Richard
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Denk jij bij een mooi gazon ook aan perfect gras? Dan ben je niet de enige! Het kost echter veel werk om het gras er altijd tiptop uit te laten zien. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven om zonder moeite de perfecte tuin te creëren. Lees het artikel

Wil jij een prachtige tuin met gras dat altijd groen blijft? Het kan!

Leestijd: 3 minuten

Kunstgras bijvoorbeeld!

Overweeg je dit niet? Na het lezen van dit artikel denk je er vast anders over.

Het ziet er altijd goed uit

In tegenstelling tot het vroegere kunstgras, zien moderne opties er natuurlijk en realistisch uit. De kans is groot dat je buren het verschil niet eens merken. Er zijn tal van opties beschikbaar. Het ontwerp, de textuur en de kleur kunnen helemaal naar jouw wens zijn. Laat duidelijk aan de leverancier weten waarvoor je het kunstgras wilt gebruiken. Het kunstgras voor een sportveld is bijvoorbeeld niet geschikt om in je tuin leggen. Zo zijn er speciale grasvelden die beter zijn voor kinderen of huisdieren. Het belangrijkste is dat het gebruiksvriendelijk is.

Met kunstgras bespaar je geld

Ben jij je bewust hoeveel geld je per jaar uitgeeft aan je gazon? Deze kosten kunnen zonder dat je het doorhebt hoog oplopen. Naast het fysieke onderhoud dat nodig is, moet echt gras constant gesproeid worden om er gezond uit te blijven zien. Je vindt er ook regelmatig onkruid en insectenplagen terug, wat risico’s kan meebrengen voor kinderen en huisdieren. Het water om te sproeien, de meststoffen en pesticiden die nodig zijn kunnen duur en tijdrovend zijn.

Minder onderhoud nodig

Sommige mensen houden ervan om in hun tuin te werken, terwijl anderen er een hekel aan hebben. Behoor jij tot die laatste categorie? Dan is het onderhoudsvriendelijke karakter van kunstgras wel iets voor jou! In tegenstelling tot natuurlijke gazons hoef je kunstgras nooit te maaien, te bemesten, onkruid te wieden of water te geven. Het blijft het hele jaar door dezelfde mooie kleur. Als het toch vies wordt, kan je het makkelijk afspuiten met water of weg borstelen.

Je hoeft geen rekening te houden met het weer

Het weer heeft een grote invloed op echt gras. In de winter zijn er schimmels en in de zomer heb je de gevreesde kale, bruine plekken die verschijnen. Deze veel voorkomende gazonziekten zijn niet alleen schadelijk, maar maken het ook nog eens lelijk. Kunstgras brengt deze problemen niet met zich mee. Met het juiste onderhoudsplan kan het jaren meegaan en er nog net zo mooi uitzien als in het begin. Daarom is het zo belangrijk om de juiste leverancier te vinden die de nodige kennis en ervaring heeft om het te reinigen en te repareren zodat het er nieuw en natuurlijk blijft uitzien. Als je op zoek bent naar een eenvoudige, chemicaliën-vrije manier om ongedierte weg te houden, is dit dé oplossing.

Het gaat lang mee

Eens je kunstgras is geïnstalleerd kan je vele jaren verder. Veel soorten gras gaan zelfs tot 15 jaar mee! De eerste installatie is een investering, maar daarna kan je er jaren zonder zorgen van genieten. Voor een klein budget vind je al een uitstekende kwaliteit terug, hou hierbij wel zeker rekening met de samenstelling, het gewicht en de duurzaamheid.

Meer tijd voor jezelf

Weekenden spenderen aan het maaien, trimmen, besproeien en bemesten van gras is misschien de norm geworden, maar dat hoeft niet zo te blijven. Eens je bent overgeschakeld kan je je tuin gebruiken waarvoor het daadwerkelijk dient: tot rust komen en genieten. Richt je tuin gezellig in met wat tuinlampjes en planten en je zal er het hele jaar door niet weg te houden zijn!

Kunstgras is in je voordeel als je wilt besparen op je tijd en geld. Wil je kunstgras kopen? Vergeet dan geen proefjes aan te vragen voor je beslist. En hopelijk helpt dit artikel je ook met het maken van je beslissing.
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe denk jij nu over kunstgras?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel