Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Er even lekker tussenuit? Dan kan gewoon in eigen land! Wij zetten alvast een aantal tips voor je klaar… Van gratis activiteiten tot de beste bespaartips, lees maar mee voor een heerlijk en voordelig weekendje weg. Lees het artikel

Goedkoop een weekendje weg: 6 praktische tips

Leestijd: 4 minuten

Hoera, het weekend staat voor de deur! Het wordt nóg leuker, want je gaat een weekendje weg. Wat een heerlijk vooruitzicht! Je kunt zo’n weekendje weg zelf zo duur of goedkoop maken als je zelf graag zou willen, maar zelfs voor een klein bedrag kan je grootse en onvergetelijke momenten beleven. Met elkaar herinneringen maken is toch onbetaalbaar? In dit artikel zetten we handige tips op een rij voor een goedkoop weekendje weg. Maak er een heerlijke tijd van vol genietmomenten, rust en ruimte om op te laden. Veel plezier én goede reis!

Een goedkoop weekendje weg in eigen land

Door in Nederland te blijven, hou je de reiskosten laag en kan je daarop besparen. Nederland zit vol met mooie plekken die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Texel, waar je tijdens de leuke boottocht al kunt genieten van het ultieme vakantiegevoel. Lekker uitwaaien op het strand, lammetjes knuffelen en wandelen. Texel is echt de moeite waard en extra leuk voor een weekendje weg. En wat dacht je van een stedentrip? Bewonder het bruisende Groningen, Breda of het sfeervolle Maastricht. Je kunt er naartoe met de auto, maar ook met de trein. Boek ruim van te voren, zodat je kunt besparen op de overnachting of neem de tent mee zodat je er in de buurt kunt kamperen. Ook Zeeland blijft een feestje om te bezoeken. Ben je er al een keer geweest? In eigen land genieten van een weekendje weg kan ontzettend leuk zijn!

Een gratis stadswandeling

Wist je dat je in sommige steden in Nederland een gratis stadswandeling kunt meemaken? Zo leer je niet alleen de stad beter kennen, maar ontdek je ook de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad. Ook worden er mooie anekdotes verteld door de ervaren stadsgids die de tour organiseert. Het is een leuke beleving en een goedkope (want gratis!) activiteit. Bedenk eerst naar welke stad je graag zou willen gaan om vervolgens online te oriënteren of er een gratis stadswandeling wordt aangeboden in deze omgeving. Veel (wandel)plezier!

Zelf koken en het eten verzorgen

Uiteten gaan en restaurants bezoeken is eenmaal een grote kostenpost tijdens het weekendje weg. Gelukkig kan het ook anders! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf boodschappen te doen voordat je vertrekt. Op deze manier kan je een heerlijk ontbijtje klaarmaken op de plaats van bestemming of van jouw favoriete lunch genieten. Ga je hiervoor naar een restaurant, dan betaal je veel meer. En het avondeten? Dat kan zelf worden voorbereid. Het is erg gezellig om met elkaar in de keuken te staan en deze gerechten klaar te maken. Chefkoks klaar? Smullen maar!

Genieten van de natuur

De natuur is (meestal) gratis te bewonderen, al moet je voor sommige parken entree betalen. In eigen land hebben we ook prachtige natuur. Je kunt bossen, duinen, zee, strand, vlaktes en heuvels bekijken. Heb je al een keer gewandeld in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug? Deze bosrijke omgeving is een plaatje. En wat dacht je van de heuvelachtige natuur in Limburg; ook een pareltje om te bewonderen. Door te genieten van de natuur, kom je tot rust en ben je lekker buiten. Geniet van deze ontspannende momenten.

Gezellig met vrienden of familie op stap

Door met elkaar op vakantie te gaan, kan je alle gemaakte kosten delen en dat kan een mooi bedrag schelen. Natuurlijk is het belangrijker dat je zin hebt in elkaars aanwezigheid tijdens het weekendje weg, maar je kunt een mooi bedrag besparen én het leuk hebben met elkaar. Denk alleen al aan de autorit of de accommodatie. Ideaal!

Goedkope activiteiten ondernemen

Een barbecue organiseren, genieten van een spelletjesmarathon, een gezichtsmasker opdoen ter ontspanning, boeken en tijdschriften lezen… Allemaal activiteiten die ervoor zorgen dat je even kunt ontspannen en opladen. Dat is precies het doel van een weekendje weg! Meer van zulke goedkope activiteiten zijn bijvoorbeeld tekenen, bakken, uitslapen, wandelen of een fietstocht maken. Misschien is er in de buurt wel een gelegenheid om te kanoën?! Ook dat is een gezellige manier om de omgeving te verkennen. Een goedkoop weekendje weg kan de perfecte gelegenheid zijn om echt even tot rust te komen. Geniet van elkaar en de gezellige activiteiten. Veel plezier!

Dit artikel is geschreven door Dagmar Valerie. Ze is marketeer, tekstschrijver en businesscoach. Met haar traject Dichterbij dan je denkt helpt zij ambitieuze ondernemers met het op de kaart zetten van hun onderneming. Daarnaast schrijft zij met veel passie en plezier teksten over lifestyle, persoonlijke groei en ondernemerschap. In 2016 is haar boek 'Liever met lef' verschenen waarin Dagmar anderen inspireert om hun hart te volgen en dromen waar te maken door te leven met lef.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog leuke tips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel