Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 5 minuten
De wind raast om het huis, buiten is het guur. Tijd voor een gezellig ouderwetse spelletjesmiddag- of avond. Wordt het lachen, gieren, brullen of ben je meer in voor wat serieus denkwerk? Er is zoveel keuze voor jong en oud, dat het nog lastig kiezen wordt. Om het allemaal net wat makkelijker te maken, maakten wij alvast een lijst met spelletjes die je zeker niet mag en wilt missen! Lees het artikel

Samen spelletjes spelen: 7 toppers op een rij!

Leestijd: 5 minuten

Brrr, de winter ligt op de loer en dat merken we maar al te goed. Het is eerder donker en de avonden en dagen worden guurder. Lekker binnen blijven, de verwarming wat hoger of de kachel aan. Vervelen dat hoeft niet. Je kunt je favoriete soap kijken, in een goed verhaal duiken of natuurlijk gezellig een spelletje spelen

Welk spel dat wordt? Je hebt zoveel keuze, dat kiezen nog lastig wordt. Om het allemaal wat gemakkelijker voor je te maken, zetten we een aantal populaire spellen voor je op een rij. Ook verklappen we hier waar je moet zijn voor korting op deze geweldige spellen. Waar wacht je op, lees snel verder!

Familiespellen

Vandaag de dag is het heel normaal dat de kids al snel de iPad erbij pakken als ze zich even vervelen. En papa en mama, die zijn daar vaak net zo schuldig aan. Samen met z’n allen een spelletje spelen is toch veel leuker! Koop één van de onderstaande gezelschapspellen en het wordt gegarandeerd een succesvolle familieactiviteit:

1) Speak out – Kids tegen ouders

De tranen zullen letterlijk over je wangen biggelen tijdens ‘Speak Out’. De ouders vormen een team en de kinderen vormen een team (natuurlijk zijn andere samenstellingen ook mogelijk). Eén speler van een team doet een groot mondstuk in, waardoor je mond niet meer dichtgaat en spreken dus erg moeilijk en grappig wordt. Degene met het mondstuk in moet het woord op de gepakte kaart zeggen en de andere teamspeler moet het raden. Wie de meeste woorden weet te raden, heeft gewonnen.

2) Ticket to ride

Ticket to ride is een bordspel dat steeds populairder wordt. Heb je ooit Kolonisten van Catan gespeeld? Dit spel kun je daar een beetje mee vergelijken. Alle spelers (vanaf 8 jaar) krijgen een aantal bestemmingskaarten met daarop specifieke routes. Deze routes moeten de spelers proberen uit te leggen. Elke speler mag pas een verbinding bouwen als hij de juiste kaartencombinatie heeft. Per gelegde route worden verschillende punten uitgedeeld. Diegene met het grootste treinnetwerk, is de uiteindelijke winnaar!

Kinderspel

Van ontzettend grappig tot super leerzaam of een combinatie van beide… Ook in kinderspellen is er altijd een ruime keuze. Wij snuffelden eens rond in speelgoedwinkels en op het internet en kwamen tot de conclusie dat deze spellen zeker hot zijn bij de jeugd.

1) Poepie Knor

Poepies, scheten en boeren, dat doet het toch altijd goed bij kinderen. Denk er nog een lief varkentje bij en succes verzekerd. Met Poepie Knor zullen de kleintjes zich prima vermaken. Het doel van het spel is om je eigen varkentje zo snel mogelijk uit het modderbad te krijgen. Dit kan door een extra modderlaagje (= een kaartje) aan te brengen in bad. Het grote varken in het midden bepaalt de opdrachten. Draai het varken rond en luister naar het geluid wat hij maakt. Een scheet is een kaartje inleveren, een tuut betekent een kaartje voor de snelste drukker en een knor is sowieso een extra kaart.

2) Leo moet naar de kapper

Voor kinderen is het nog niet altijd even gemakkelijk om om te gaan met verlies. Natuurlijk moeten ze dit leren, maar wil je een keer een spelletje spelen zonder gekibbel of geruzie, dan is ‘Leo moet naar de kapper’ een prima keuze. Een groot pluspunt van dit spel is namelijk dat je samen speelt. Iedereen wint of niemand.

‘Leo moet naar de kapper’ is een soort memory spel. Alle kaarten worden onder de spelers verdeeld. Een speler trekt één van z’n kaarten en zet zoveel stappen als dat er op de kaart staan. Sta je op een tegel met dezelfde kleur als je kaart, dan kost het je geen tijd anders wel. Als Leo om 8u ’s avonds nog niet bij de kapper is geweest, moet je een volgende dag opnieuw beginnen. De omgedraaide tegels gaan weer naar de gedekte kant, dus iedereen moet goed onthouden waar welke kleuren liggen om het een volgende keer beter te doen.

3) Uno

Misschien niet het nieuwste spel, maar nog wel immens geliefd bij de kindertjes, is Uno. Het kaartspel is vergelijkbaar met kaartspelletje ‘Pesten’. Iedere speler krijgt evenveel kaarten en moet deze zo snel mogelijk kwijt raken door de juiste kleur of plaatje op te gooien. Let wel op, want er zijn ook actiekaarten die je tegenstanders in kunnen zetten om het je lastig te maken!Spelplezier voor volwassenen

Een spelletje spelen met vrienden? Met onderstaande spellen wordt het zeker een plezierig avondje.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Kruidvat, Blokker, Intertoys, Bol.com… In diverse winkels en webshops verkopen ze dezelfde spellen, maar de prijs kan nog wel eens verschillen. Vergelijk dus eerst de prijzen en ga dan pas over tot kopen. Zo kun je heel wat besparen!

1) 30 Seconds

Met jouw team probeer je zo snel mogelijk op het eindpunt op het bord te komen. Dit doe je door in 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op je kaartje te omschrijven voor de andere teamleden. En dat zonder namen te noemen. Met 30 Seconds kan je plezier niet op.

2) Who’s the Dude

Hilariteit alom met Who’s the Dude. Met een levensgrote, opblaasbare ‘vriend’ moet je zoveel mogelijk situaties uitbeelden. Denk bijvoorbeeld aan het bekende stuk uit de Titanic of Dirty Dancing. Naast scènes uit een film kunnen het ook bijvoorbeeld beroepen of sporten zijn die je moet uitbeelden met je opblaasbare ‘dude’.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke spel ontbreekt volgens jou nog aan dit lijstje   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel