Vakantie / Overnachten Leestijd: 4 minuten
Wanneer je dacht dat alleen zaken als mode, gadgets en accessoires met trends te maken hebben, dan heb je het mooi mis! Ook op het gebied van reizen en overnachtingen wordt er met de tijd meegedacht en is er een heleboel nieuws beschikbaar. Daarom wil Goedkoop.nl je graag laten kennismaken met een van de recente ontwikkelingen van vakantie vieren: glamping! Lees het artikel

Glamping: zo wil jij je vakantie vieren in 2016

Leestijd: 4 minuten

Je wilt een budgetvakantie, maar tegelijk wat luxe? Heb je al eens aan glamping, of kamperen in stijl, gedacht? Ontdek nu de meest trendy manier van kamperen!

Kamperen op een heel ander niveau

Ondanks de recessie en vele bezuinigingen die ons land op dit moment kent, willen we toch het liefst allemaal ieder jaar op vakantie. Al is het maar een lang weekend of een midweekje. We werken er immers ook allemaal hard voor, toch?

Helaas laat het budget van de gemiddelde Nederlander het niet altijd toe om in de luxe te verblijven die we voor ogen hebben. We wensen ons natuurlijk allemaal wel op een prachtig Bounty-eiland met een hagelwit strand, een azuurblauwe zee en een heerlijk stralende zon die ons tegemoet lacht terwijl we onze dorst lessen aan een koele vrolijkgekleurde cocktail.

Simpelweg kamperen is echter het andere uiterste. Dat gestuntel met je tent opzetten, met je wc-rol de wildernis trotseren en elke ochtend wakker worden met een helse pijn in je rug van dat slappe luchtbedje. Dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Een vakantie is met name bedoeld om te genieten en dat is zo natuurlijk niet mogelijk.

Speciaal daarom is glamping in het leven geroepen. Glamping is een verbastering van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Oftewel kamperen in stijl zonder alle bijkomende ongemakken. Het ‘Back-to-Basics’ idee, waar je bij kamperen toch vaak als eerste aan denkt, wordt bij glamping vervangen door het comfort en de luxe die niet onderdoen voor een hotel.

Het principe van kamperen in een tent of in een hutje blijft hetzelfde, maar daarnaast kun je ook rekenen op een heleboel vernieuwende zaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kingsize bed in je tent? Of zelfs het hebben van je eigen badkamer inclusief toilet en douche.

Glamping geeft een geheel nieuwe betekenis aan kamperen. Dat moet je gewoon toch uitproberen?

Goedkoop overnachten in stijl

Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. Want zonder de hoofdprijs te hoeven betalen kun je nu de vakantie van je dromen naar eigen verwachting verwezenlijken. Glamping biedt namelijk een ideaal alternatief voor dure hotelovernachtingen en luxueuze vakantieresorts.

Een ander pluspunt, die de reguliere kampeerders onder ons allemaal zullen herkennen én beamen, is het ontbreken van gesleep met tentzakken, luchtbedden en andere kampeerartikelen. Met glamping zal de volledige tent of lodge inclusief praktische inhoud geheel en wel voor je klaar staan bij je aankomst. Dat scheelt een heleboel gesjouw en bovendien heel veel inpakstress. Je zult geen zorgen meer hebben of je iets vergeten bent. Dat is nog eens ontspannen je vakantie doorbrengen! Precies wat je zoekt toch?

Voor de romantiek én voor de avonturiers!

Omdat glamping direct door zovelen met open armen is ontvangen, bestaan er inmiddels al een heleboel verschillende opties voor deze manier van kamperen. Dus of je nu op zoek bent naar een heerlijk ontspannen en romantisch weekend met je lief of juist van een actieve vakantie geniet midden in de ongerepte natuur... Glamping maakt het allemaal mogelijk.

Ook kun je ervoor kiezen om volledig tot jezelf te komen en in je eentje aan dit avontuur te beginnen. Gegarandeerd zal je alle dagelijkse kopzorgen thuislaten en eens goed de tijd voor jezelf hebben! Klinkt dat niet heerlijk?

Ben je eerder op zoek naar een vakantie voor het hele gezin? Dan is glamping ook perfect. Kies voor een gezellige thematent voor met de kinderen of een leuk safarihutje met een eigen badkamer. Een kleine tip, kies voor aparte kamers voor je kinderen en voor de ouders. Zo hebben papa en mama ook een leuke vakantie!

Daarnaast zijn er voor grote families of vriendengroepen ook heel wat opties. Wat is er nu avontuurlijker dan met zijn allen in een groot tentenkamp overnachten.

Zelfs de echte sneeuwliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens een leuk tripje glamping. In stijl kamperen in een iglo, het kan! Die moet ook zeker op je bucket list komen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Is de stijlvolle kampeerder inmiddels ook in jou aangewakkerd of hou je het liever bij andere vormen van vakantie vieren? Deel je ervaringen met ons, wij horen het graag van je!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel