Vakantie / Citytrip Leestijd: 4 minuten
Een weekendje Parijs kan al snel erg duur worden. Het vervoer ernaartoe, een plek om te verblijven en alle dingen die je in de stad wilt doen zijn erg prijzig. Toch kun je ook met een kleiner budget gemakkelijk een stedentrip naar Parijs boeken. Lees het artikel

Voordelige tips voor een weekendje Parijs

Leestijd: 4 minuten

Logeren buiten het centrum

Fiets tegen lantaarnpaal in straat Parijs

De verblijfplaats is een van de duurste uitgaven als je een weekendje naar Parijs wilt. Dit komt vooral omdat de meeste mensen in het centrum van Parijs willen zitten. Hier zit namelijk bijna alles wat je wilt zien. Toch is het een goed idee om te kijken naar een accommodatie net buiten het centrum. De wijk Vincennes is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het centrum van Parijs. Vanaf hier ben je met de metro al binnen 15 minuten voor het Louvre. Daarnaast is Vincennes zelf ook een leuke wijk om even rond te kijken. De hoge, witte gebouwen geven de wijk een bijzondere sfeer en met een café op elke hoek van de straat is er altijd wel iets te doen!

Vervoer

Een van de goedkoopste en efficiëntste manieren om naar Parijs te gaan is met de auto. Zorg wel dat je niet rond de spitsuren in Parijs aankomt als je geen twee uur stil wilt staan op de ring van Parijs. Heb je een accommodatie buiten het centrum, dan is de kans groot dat je gratis of voor heel weinig geld kunt parkeren. Let hierbij wel op dat je alleen parkeert waar het mag. Wanneer er een plaatsje vrij is tussen twee auto’s, wil dit niet automatisch zeggen dat dit een parkeerplek is. Wanneer je na een aantal uur terugkomt en je auto weggesleept is, had je gewild dat je even op het bord had gekeken!

Is de auto geen optie? Ook met het openbaar vervoer kom je makkelijk in Parijs. Houd kortingen voor de Thalys in de gaten om goedkoop met de trein te gaan of koop een goedkoop busticket bij Flixbus. Houd er wel rekening mee dat de bus er langer over doet dan de auto of de trein.

Eten op zijn Frans

Ontbijt en lunch hoeven niet duur te zijn in Parijs. Voor een typisch Frans ontbijt, bestel je in een café of brasserie een café crème en een croissant. Voor de lunch haal je een stokbrood bij de bakker en wat kaas en wijn bij de supermarkt. Neem iets mee om op te zitten en ga in een van de vele parken of tuinen van Parijs zitten. Zo heb je een goedkope en leuke lunch in het midden van het centrum!

Voor het beste Franse eten wat niet al te duur is, loop je de zijstraatjes in. Hier zitten vaak authentieke Franse restaurantjes met een hele leuke sfeer. In plaats van een standaard voor- en hoofdgerecht kun je er ook voor kiezen om de gerechten te delen. Hierdoor krijg je een soort tapas idee met de lekkerste Franse gerechten. Wil je wijn bij je eten, maar niet teveel betalen? Kies voor de huiswijn. Deze is over het algemeen goed te drinken in Frankrijk en niet te duur.

Rondje Parijs

Moulin Rouge 's avonds

Een weekendje Parijs wordt al een stuk duurder wanneer je alle musea en bezienswaardigheden wilt bezoeken. Gelukkig hoef je niet bij alle musea te betalen of krijg je korting. Wil je het helemaal op budget doen, kies er dan voor om kerken te bezoeken. Onder andere de Notre Dame en de Sacré-Coeur zijn gratis te bezoeken. Daarbij zijn de Eifeltoren, het Louvre en de Moulin Rouge zeker de moeite waard, ook al ga je niet naar binnen.

Tussen de bezienswaardigheden kun je lekker slenteren door de straatjes. Zeker in de kunstenaarswijk Montmartre is dit erg leuk. Montmartre staat bekend als kunstenaarswijk. Je ziet hier dan ook veel straatartiesten, kunstenaars en kunstwerken op elke hoek van de straat. En uiteindelijk kun je genieten van een prachtig uitzicht over Parijs vanaf de Sacré-Coeur.

Voor een ander mooi beeld van Parijs ga je naar het luxe warenhuis Galeries Lafayette. Naast het prachtige plafond, waar het warenhuis bekend om staat, kun je hier heerlijk eten mét uitzicht over Parijs. Bovendien is er gratis wi-fi!

Een stedentrip naar Parijs hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Ook wanneer je een kleiner budget hebt is er meer dan genoeg te doen en hoef je geen honderden euro’s te betalen voor accommodatie. Zeker niet wanneer je acties van bijvoorbeeld Neckermann in de gaten houdt.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Parijs?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel