Vrije Tijd / Online Leestijd: 4 minuten
Bijna Kerstmis, bijna een nieuw jaar. De tijd om nog eens wat van je te laten horen bij familie en vrienden die niet om de hoek wonen. Dat kan met een belletje, met een mailtje, maar leuker is nog steeds het kerstkaartje. En wel de persoonlijke kerstkaart. Zelf nog niet zo heel veel ideeën? Kun je wel wat tips gebruiken? Wij helpen je graag hier alvast een beetje op weg. Lees verder en doe inspiratie op! Lees het artikel

Lichtjes, kerstmutsen en sneeuw; zo maak jij dé kerstkaart van de eeuw!

Leestijd: 4 minuten

Jeetje wat is de tijd snel gegaan, of niet? Nog even en het is alweer 2018! Heb jij een mooie, persoonlijke boodschap voor familie en vrienden voor het nieuwe jaar? Of wil je ze gewoon fijne feestdagen wensen? Dat kan persoonlijk, maar wonen ze wat verder weg, dan zal je iets anders moeten bedenken. Een mailtje, het is een optie. Maar veel leuker is (nog steeds) het persoonlijke kaartje! Met onze tips en inspiratie maak jij de mooiste, meest unieke kerstkaart die bij jouw dierbaren in december op de deurmat valt.

Een schitterend Nieuwjaar!

Een kerstboom, een sneeuwpop, cadeautjes, oliebollen, champagne, sterretjes… Het is op en top feestdagen. Leuk om dan één of meerdere van deze elementen in je kerstkaart te verwerken. Je kunt een gekke kerstkaart maken, of het wat klassieker houden, het is net wat jij wil.

Een knusse kerst

Ga je voor sfeervol? Dan is het eerste, onderstaande idee, wellicht wat voor jou. Neem een sterretje (vuurwerk) steek dit aan en hou dit vast in je hand. Voor extra schitterend effect, zorg dat het donker is. ‘We wish you a sparkling new year!’ is misschien wat cliché, maar dat is ‘prettige kerstdagen’ net zo goed.

Je kunt ook met ander licht spelen voor een sprankelend, sfeervol gevoel. Dus zoek het licht op en ga aan de slag met je camera.

Te gekke feestdagen

Kennen ze jou of jullie als een beetje maf? Altijd in voor een geintje? Waarom dan niet je kerstkaart daar op aanpassen? Trek met z’n allen een foute kersttrui- of pak aan, regel de nodige accessoires en maak een lekker maf kiekje. De tekst kan worden: ‘We wensen jullie een te gek 2018!’

Ooohh wat lief!

Jouw kleine spruit of harige viervoeter, die zijn eigenlijk te schattig om achterwege te laten op je kerstkaart, toch? Dus trek een kerstmuts uit de kast, zorg voor een mooie achtergrond en bergen geduld. De eerste foto’s zullen namelijk nog niet zo zijn, zoals je wil. Merk je overigens dat ze er totaal geen zin in hebben, gaan dan niet doordrammen. Nee, is gewoon stoppen en één van deze andere ideeën als alternatief nemen.

Super coole kerst

Kou, kerstvakantie, skiën, sneeuw… Nog een paar dingen die goed te verwerken zijn in een perfecte kerstkaart. Maak dit jaar tijdens je wintersportvakantie een grappige foto op de piste. Die kun je dan mooi volgend jaar gebruiken. Mogelijk heb je nog een geschikt kiekje liggen van eerdere ski-tripjes. Wie weet welke geinige familiefoto in je fotobestanden opduikt.

Van sneeuwengel tot een winters wonderlandschap, het levert prachtige kerstkaarttaferelen op. Hopelijk wordt het dit jaar een witte kerst, zo kun je weer materiaal schieten voor je persoonlijke groet voor 2019.

Psst: ook bij stevige vorst kleurt alles wit. Zakken de temperaturen dus onder nul, pak je camera en trek de natuur in.

Stap voor stap

Volg onderstaand stappenplan en je bent op de goede weg om een prachtige, unieke kerstkaart te maken.

 1. Bedenk wat en wie je op de foto wilt hebben.
 2. Regel de nodige rekwisieten en de juiste locatie.
 3. Mislukken al jouw foto’s, contacteer iemand met wel goede camera-skills
 4. Schiet een hele rij foto’s en zoek de beste uit.
 5. Heb je een fotobewerkingsprogramma op je computer, gebruik dit.
 6. Wel op je computer, geen idee hoe dit te gebruiken? Met YouTube filmpjes kom je al heel ver.
 7. Zelf geen fotobewerkingsprogramma? Raadpleeg een website zoals smartphoto en Albelli.
 8. Creëer met het gebruiksvriendelijke programma van deze websites een mooie kaart.
 9. Zoek hier op Goedkoop.nl naar een kortingscode.
 10. Een kortingscode gevonden? Vul deze in op de website van de online fotoservice.
 11. Klaar?! Bestellen en versturen maar!
Gouden tip van Goedkoop.nl

Bij Albelli doe je niet alleen nog meer inspiratie op voor jouw kerstkaarten, je profiteert er ook regelmatig van flinke korting. Korting tot wel 40% op bijvoorbeeld kerstkaarten. De moeite waard om dus snel eens een kijkje te nemen!

Pak korting!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ziet jouw ideale kerstkaart eruit? Heb jij nog ideeeën die dit lijstje kunnen aanvullen? Deel ze hieronder in een reactie met ons.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel