Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, maar bovenal super leuk! Met de Nationale Voorleesdagen op komst, zetten wij hier 5 boeken op een rij die jij je (klein)kind zeker voorgelezen moet hebben. Gegarandeerd succes! Lees het artikel

Dit is geen sprookje; deze boeken moet je kind zeker lezen!

Leestijd: 4 minuten

Voorlezen: belangrijk en leuk!

(Voor)lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind en daarnaast super leuk. ’s Avonds voor het naar bed gaan vertellen over wilde avonturen van gekke, opvallende figuren of een mooi sprookje op een luie zondagmorgen. Heerlijk toch die momentjes samen? Om het voorlezen onder de aandacht te houden, worden ieder jaar de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. De Voorleesdagen starten dit jaar op woensdag 24 januari met het Nationale Voorleesontbijt.

Naast het Nationale Voorleesontbijt zal er op de kinderopvang, scholen, in bibliotheken en boekwinkels nog veel meer te beleven zijn. Wat dat is? Dat ontdek je op Nationalevoorleesdagen.nl.

5 toppers die verslonden worden!

Nieuwsgierig naar de boeken die duizenden kids al verslonden hebben? Bekijk dan de Prentenboeken top 10 op bovengenoemde website of check hieronder onze persoonlijke lijst met 5 toppers! Deze lijst bestaat uit absolute aanraders van mama’s, papa’s, opa’s en oma’s in onze directe omgeving. Waar wacht je nog op?!

1. Ik zou wel een kindje lusten

Een kleine krokodil die bergen bananen eet, heeft op een dag helemaal geen zin meer in bananen. Hij zou ook best wel eens een kindje willen proberen. Gaat hij het echt doen, lukt het hem? Daar komen jullie maar op één manier achter! Bestel nu dit dolkomische verhaal ‘Ik zou wel een kindje lusten’ bij Bruna. Voor kindjes in de leeftijd van 0-5 jaar, maar iedereen weet de droge humor in dit prentenboek wel te waarderen.

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op z’n kop gepoept heeft

Wat een titel, wat een boek! Een drol op je kop, daar zit toch niemand op te wachten. Maar dat is precies wat de kleine mol overkomt. Wie heeft er op z’n kop gepoept? Na een grappig ontdekkingsavontuur van deze kleine mol weten we uiteindelijk wie de dader is.

Bij meer dan de helft van de familie en vrienden die ik vroeg om een top 3 prentenboeken stond dit op het lijstje. Als je nog nooit van dit verhaal gehoord hebt, maakt je dat wel nieuwsgierig of niet? Ook ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op z’n kop gepoept heeft’ bestel je in de Bruna webshop binnen enkele muisklikken. Zelf al gelezen en fan van dit boek? Waarom niet als kraamcadeau geven?

3. Gorgels

Laat een hysterische cabaretier een kinderboek schrijven en het wordt gegarandeerd een succes. Heb je ‘Gorgels’ van Jochem Myjer (voor)gelezen, dan ben je dat zeker met me eens. Ben je nog niet bekend met de spannende avonturen van Melle, die een vreemd wezentje ziet (of niet??), dan is dit het moment om dit boek nu hier bij Bruna in je winkelmandje te leggen. Deze week nog duik je dan met de kids (leeftijd van 4-6 jaar) in de fantasierijke wereld van ‘Gorgels’.

4. De waanzinnige boomhut

Een super coole boomhut met zwembad, bowlingbaan, limonadefontein… Dat is toch een droom van vele kinderen. Wel, laat ze met ‘De waanzinnige boomhut’ even wegdromen bij dit idee (misschien als je het voor het slapengaan vertelt ook wel letterlijk). Andy en Terry hebben een geweldige boomhut waar ze de meest bizarre dingen beleven. Door de vele sprekende illustraties kunnen jouw kinderen zich helemaal inleven. Bestel nu een deel van ‘De waanzinnige boomhut’ of ga meteen voor de hele reeks. Leuk voor alle kinderen, maar aanbevolen vanaf 9 jaar.

5. Raad eens hoeveel ik van je hou

‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is enorm populair onder de allerkleinsten, vanaf een jaartje of anderhalf. Door de verrassingen achter de flapjes, een gewatteerde omslag en prachtige, gedetailleerde illustraties krijgt het lezen een extra dimensie. De kleintjes leren samen met Haasje Hazeltje en Grote Haas op een speelse manier kleuren, vormen, cijfers en geluiden kennen. Leuk voor je eigen boefje(s), maar dit boek, wat je hier bij BookSpot bestelt, is ook geweldig als verjaardagscadeau voor bijvoorbeeld je kleine neefje, nichtje of kleinkind.

Nog steeds zeer geliefd

Je kent ze wel, de boeken waar we zelf uit werden voorgelezen en die we nu voorlezen aan onze (klein)kinderen. Ze blijven populair. Een opsomming van de blijvende successen:

  • Jip & Janneke
  • Floddertje
  • Abeltje
  • Rupsje nooit genoeg
  • Dolfje weerwolfje
Gouden tip van Goedkoop.nl

Jouw kinderen de hoofdrol in een boek? Hoe grappig is dat! Bij YourSurprise personaliseer je een boek geheel naar wens. Er is keuze in verschillende boeken. Twijfel geen moment langer en ga direct aan de slag! Ik verzeker je, de kids gaan het zeker geweldig vinden!

Aan de slag!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is dat nu? Staat het favoriete prentenboek van jouw kind(eren) er niet bij? Snel in een reactie hieronder zetten! Wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel