Richard
Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
Een cadeautje geven: er zijn ontzettend veel gelegenheden waarbij je een cadeau kunt geven aan iemand. De redenen om een cadeau te geven zijn eindeloos: het kan variëren van een verjaardag, vaderdag, juffendag tot een bijzonder moment zoals het behalen van een (school)diploma. Soms wil je wel graag een mooi cadeau geven maar heb je een klein budget te besteden. Dat hoeft geen probleem te zijn. Je leest het hier verder. Lees het artikel

Voordelig cadeautjes aanschaffen

Leestijd: 3 minuten

Een klein budget bekent namelijk niks anders dan creatief zijn in het bedenken van het kopen van goedkope cadeaus voor bijvoorbeeld: juffendag. Om je te helpen geven wij een aantal tips waardoor je een leuk cadeau kunt kopen of maken voor weinig geld.

Een voordelig cadeau aanschaffen

Een leuk cadeau geven hoeft niet altijd veel geld te kosten. Het gaat soms enkel maar om het gebaar of de waarde die het cadeau heeft voor de ontvanger. Een voorbeeld van zo'n cadeau is een mooie fotolijst met een foto van jou en de ontvanger. Een fotolijstje hoeft niet duur te zijn, maar de foto (en de herinnering aan het moment) zijn onbetaalbaar. Een ander idee is het geven van een tijdschriftenpakket. Vaak zijn er pakketten met verschillende bladen bij elkaar waardoor je meerdere tijdschriften kunt geven voor een voordelige prijs. Stop er een heerlijke reep chocolade en wat thee bij en zo geef jij alle ingrediënten aan een vriendin of moeder voor wat 'me-time'.

Maak zelf een cadeau

Ben je creatief aangelegd dan kun je ook zelf een cadeau maken. Een voorbeeld van een cadeau wat je zelf kunt maken is bijvoorbeeld een fotoboek. Koop een mooi fotoalbum en plak de foto's in een boek. Dit boek kun je opleuken door bijvoorbeeld teksten erbij te schrijven of stickers te plakken. Als je een keukenprinses bent kun je ook een zelfgemaakte cake, bonbons of een andere lekkernij geven. Ook leuk is een pot met alle houdbare ingrediënten om zelf koekjes te bakken, denk aan meel, suiker, bakpoeder en bijvoorbeeld hazelnoten. Print het recept op een leuk kaartje en je cadeau is compleet. Als je artistiek bent aangelegd kun je ook een schilderij schilderen of tekenen, een mooi verhaal schrijven of een sjaal breien. Wanneer je een plantliefhebber bent kun je ook eigen stekjes steken, zo zijn de Monstera of de Pannekoekenplant erg geschikt om te stekken. Zet het stekje in een leuke bloempot en de ontvanger heeft een cadeau waar hij of zij nog lang van kan genieten.

Andere tips om cadeaus tegen een lagere prijs aan te schaffen

Weet je al lang van tevoren wanneer je een cadeau aan iemand wilt geven dan kun je ook kijken of je het cadeau in de uitverkoop kunt aanschaffen. Vaak zijn producten tijdens een uitverkoop veel lager geprijsd. Zo kun je toch dat leuke boek, oorbellen of geurtje cadeau geven. Daarnaast loont het ook om cadeautjes met elkaar te vergelijken. Dit kun je gemakkelijk op het internet doen. Je kunt diverse aanbieders met elkaar vergelijken en kijken waar je het voordeligst een cadeau kunt aanschaffen. Vergeet ook zeker niet de verzendkosten met elkaar te vergelijken! Daarnaast geven veel bedrijven ook kortingscodes weg, zo kun je al snel een product met 5% of 10% korting aanschaffen. Met deze tips kun jij toch de leukste cadeautjes scoren voor weinig geld.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Maak jij zelf je cadeau's?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel