Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Laat jij de auto weleens thuis staan? Dit is namelijk veel beter voor het milieu én je portemonnee. Wij geven je 3 goedkope alternatieven. Lees het artikel

3x goedkope én duurzame alternatieven voor de auto

Leestijd: 3 minuten

Uit cijfers van ING blijkt dat voor 64% van de ondervraagden de auto nog steeds als favoriete vervoersmiddel beschouwt. Voor meer dan de helft van de ondervraagden is het bezit van een auto dan ook vanzelfsprekend. Echter kost een auto tot wel honderden euro's per maand en zijn de uitlaatgassen niet bepaald goed voor het milieu. Daarnaast is de kans groot dat je regelmatig in de file staat, de hoofdprijs betaald voor parkeren en dat je te maken krijgt met hoge belastingen. Reden genoeg om toch maar eens duurzame vervoersmethoden te overwegen, waarmee je ook nog eens bespaart op maandelijkse kosten toch? 

1. Neem wat vaker de (elektrische) fiets!

Dat de fiets altijd al een handig vervoersmiddel was wisten we al. We springen massaal op de fiets om een snelle boodschap te doen bij de plaatselijke supermarkt, de kids op te halen van school en nog vele andere activiteiten waarvoor de fiets nu eenmaal handiger is. De vraag is alleen waarom we de fiets niet net zo massaal inzetten voor het woon-werkverkeer. De e-bike maakt het afleggen van lange afstanden toegankelijker. Zonder al te veel moeite fiets je zelfs met wind tegen fluitend naar je werk. Zie je jezelf al met de wind in de haren naar huis trappen? Al fietsend kun je lekker je hoofd leegmaken en daarnaast ook nog een beetje genieten van het Nederlandse polderlandschap. Dat klinkt een stuk aantrekkelijker dan achter aansluiten in die lange file!

Daarnaast zijn e-bikes tegenwoordig niet meer zo prijzig als je denkt! Oriënteer je daarom eens online op goedkope elektrische fietsen. Voor een mooi prijsje heb je deze dagen al een mooie én kwalitatief hoogstaande e-bike, voorzien van A-merk apparatuur!

2. Sharing = caring

Het is nu eenmaal zo dat het behoorlijk verleidelijk is om voor het minste of geringste in de auto te springen als deze op de oprit staat. Zonde! Dit zorgt namelijk voor extra brandstof en parkeerkosten, die je niet zou hebben als je had gekozen voor een duurzame optie. Toch is het gebruik van een auto soms handiger. Die dag vol afspraken, heel vroeg of laat ergens moeten zijn, of met de kids en heel veel spullen ergens naartoe moeten, zijn situaties waarin de auto als vervoersmiddel de voorkeur heeft. Hoe fijn zou het in dit geval zijn als je dan toch vrijblijvend gebruik kunt maken van een auto? Het concept dat hierop inspeelt is carsharing. Je kunt dan in de vorm van een lidmaatschap, op flexibele basis aanspraak doen op een auto. Handig toch?

3. Flexibel werken

Het woon-werkverkeer maakt je vaak afhankelijk van de auto. Je kunt kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen om de kosten naar beneden te brengen, maar misschien is flexibel werken ook een optie. Als je regelmatig thuis kunt werken ben je namelijk minder afhankelijk van je auto. Ga daarom eens in gesprek met je werkgever, wie weet is er wel meer mogelijk dan je denkt!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Weet jij nog andere duurzame en geldbesparende alternatieven?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel