Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 3 minuten
Nog even en het is zomervakantie! Wil je de juf of meester verrassen met een bedankje? Wij hebben alvast 9 originele afscheidscadeaus op een rijtje gezet. Lees het artikel

Een meesterlijk cadeau: bedankjes voor juf of meester

Leestijd: 3 minuten

Nog even en zomervakantie 2017 is een feit. Voor zes weken lang zeggen de kids doei tegen klaslokaal, klasgenootjes en tegen de juf of meester. Heeft die lieve juf of meester, voor alle goede zorgen van het afgelopen schooljaar, wel een bedankje verdiend?

Lees dan snel eens verder en ontdek hier een negental originele afscheidscadeautjes. Niet duur, super gemakkelijk te maken en veel leuker dan die afgezaagde doos Merci chocolade of het standaard douchepakket.

Smakelijke traktatie

De liefste juf of meester, die laat je niet met lege handen de zomervakantie instappen. Deze heerlijke traktaties zullen zeker in de smaak vallen.

Het zit d’rop

Tijd voor vakantie; het zit d’rop! Voor even dan althans. Bij de Action, HEMA of Xenos koop je voor een paar euro een mason jar of weckpot. Vul deze met dropjes naar keuze en hang er een kaartje aan met de tekst ‘Het zit d’rop! Bedankt!’. Met porseleinstift kun je nog een leuke groet op het potje schrijven.

SPEKtaculair schooljaar

Vul een geinig potje met spekjes en laat op deze grappige manier weten dat het een spectaculair schooljaar was voor jouw zoon of dochter.

Je bent een kanjer

De juf of meester die jouw kindje van alles geleerd heeft en weer heeft laten groeien, dat is toch een kanjer. Koop een verpakking grote Kanjer stroopwafels en pak één grote stroopwafel op een feestelijke manier in met bijvoorbeeld een mooi folietje en wat lintjes. Kaartje erbij voor jouw kanjer en je hebt een uniek en goedkoop cadeau in handen.

Zonnige bedankjes

Het is vakantie! De juf of meester kan even helemaal ontspannen. Met onderstaande, zonnige afscheidscadeautjes gaat dat relaxen helemaal goedkomen!

Stappen gemaakt

Voordat je dit presentje geeft, moet je nog wel even aan de juf of meester vragen wat hun schoenmaat is. Koop flipflops in deze maat en schrijf er met permanente stift bijvoorbeeld de naam van je kindje op en de boodschap ‘Bedankt voor de stappen die ik gemaakt heb’. Je kunt er ook je kindje een leuke tekening op laten maken.

Cool schooljaar

De opblaasbare drankhouder in de vorm van een donut is helemaal hot dit jaar! Hoe cool is het dan ook om dit aan de juf of de meester te geven met de tekst er erbij ‘We ‘donut’ know what we would have done without you’. Maak er een zomers pakketje van en vul eventueel nog aan met kleine parapluutjes, ijsblokjes en een blikje fris.

D(r)ankje

Een verfrissend drankje of zomerse cocktail, dat mag in de vakantie niet ontbreken. Leuk is dan ook dit bed(r)ankje. Stop een borreltje, een blikje fris of de ingrediënten voor een zonnige cocktail in een drinkbeker (mason jar met rietje) en je hebt binnen mum van tijd een origineel bedankje.

Uitzwaai-cadeautje

Aju paraplu

Voor even, en misschien wel voor altijd, zegt jouw zoon of dochter de school vaarwel. Hoe cool is het om op onderstaande manier doei te zeggen. Tik ergens goedkoop een paraplu op de kop, bijvoorbeeld bij de Blokker of Kruidvat, en schilder hier met watervaste textielverf de handjes van je boefje(s) op.

We smeren ‘m

We smeren ‘m, letterlijk en figuurlijk. Tijd voor een onvergetelijke zomervakantie en natuurlijk ook tijd voor de nodige zonnebrand. Koop een paar (mini) zonnebrandproducten en stop dit in een geinig potje, een limonadetap of verpak het op een vrolijke manier met folie en lintjes.

Tijd om uit te (z)waaien!

Tijd om uit te (z)waaien. Na een druk schooljaar hebben de kindjes en de juf of meester het wel verdiend om lekker uit te waaien. Met dit afscheidscadeautje kan dat als geen ander. Neem een handventilator, zo eentje die je normaal vult met water, en doe hier lekkere, gekleurde snoepjes in. Hang er een label aan met de boodschap ‘Tijd om uit te (z)waaien’.

 

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog creatieve ideeën voor een spectaculair bedankje?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel