Vakantie / Citytrip Leestijd: 3 minuten
Romantische avondwandelingen langs een sfeervol verlichte Seine, gekust worden onder de Eiffeltoren en de heerlijkste koffie drinken met zoete lekkernijen. Een van de meest populaire citytrips aller tijden is Parijs, daar moet je gewoon een keer geweest zijn in je leven! Alles leuk en aardig natuurlijk, maar hoe doe je dat nu op zijn voordeligst? Lees snel verder om het te ontdekken… Lees het artikel

De mooiste citytrip naar Parijs? Zo doe je het goedkoop!

Leestijd: 3 minuten

Parijs blijft dé citytrip bij uitstek? Hoe je jouw bezoek aan de Franse lichtstad zo voordelig mogelijk aanpakt, leg ik je graag uit. 

Kijk en vergelijk…

We worden er werkelijk mee doodgegooid, alle bekende touringoperators bieden weekendjes Parijs aan tegen ‘stuntprijzen’. Maar blijf alert, want vaak is zelf je reis samenstellen toch echt het goedkoopst, die reisbureaus moeten immers ook hun brood verdienen. Skip de kosten van de tussenpersoon en ga zelf op zoek naar een goede reisaanbieding en dito hotel.
Dankzij talloze vergelijkingswebsites kun je dit klusje heel voordelig en snel klaren. Bovendien barst het in Parijs van de hostels, hotels en appartementen en concurreren ze flink met de prijs! Booking.com geeft je een overzicht van alle mogelijkheden.

Extra tip: Ga eens per luxe touringcar naar Parijs! Je bent iets langer onderweg dan met het vliegtuig of met de trein maar je hebt geen gedoe met inchecken en je kunt flink besparen op de prijs.

Voorbereiding loont!

Lang leve het internet en je mondige medemensen!  Het internet staat vol met recensies en adviezen van mensen die je voor gingen naar de stad van de liefde. Zo kun jij precies zien waar alle leuke voordelige restaurantjes zitten of waar je absoluut geen waar voor je geld krijgt.

Ook kun je alvast een planning maken welke (toeristische) trekpleisters jij allemaal wilt zien. Heb je een flink lijstje bij elkaar geschreven? Dan is de Parijs Pas een uitkomst voor jou. Je kunt de pas online aanschaffen en bespaart je flink op de entreeprijzen van ruim 60 musea, het vervoer én op wachttijden!

Top 3 leukste gratis bezigheden in Parijs

#1 Voel je helemaal thuis op je eigen gratis fiets!

Bespaar op taxi’s én op een sportschoolabonnement, pak simpelweg de fiets! Dat zijn wij Hollanders toch gewend? Je kunt in Parijs op 750 verschillende stations gratis een fiets lenen en gedurende 30 minuten rondfietsen. Wel wordt er een kleine borg van je verwacht. De fietsen zijn op ieder gewenst station weer in te leveren en dan krijg je de borg weer terug.

#2 Gratis naar de meest toffe attracties.

De leukste dingen in het leven zijn gratis, dat blijkt maar weer in Parijs! Kijken naar mooie monumenten als de Eiffeltoren is natuurlijk gratis, maar wist je dat er voor heel veel toffe plekken ook geen entreegeld betaald hoeft te worden?

Zo bezoek je onder andere het Assemblee Nationale vol met antieke meubels, schilderijen en beeldhouwwerken helemaal gratis. Of de beroemde begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise voor urenlang wandelplezier en de prachtige Basilique du Sacré-Coeur op Montmatre.

Bespaar tip van Goedkoop.nl:
Elke eerste zondag van de maand zijn heel veel musea in Parijs gratis toegankelijk voor iedereen, dat scheelt je al gauw tientallen euro’s aan entreegelden. Bovendien zijn veel musea en monumenten gratis voor iedereen onder de 25 jaar, zelfs het bekende Louvre!

#3 Gratis stappen!

Ben je dol op het clubleven of hou je simpelweg van muziek? Dan zijn deze laatste tips extra belangrijk voor jou. Je kunt in Parijs gratis concerten bijwonen en de nieuwste bandjes ontdekken nog voordat ze bekend worden!

Ga naar de concerthal in de Jardin du Luxembourg en woon gratis lunchconcerten bij van woensdag tot en met zondag. Daarnaast zijn er heel veel clubs en cafés met livemuziek waar geen entreegeld gevraagd wordt zoals het la Fleche d’Or café!

Geniet ervan!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Weet jij nog een gratis activiteit die je gewoonweg niet mag missen als je in Parijs bent? Deel het met ons en help anderen te besparen!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel