf niet anders dan gewoonlijk, anders geef je het dier het gevoel dat er iets is veranderd. Wanneer je zelf rustig blijft, zal je huisdier ook sneller tot rust komen.

De dierenbescherming heeft nog meer tips waardoor je de oortjes van je viervoeter beter beschermt.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Bij Pets Place haal je lekkere snacks en speeltjes voor je huisdier waardoor het vuurwerk hem veel minder zal interesseren! Ontvang nu 15% korting op je bestelling!

Mijn huisdier is het waard!

Kindervuurwerk

Je kids zitten klaar om te genieten van het siervuurwerk en willen graag meedoen, maar dat is natuurlijk niet verstandig. Om hen wel op een leuke manier te laten deelnemen kunnen zij gebruik maken van kindervuurwerk als knalerwtjes of sterretjes. Deze haal je eenvoudig online bij bijvoorbeeld de Xenos

Algemene veiligheid

 
 

Verder, zorg ook dat je kinderen (en jij ook!) een vuurwerkbril dragen en genoeg afstand houden van het vuurwerk zelf. Gebruik altijd een aansteeklont bij het aansteken van vuurwerk, een sigaret is veel korter en gevaarlijker.

Zet vuurpijlen niet zomaar vast in een fles maar controleer altijd of alles goed en stevig vast staat. Niet zeker = niet doen!

Goedkoop.nl wenst je een spectaculair en schitterend 2018 toe!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe luid jij 2018 in?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel