Vakantie / Vervoer Leestijd: 4 minuten
Wil je zo vrij als een vogel zijn op je vakantiebestemming? Of heb je simpelweg niet je eigen auto? Dan is een wagentje huren de beste optie om je te verplaatsen. Of je nu op een road trip gaat of naar het strand. Er komen echter veel ins & outs bij kijken. Lees dus gauw verder... Lees het artikel

Met een gerust hart de weg op dankzij deze huurauto tips!

Leestijd: 4 minuten

Gaan en staan waar je wilt tijdens je vakantie: een huurauto biedt die uitkomst. Lekker op vakantie in het buitenland met een auto bij de hand. Of juist uitermate geschikt voor een lange reis vanuit Nederland. Het gemak is groots, maar de haken en ogen eveneens. Waar moet je dus op letten bij het huren van een auto? Goedkoop.nl zocht het voor je uit.

Autobroker versus autoverhuurder

Het is allereerst belangrijk om goed te kijken of je met een autobroker of een autoverhuurder in zee wilt gaan. Een autoverhuurder heeft namelijk een eigen wagenpark en ontvangstbalie. Vaak hangt er ook een groter prijskaartje aan. Een autobroker heeft geen eigen wagenpark en werkt met diverse kleine verhuurders samen. Een autobroker lijkt vaak goedkoper, maar schijn bedriegt. In veel gevallen brengen ze achteraf extra kosten in rekening. Denk hierbij aan een carwash, de bewering dat de tank niet vol zat of een beschuldiging van schade of krassen waardoor de rekening oploopt. Denk dus goed na over je keuze.

 
 

Vanuit Nederland of in het buitenland?

Vooraleer je je begeeft naar zonnige stranden of pittoreske steden is het de vraag of je een lange reis maakt vanuit Nederland of juist na je vlucht op je vakantiebestemming huurt. Vaak is lokaal een auto huren namelijk goedkoper. Doe je dit vanuit Nederland weet je echter precies wat je nodig hebt en waar je aan toe bent. Je leest dan de voorwaarden in je moedertaal en de voorwaarden zijn duidelijker. In het buitenland krijg je nog weleens te maken met een taalbarrière, waardoor het goed inschatten van je deal moeilijk wordt. Ook kun je met ter plekke huren geen goede prijsvergelijking maken. Ga je dus met het vliegtuig om vervolgens op de vakantiebestemming een auto te pakken, zorg er dan voor dat je dit zoveel mogelijk online boekt. Een organisatie als Hertz biedt vele opties in het buitenland aan bijvoorbeeld, en via de website is alles in het Nederlands. Dit scheelt veel tijd en gedoe. Wanneer je online een huurauto boekt, heb je bovendien meer kans dat je van een voordeel profiteert. Bekijk hier bijvoorbeeld eens alle Hertz aanbiedingen en huur de volgende keer je auto met korting!

Let op de juiste verzekering!

Oftewel: ga voor een all-inclusive verzekering. Je wilt niet van een koude kermis thuis komen dankzij een ongeluk of autoschade. Kies dus voor een organisatie die een allrisk verzekering aanbiedt. Dan ben je meteen gedekt voor schade of diefstal en kun je met een gerust hart de weg op. Websites als Sunny Cars of Avis bieden vaak all-in prijzen, neem dus vooral een kijkje en ga goed voorbereid op reis.

Waar moet je verder op letten?

  • Controleer op schade vooraf. Maak foto’s zodat je weet in welke staat je auto verkeert.
  • Vergelijk prijzen van bijvoorbeeld Hertz en Avis via een onafhankelijke site als Easy Terra.
  • 25 jaar en nog maar net een rijbewijs? Let op: in sommige landen moet je minstens twee jaar een rijbewijs hebben.
  • Ga je veel door de bergen? Kies dan een auto met meer power, kleine auto’s hebben vaak niet het vermogen om hoog in de bergen te rijden.
  • Moet je de auto met een volle of lege tank terugbrengen? Kies in dit geval altijd voor vol.

Hoe bespaar je op een huurauto?

Hoewel een huurauto in de meeste gevallen aardig aantikt, kun je er alsnog een prima deal uithalen. Met deze tips kun je de prijs wat omlaag halen.

  • Reserveer op tijd! In het hoogseizoen schieten de prijzen namelijk omhoog.
  • Houd ook rekening met het tijdstip dat je reserveert. Haal je hem bijvoorbeeld om 12 uur ’s middags op, breng hem dan ook weer voor deze tijd terug. Lever je de auto na een weekje toeren pas om 4 uur in, dan betaal je al gauw een extra 24 uur aan huur.
  • Koop eveneens je eigen navigatiesysteem, dan ben je vaak goedkoper uit dan met huren.
  • Roadtrip doen? Dat kan! Bedenk wel dat je dan one-way kosten moet betalen in het geval dat je de auto op een andere plek wil terugbrengen.
  • Huur je in het buitenland? Doe dit dan niet op de luchthaven zelf en pak een bus. Vaak kom je verderop goedkopere aanbieders tegen.

Verschillende autoverhuurders hebben bovendien regelmatig scherpe acties voor je klaarstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Avis aanbieding; 7 dagen huren voor de prijs van 5. En dat in heel Europa. Bespaar op je autoverhuur en boek hier meteen bij Avis!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je jij nog een advies bij het huren van een auto? Deel gerust jouw tip onder dit artikel!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel