Vakantie / Reizen Leestijd: 4 minuten
Oliebollen, champagne, gillende keukenmeiden... Helemaal leuk natuurlijk om zo Nieuwjaar te vieren. Wil je echter 2018 eens echt spectaculair inluiden? Ontdek dan snel hieronder dé zeven bestemmingen waar je met oud en nieuw zeker een fenomenaal festijn kunt verwachten! Happy New Year! Lees het artikel

In het noorden of het zuiden; in deze steden ga jij 2018 zeker spetterend inluiden!

Leestijd: 4 minuten
Een glas champagne, een schaal oliebollen en een berg sterretjes… Is dat hoe jouw oudejaarsavond er de laatste jaren uitziet? Natuurlijk super gezellig, maar waarom niet een keer iets compleet anders? Doe eens lekker gek en verleg letterlijk je grenzen. Zet het nieuwe jaar in op een andere, verrassende bestemming. Wat te denken van een spetterend oud en nieuw in Berlijn? Of van een knallend feestje in Rotterdam? Waar je onvergetelijke oudejaarsavonden beleeft en hoe je hier wat op kunt besparen, dat lees je hier!

1. Rockend Rotterdam

We beginnen vlak bij huis. We blijven in eigen land, en wel in Rotterdam. In de havenstad geniet je tijdens oud en nieuw van het grootste vuurwerkspektakel dat Nederland kent. Zoek  met vrienden en/of familie een mooi plekje uit nabij of op de Erasmusbrug, aan de Rotterdamse kade, en geniet samen van dit prachtige, nationale vuurwerk.

De toegang kost je niets. Houd er echter wel rekening mee dat je zelf nog naar huis moet rijden of dat je ergens een overnachting boekt. En als je dan toch een overnachting boekt, denk eens aan een minicruise van P&O Ferries. Heerlijk dineren, bubbels en oliebollen, én niet te vergeten het beste plekje om naar het nationale vuurwerk in Rotterdam te kijken!

2. Bruisend Berlijn

Meeslepende muziek van livebands en bekende popsterren, imposante licht- en lasershows, klinkt dit goed in de oren? Dan is het gebied rondom de Brandenburger Tor voor jou the place to be! Samen met meer dan één miljoen mensen tel je af naar het nieuwe jaar. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent bij deze Silvester Open Air Party, want vol = vol. Als het terrein aan de maximale capaciteit zit, sluiten de hekken. Vergeet je ook zeker niet warm te kleden, want het is koud om een hele dag buiten te staan.

Boek nu al, voorbeeld bij HotelSpecials.nl, je hotel in Berlijn. Voordat je het weet is alles volgeboekt.

3. Magisch Madeira

Van een handjevol sterretjes naar het meeste spectaculaire en grootste vuurwerk van de wereld; je kijkt je ogen uit op Madeira. Het hele Portugese eiland is, tijdens Oud en Nieuw, één groot feest. Overal eetkraampjes, optredens en festiviteiten. Rondom de baai van Funchal maak je een grandioos vuurwerkfestijn mee. Tip voor iedereen die rond de jaarwisseling naar Madeira afreist: Ga aan boord van één van de boottrips en bewonder het vuurwerk vanaf zee. Nog een voordeel: geen klapperende tandjes en blauwe handjes?

Een goedkope vlucht naar Madeira? Zoek naar voordelige tickets op TUI.

4. Wervelend Wenen

Liefhebbers van de klassieke stijl halen hun hart op tijdens Oud en Nieuw in Wenen. De binnenstad van de Oostenrijkse hoofdstad staat op oudejaarsdag vol met podia waar ’s avonds klassieke concerten op worden gegeven. Hou je wel van een dansje? Kun je een beetje walsen? Dan mag je het Stephansplatz niet overslaan. Tijdens de jaarwisseling toveren ze dit plein om tot een grote, openlucht danszaal waar uiteraard menig Weense wals voorbij komt.

5. Levendig Lapland

Sprookjesachtig, zo beschrijf je een jaarwisseling in Lapland misschien wel het beste. Geen dozijnen knallend vuurwerk, oliebollen en poppende kurken, maar een betoverend landschap, echte rendieren en heerlijke glühwein. Wie heeft er trouwens behoefte aan vuurwerk, met een beetje geluk ben je getuige van het Noorderlicht.

Lapland is zooo mooi, daar moet je wel iets langer blijven. Lidl Reizen heeft regelmatig interessante reisaanbiedingen voor je klaarstaan.

6. Enerverend Edinburgh

De Schotten weten ook wel hoe je een nieuw jaar goed moet inzetten. Het oude jaar wordt met het vierdaagse festival Hogmanay feestelijk afgesloten. Meelopen met een gigantische fakkeltocht, meeswingen met live muziek van bekende en minder bekende artiesten, een prachtige vuurwerkshow aanschouwen, er worden volop festiviteiten georganiseerd.

Nieuwjaar Boedapest

Let wel, wil je oudejaarsavond in het centrum van de stad vieren, dan moet je op voorhand tickets kopen. Heb je geen ticket, dan kom je de binnenstad niet in. Verstandig is het ook om eigen drinken mee te nemen, de prijzen van consumpties zijn erg duur.

7. Boeiend Boedapest

New York, Sydney, Londen, Parijs, dit zijn wellicht steden waaraan je denkt bij Oud en Nieuw vieren in het buitenland. Wil je echter een keer wat anders of wat dichter bij huis blijven, kies dan voor Boedapest. Bij de Donau geniet je van een fenomenale vuurwerkshow en overal op straat staan kraampjes met traditioneel, lekker eten en drinken. Wil je echt een feestje vieren, begeef je dan naar het Vörösmarty plein, het Oktogon plein of het Eiffel plein.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke van deze bestemmingen lijkt jou wel wat? Of heb je nog een stad die zeker aan dit lijstje moet worden toegevoegd? Deel het met ons hieronder in een reactie.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel