Vakantie / Vervoer Leestijd: 4 minuten
Het klinkt misschien niet meteen logisch, maar met het vliegtuig reizen kan best voordelig uitpakken in vergelijking met de trein of de auto. Hoe pak je het nu slim aan om vliegtickets voordelig te kopen? Lees de tips die ik voor je verzamelde, die goedkope vakantie komt alweer wat dichterbij! Lees het artikel

Vliegensvlug op weg naar de goedkoopste vliegtickets!

Leestijd: 4 minuten

De mooiste steden van Europa doorkruisen met de trein, bepakt en bezakt met de auto aansluiten in de file richting Franse camping of zelfs met je trouwe stalen ros op vakantie gaan... Dat dit niet de meest comfortabele reisopties zijn, begrijp je waarschijnlijk wel.
Wist je echter ook dat dit lang niet altijd de goedkoopste vakanties zijn? Dankzij de vele vliegmaatschappijen en prijsvechters reis je tegenwoordig ook heel voordelig in luxe. Namelijk met onze grote vriend: het vliegtuig!

Voordelige vliegtickets binnen handbereik

Door de grote hoeveelheid aan vliegmaatschappijen en de hoge onderlinge concurrentie zijn de prijzen van vliegtickets de laatste tijd flink gedaald. De gedachte dat vliegvakanties enkel voor de rijksten onder ons zijn, is inmiddels flink verjaard. Gelukkig maar, want zo kan iedereen ervaren wat voor moois de wereld ons te bieden heeft!

Van de indrukwekkende Niagara Falls in Canada en het Peruaanse wereldwonder Machu Picchu tot de langste muur ter wereld in China, dankzij de fikse prijsvermindering op alle vliegtickets wereldwijd gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Ongetwijfeld staan een of meerdere van deze mooie plekjes ook op je bucket list. Het enige wat jij hoeft te doen, is kiezen waar je als eerste heen wilt!

Veel aanbod, weinig zoekwerk

Naast de vanzelfsprekende voordelen, kleeft er ook een groot nadeel aan de moordende concurrentie tussen de vliegmaatschappijen. De prijzen kunnen namelijk sterk verschillen per bestemming, per reisperiode, het gezelschap waarmee je wilt vertrekken en zelfs per uur waarop je van plan bent om te boeken!

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, helpt Goedkoop.nl je een flinke zet in de goede richting met onderstaande checklist. Zonder al te veel moeite bespaar je gemakkelijk tientallen en soms zelfs honderden euro’s. Dat spendeer je dan weer fijn op vakantie aan een paar extra biertjes bijvoorbeeld, een keer heerlijk uiteten of aan allebei natuurlijk!

  • Kies je droombestemming
  • Google naar een vergelijkingswebsite die bij je wensen aansluit zoals Skyscanner.nl
  • Controleer wat in de prijs zit inbegrepen
  • Hou de aanbieding enkele dagen in de gaten
  • Verwijder voor de definitieve boeking de cookies van je laptop óf gebruik een andere locatie om vandaan te reserveren
  • Boeken maar!

Begin bij het begin!

Als startpunt kies je een stad of in ieder geval een land waar je naartoe wilt. Daarna kan het echte vergelijkingswerk beginnen! Gelukkig hoef je niet zelf duizenden websites van aanbieders en vliegmaatschappijen af te zoeken. Daar hebben we anno 2016 handige vergelijkingswebsites en zelfs mobiele applicaties voor.

Je vult je droombestemming in en klaar. De website of app surft vervolgens razendsnel alle aanbieders langs. Zo komt de voordeligste vlucht van dat moment bovendrijven. Daarna word je simpelweg doorgelinkt naar de vliegmaatschappij en leg je je vakantie vlot vast.

Let echter wel altijd op wat allemaal inbegrepen is in de getoonde prijs. Echte prijsvechters proberen namelijk hun vluchten zo goedkoop mogelijk aan te bieden, maar laten je flink betalen voor allerhande extra opties. Zo is vaak geen ruimbagage inbegrepen bij vluchten binnen Europa en kun je dit desgewenst bijboeken tegen een meerprijs. Online inchecken, met je hele reisgezelschap naast elkaar zitten, eten& drinken aan boord... het zijn typische voorbeelden voor extra kosten.

Kijk dus goed naar wat je krijgt en wat je wilt, zo weet je zeker dat je de voor jou meest voordelige vlucht kiest!

Een laatste wijze raad

Voordat je aan alle vakantiepret begint, nog enkele algemene tips voor je boekt. Je doet er goed aan om de prijzen van de vliegreis die je in gedachte hebt enkele dagen in de gaten te houden. De prijzen op de website verschillen wel eens per dag. Zo is jouw droomreis op dinsdagochtend soms wel tientallen euro’s voordeliger dan op de vrijdag of zaterdagavond.

Wist je dat het toestel gebruikt om te boeken ook een rol speelt? In dit moderne tijdperk kunnen websites namelijk registeren in welke reizen en landen jij de afgelopen periode extra geïnteresseerd was. Dit doen aanbieders door bijvoorbeeld cookies te plaatsen op je laptop of door zoekresultaten te monitoren. Vervolgens stijgen de prijzen voor jouw voorkeuren. Dat willen we vermijden! Boek daarom vanaf een andere pc, tablet of smartphone dan waarop je je onderzoek hebt verricht of zorg voor een grondige opschoning van je toestel.

Beslis ook zeker niet te laat. In tegenstelling tot wat alle ‘last-minute’ stuntaanbieders je proberen wijs te maken, is het gemiddeld genomen in Nederland het goedkoopst om je vlucht 8 weken van tevoren te boeken. Ideaal, zo heb je nog voldoende tijd voor alle voorbereidingen van je vakantie!

Dus of je nu op zoek bent naar een hippe citytrip of juist een avontuurlijke wereldreis, enige voorbereiding kan je behoorlijk in de portemonnee schelen! Hou deze tips in gedachte om je vlucht met een gerust hart te boeken.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd.

Heb jij ook nog een ultieme bespaartip die we aan dit rijtje kunnen toevoegen? Deel ze met ons!

 
Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel