Vakantie / Vervoer Leestijd: 5 minuten
En jij maar trappen! Je kent het misschien wel, je komt soms met je fietsje maar moeilijk vooruit, komt iemand anders je met alle gemak van de wereld voorbij gereden. Dat is één voordeel van de elektrische fiets, je hoeft zelf wat minder hard te trappen. Wat de andere voordelen zijn en hoe je meest geschikte en voordelige elektrisch fiets vindt, dat lees je allemaal hier! Lees het artikel

Fietsen met voordeel; dit is de beste e-bike voor jou!

Leestijd: 5 minuten

De elektrische fiets: het vervoersmiddel van de toekomst

Met steeds duurder wordende wegenbelasting en parkeerkosten die op veel plaatsen de pan uitrijzen beginnen steeds meer mensen op zoek te gaan naar een alternatief voor de auto. Dit is een van de redenen dat de elektrische fiets steeds populairder wordt. Nederland is altijd al een fietsland geweest. Nergens ter wereld vind je zulke goede fietspaden en is het zo normaal om alles op de fiets te doen. Naar je werk gaan, de dagelijkse boodschappen halen of gewoon een rondje maken voor de lol, wij Nederlanders doen het liefst alles met de fiets. Wie wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken kan eens nadenken over de aanschaf van een elektrische fiets. Afstanden van 20 of 30 kilometer zijn ineens niets meer. Zo wordt de elektrische fiets ineens wel een hele interessante optie ter vervanging van de auto.

Lekker in beweging

Het grootste voordeel van de elektrische fiets ten opzichte van de auto is natuurlijk dat het fietsen je helpt om gemakkelijk je dagelijkse portie beweging te krijgen. Hoewel je dankzij de trapondersteuning minder intensief fietst dan met een normale fiets, ben je wel degelijk aan het bewegen. Een elektrische fiets ontlast mensen die problemen hebben met hun knie- en heupgewrichten. Ook mensen met hartproblemen kunnen gemakkelijker fietsen met een elektrische fiets, omdat de hartactiviteit tijdens het fietsen lager is dan met een reguliere fiets. Dit betekent dat deze mensen langer in beweging blijven, wat absoluut gezondheidsvoordelen kan opleveren. Eventuele gevoelsmatige obstakels om de fiets te pakken worden weggenomen. De elektrische fiets is dan ook voordeliger én een stuk gezonder dan een ritje met de auto.

Tip: Helemaal voordelig wordt het natuurlijk als je dé geschikte fiets aan een scherp prijsje weet te scoren. Vraag hier een gratis Stella Fietsen brochure aan en vergelijk eerst rustig eens alle verschillen en prijzen.

Alle soorten en maten

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Net als bij normale fietsen wordt er onderscheid gemaakt tussen mountainbikes, moederfietsen, stadsfietsen of fietsen die juist geschikt zijn voor lange afstanden. Voor alle soorten gebruik is er vandaag de dag de perfecte elektrische fiets te vinden. Maar waar moet je nou opletten bij aanschaffen van een elektrische fiets? Allereerst zijn er drie soorten motoren: de achterwielmotor, de middenmotor en ten slotte de voorwielmotor. Deze typen motoren hebben alle drie hun voor- en nadelen. Een e-bike dealer zoals Matrabike kan je helpen met het uitzoeken van de optie die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

 

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Wil je nu echt weten hoe een elektrische fiets rijdt? Daar kom je natuurlijk maar op één manier achter; een proefritje maken! Bij Stella Fietsen kun je GRATIS en geheel vrijblijvend een proefritje maken op een Stella e-bike en dat op locatie. Je zit dus nergens aan vast, maar kunt zo wel even proberen of een elektrische fiets wat voor jou is en hoe het rijdt. Niet twijfelen, maar gewoon hier die proefrit plannen!

Maak een proefrit!

Tips bij de aanschaf van een e-bike

Een andere eigenschap van de elektrische fietsen waar bij stilgestaan moet worden bij aanschaf is de accu. De capaciteit van de accu’s van elektrische fietsen wordt steeds groter. Om deze optimaal te benutten moet je met allerlei zaken rekening houden tijdens het fietsen, zoals de actieradius van de e-bike. Welke accu geschikt is voor jouw elektrische fiets hangt af van het soort ritten dat je ermee wilt maken. Wil je lange fietstochten maken of gebruik je hem voor kleine ritjes door de stad? Al dit soort zaken tellen mee. Op internet kun je gemakkelijk een keuzehulp invullen die jou ondersteunt met het vinden van de perfecte e-bike.
Meteen maar even kijken welke elektrische fiets het beste bij jou past? Klik hier door naar de Matrabike keuzehulp.

Regelgeving

De regels voor een standaard elektrische fiets zijn simpel: iedereen mag ermee rijden. De trapondersteuning bij deze fietsen stopt bij 25 kilometer per uur. Er geldt geen minimum leeftijd, je hebt er geen rijbewijs voor nodig en een WA-verzekering is niet verplicht. Wel moet je te allen tijde op het fietspad blijven rijden. Voor een speed pedelec, een elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur gaat, gelden wel de nodige regels. Sinds 1 juli 2017 moeten alle speed pedelecs beschikken over een bromfietskentekenplaat. Met deze fiets gelden dan ook dezelfde regels als voor de bromfiets: je hebt een helm nodig, moet minimaal 16 jaar zijn en beschikken over een AM rijbewijs. Ook is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten en moet je op sommige plekken op de rijbaan rijden.

Beter voor het milieu, beter voor jou

Hoewel je voor de aanschaf van een elektrische fiets even diep in de buidel moet tasten, zal de investering zichzelf zeker terugverdienen. Het onderhoud van een elektrische fiets is goedkoop en gemakkelijk en je hoeft geen kostbare benzine of parkeerkosten te betalen. Hoewel de elektrische fiets nog geen vervanging is voor urenlange autoritten, is het zeker een goede optie ter vervanging van kleine autoritjes. Je bent lekker in beweging en krijgt frisse lucht, zonder dat je het milieu belast met schadelijke uitlaatgassen. Een win-win-win situatie dus!

Nog iets meer informatie nodig over het aanbod eletrische fietsen? Klik hier door en vraag GRATIS de Stella Fietsen brochure aan. Blader er eens op je gemak doorheen en lees nog meer over het aanbod elektrische fietsen en vergelijk prijzen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zou voor jou een goede reden zijn om voor een elektrische fiets te kiezen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel