Vakantie / Citytrip Leestijd: 4 minuten
Een paar dagen naar een leuke stad met een indrukwekkende geschiedenis, maar heb je maar een klein bedrag te besteden? In dit artikel lees je waarom jij jouw keuze op het bijzondere Warschau moeten laten vallen! Lees het artikel

Citytrip: laat je verrassen door Warschau!

Leestijd: 4 minuten

Warschau, of op zijn Pools Warszawa, is misschien niet de stad waar je je keus op zou laten vallen bij het boeken van een citytrip. Een stad met hoge wolkenkrabbers en moderne gebouwen, maar tegelijkertijd is de Russische invloed nog duidelijk aanwezig. Lees hieronder meer over deze bijzondere stad, die jij hopelijk daarna op het must-see lijstje zet!

Huur een gids in

Oude gedeelte van Warschau

Warschau is tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet van de kaart geveegd. Zowel het oude als het nieuwe gedeelte van Warschau zijn na de Tweede Wereldoorlog opnieuw opgebouwd. Hoewel het oude gedeelte dus niet écht oud is, lijkt dit wel zo. Ze hebben een deel van de stad namelijk nagebouwd aan de hand van schilderijen van de stad die voor de oorlog gemaakt zijn. Hoe je aan deze informatie komt? Dat kan natuurlijk uit de boekjes komen, maar leuker is om een gids te huren! Met een gids, die vaak een local is, weet je binnen een dag alle ins- en outs over Warschau. Hij brengt je naar de interessante plekken waar een verhaal bij hoort, maar je ziet ook dingen die de gewone toerist waarschijnlijk overslaat. Warschau staat vol mooie paleizen, gebouwen en kathedralen die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. En wat is er nou leuker om de geschiedenis achter deze gebouwen te ontdekken, dan met een gids?

Oud versus nieuw

Zowel het oude gedeelte als het nieuwe gedeelte van de stad zijn de moeite waard om te bezoeken. In het oude gedeelte struin je lekker door de knusse straatjes met gekleurde huisjes. Het paleis in de oude binnenstad kun je hierbij niet overslaan. Het nieuwe gedeelte wordt ook wel het culturele hart van Warschau genoemd. Hier vindt je bijvoorbeeld een Russisch geschenk van Stalin; het Paleis van Cultuur en Wetenschap. In de top van dit gebouw kun je de grens tussen het oude en het nieuwe gedeelte van Warschau goed zien. Een andere bijzondere buurt in Warschau is Praga. Praga is een van de ruwere plekjes van Warschau en

Modern shopping center in Warschau

heeft een pijnlijke, maar interessante geschiedenis met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. In deze wijk zie je hier ook nog veel van terug. Praga is lang achtergesteld geweest aan de rest van Warschau. De laatste jaren is er echter een heropleving van deze wijk gaande en heeft het de status van kunstenaarswijk verworven. Praga ligt aan de oostoever van Warschau.

Shop ‘til you drop!

Ook de winkelliefhebber kan zijn hart ophalen in Warschau! Door heel Warschau zitten verschillende winkelcentra met bekende en minder bekende modeketens. Tegenover het Paleis van Cultuur en Wetenschap zit een winkelgebied waar veel bekende winkelketens zitten. Tussen het oude en het nieuwe gedeelte van Warschau vind je Ulica Krakowskie Przedmiecie; een leuke straat waar winkels en koffietentjes elkaar afwisselen. Liever iets luxer? Iets buiten de stad vind je het winkelcentrum Galeria Mokotów waar de duurdere winkelketens gevestigd zijn. De prijzen in winkels zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. 

Lage prijzen

Warschau kent twee vliegvelden: Warschau Airport en Warschau Modlin Airport (iets buiten de stad). Houd sites als Vueling.nl in de gaten; met een beetje geluk vlieg je voor een paar tientjes naar Warschau! De prijzen in Warschau (overigens in heel Polen) liggen een stuk lager dan de prijzen die we hier kennen. Het openbaar vervoer is een goede manier om van A naar B te komen in deze stad. Warschau heeft een uitgebreid bus-, trein-, en tramnetwerk wat bovendien erg betaalbaar is. De binnenstad is relatief klein en vraagt erom te voet verkend te worden. En wat dacht je van de restaurants? Overal door Warschau zitten leuke en hippe tentjes waar de Polen zelf ook graag komen; niks geen massatoerisme dus! Ook eten in restaurants is stukken goedkoper vergeleken met Nederland. Mocht je dus een iets minder dikke portemonnee hebben, is dit is zeker een aanrader! En handig om te weten: in Polen betalen ze nog met hun eigen munteenheid, de zloty.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Op zoek naar een goedkoop hotel in Warschau? Bekijk dan eens de website van Trivago. Hier worden hotelkamers bij alle aanbieders vergeleken, waardoor je altijd de goedkoopste prijs betaalt!

Ontdek nu het aanbod van Trivago!

Wind en weer

Mocht je besloten te hebben om naar Warschau te gaan, houd dan rekening met de periode waarin je de stad bezoekt. Warschau kent namelijk hele strenge winters, met dagen waarin de temperatuur ver onder het vriespunt blijft en de hele stad onder een dikke laag sneeuw ligt. In de zomer kan het er echter weer tegen de 30 graden aanlopen. Je kunt Warschau daarom het beste in mei, juni, september of oktober bezoeken.

Warschau is een stad die je echt verrast. Het heeft geschiedenis en cultuur, maar ook als je hier minder geïnteresseerd in bent zit je hier goed. 
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Dus, zet jij Warschau op je must-see lijstje?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel