Vakantie / Reizen Leestijd: 4 minuten
Besparen, wij Nederlanders zijn er dol op! En geef ons eens ongelijk... Je wilt je zuurverdiende centen toch liever uitgeven aan een luxe vakantie of andere leuke extra’s dan het overbodig weg te smijten? Lees daarom snel deze 7 simpele, maar zeer slimme bespaartips voor op je volgende reis! Lees het artikel

Laat geen geld liggen op reis: 7 onmisbare bespaartips!

Leestijd: 4 minuten

Slaagde je erin een goedkope vakantie te boeken, maar blijft je budget ook op reis beperkt? Geen nood, hieronder som ik een aantal tips op om op reis te besparen.

Besparen begint al tijdens de voorbereidingen

#1 Zorgvuldig en voldoende voorraad inkopen

Voor iedere vakantie, lang of kort, moet je boodschappen doen. Maar wist je dat in deze handeling veel geld te besparen valt? Alles wat je namelijk van thuis meeneemt op reis, hoef je op locatie niet meer aan te schaffen. Hou daarom enkele weken voor je reis de aanbiedingen in de gaten en koop zo de voordeligste shampoo, het goedkoopste wc-papier en je favoriete deo in de aanbieding.

Met name wanneer je naar de zon vertrekt, is het heel belangrijk om voldoende zonnebrandcrème mee te brengen. Niet alleen voor de bescherming van je lijf maar ook voor die van je portefeuille! Zonnebescherming is op zonnige bestemmingen vaak extreem prijzig. Bovendien, kun jij die dubieuze Griekse tekens aan ingrediënten lezen?

#2 Neem je eigen eten en drinken mee!

Een van de grootste kostenposten op reis is eten & drinken. Start je vakantie goed en druk deze kosten wat door je eigen boterhammen en flesjes water mee te nemen voor onderweg. Dat scheelt weer kosten (en tijd!) bij restaurants langs de snelweg of onnodig dure aankopen op het vliegveld.

Extra tip: neem een leeg waterflesje mee.
Wanneer je met het vliegtuig reist, moet je voor de douane je gevulde waterflessen weggooien. Zorg er daarom voor dat je een leeg plastic flesje mee neemt of de fles die je meebrengt volledig leeg drinkt vòòr de douane check. Wanneer je deze controle gepasseerd bent, kun je dan je flesje weer vullen in de toiletten. Dat scheelt weer een duur colaatje in het vliegtuig!

#3 Bestel vreemde valuta bij je eigen bank

Ga je naar een land zonder de euro? Dan kan het voordelig zijn om deze vreemde valuta vooraf bij je bank te bestellen. Hou daarom de koersen in de gaten en breng een bezoekje aan het wisselkantoor bij jou in de buurt. In geen geval is het een goed idee om in euro’s te betalen buiten de EU. Pinnen kun je ook beter mijden door de toeslagen voor pinnen in het buitenland. Extra voordeel: zo loop je ook geen risico om geskimd te worden!

#4 Lees online recensies over jouw bestemming

Bekijk voordat je weggaat eens de bevindingen van andere reizigers over jouw bestemming of accommodatie. Zo bespaar je niet alleen tijd en onnodige rondreiskosten op locatie, maar weet je ook waar je waar voor je geld krijgt. Wellicht kom je op de valreep nog kostenbesparende tips van je voorgangers tegen!

Het betere bespaarwerk op bestemming

#5 Go local!

Door te profiteren van de lokale markt doe je niet alleen de bewoners een plezier, maar ook je eigen portemonnee. Bezoek eens een boerenmarkt: goed heerlijk verse producten van het land én een leuk uitstapje!
Ook door te eten in kleinschalige, lokale restaurants kun je flink geld besparen. Kijk waar de locals eten, zij kennen vaak de (nog niet ontdekte) beste plekjes!

#6 Ga zelf op tour, niet met je touroperator

Het lijkt misschien zo aantrekkelijk, maar vaak zijn de tours die door jouw reisorganisatie aangeboden worden écht niet de voordeligste. Boek daarom niet vooraf allemaal uitstapjes, maar bekijk ter plaatse wat er allemaal te doen is. Wedden dat jij heel goedkoop je eigen toffe tour weet op te zetten?

#7 Tel uit je winst met de toeristenpas!

Citytrippers opgelet, heel veel grote steden bieden namelijk een kortingspas aan voor de belangrijkste trekpleisters. De toeristenpas scheelt je niet alleen veel geld aan entreebewijzen maar biedt vaak veel gemak. Dus op naar dat lokale VVV-kantoor!

Op wat voor soort vakantie je ook gaat, een bezoekje aan een lokaal toeristenkantoor verdient zichzelf al gauw terug. Denk hierbij aan routeaanwijzingen, kortingsaanbiedingen en handige tips van de locals.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ook nog een tip om te besparen op reis? Deel deze dan hieronder met je medevakantiegangers!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel