Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 5 minuten
Op een tropische zomerdag is er niks zo lekker als in het zwembad plonzen of een dagje zee. Er zijn echter meer manier om de verkoeling op te zoeken. En wel in de vorm van waterspelletjes! Dus zit jij thuis zonder zwembad, maar met energieke kids? Lees snel verder en maak er toch een spetterende en verfrissende zomerdag van! Lees het artikel

Spetterend zomerplezier: de 10 leukste waterspelletjes!

Leestijd: 5 minuten

Op sommige dagen kan het in de zomermaanden flink warm worden. Tijd voor wat verkoeling dus! Waterspelletjes zijn dan altijd een schot in de roos. Elk kind vindt dat geweldig en kan urenlang met water spelen. De ideale manier dus om een middag te vullen vol met waterpret. En natuurlijk ook een heerlijke verfrissende manier om even af te koelen op zo’n snikhete dag.

Vandaag geven we je een overzicht van de allerleukste spelletjes waarmee je kids urenlang plezier hebben. Stop ze in je vakantietas of sla ze alvast in voor urenlang speelplezier in eigen tuin deze zomer!

1. Waterballonnen als dartspel

Benodigdheden: gekleurde vellen papier, schaar, tape, punaises, waterballonnen, dartpijltjes.

Koop wat gekleurde velletjes karton of papier en waterballonnen. Op de velletjes papier teken je cirkels. Deze knip je uit en je schrijft er met zwarte stift punten op. De rondjes prik je met een punaise in een boom of plak je met tape aan een muur. De kinderen kunnen nu net als met darts waterballonnen gooien en zo punten scoren. Je spreekt een aantal rondes af en het kind met de meeste punten heeft gewonnen. Hou het wel allemaal in de gaten, zodat de kids zich niet bezeren aan de darts.

2. Flessenvoetbal

Benodigdheden: lege plastic frisdrankflessen, (voet)bal

Elk kind plaatst een met water gevulde, plastic frisdrankfles voor zich. Wanneer er meer kinderen zijn, kunnen ze in een cirkel staan en wanneer je met twee kinderen bent, staan ze tegenover elkaar. Vervolgens moet elk kind proberen om met de voetbal elkaars fles omver te schoppen. Ook moeten ze natuurlijk zien te voorkomen dat hun eigen fles omvalt. Wanneer de fles is omgevallen is moet deze snel overeind gezet worden, zodat er zo min mogelijk water uitgaat. Het kind van wie de fles als eerst leeg is, heeft verloren.

3. Waterballonnen estafette

Benodigdheden: emmer, waterballonnen, markeringspunt

Bij de start plaats je voor elke groep kinderen een emmer met gevulde waterballonnen. De voorste kinderen pakken na het startsein een volle waterballon en lopen ermee naar het markeringspunt op zo’n tien meter afstand. Daar maken ze zo snel mogelijk hun ballon kapot, rennen terug en tikken het volgende kind aan. De groep die het eerste klaar is, heeft gewonnen. 

4. Autorace met waterpistool

Benodigdheden: licht speelgoedautootje, waterpistool, emmer met water

Voor kleinere kindjes is dit een heel leuk spel, omdat ze er niet heel erg nat van worden. Elk kind krijgt een klein, licht plastic speelgoedautootje en een waterpistool. De kinderen proberen vervolgens om hun autootje vooruit te laten rijden door er water tegenaan te spuiten. Het kind dat de auto als eerste over de finish laat rijden, wint de autootjesrace. En natuurlijk juichen de omstanders de racers toe!

Van heuse NERF Super Soaker tot een waterpistool in de vorm van een pinguïn, bij Intertoys heb je ruime keuze in waterpistolen. En dat aan spetterende prijzen! Bestel hier snel jullie favoriete waterpistool bij Intertoys.

5. Waterpistolengevecht

Benodigdheden: waterpistool, wc-papier, emmers met water

Geef ieder kind een waterpistool en rondom de schouder wikkel je een strook wc papier. Vervolgens gaat het gevecht van start en schieten de kinderen op dit wc papier met hun waterpistool. Is het wc papier eraf gevallen dan gaat deze speler even aan de kant zitten. Degene die overblijft, is de winnaar!

6. Waterballonnen overgooien

Benodigdheden: veel gevulde waterballonnen, handdoeken

Heerlijk op een hete dag dit spel, want de spelers gaan zeker nat worden! De kinderen staan voor dit spel tegenover elkaar of in een kring. Elk kind krijgt een met water gevulde ballon en gooit deze naar een ander kind en deze weer naar de volgende. De kinderen die de ballon niet vangen, zijn af en gaan aan de kant zitten. Ook leuk: geef de kinderen een handdoek en laat ze de ballonnen daarmee vangen.

Super leuk toch die waterballonnen? Alleen af en toe zo'n gedoe met vullen en dichtmaken. Gelukkig heeft Intertoys daar ook wat op; Bunch O Balloons waterballonnen. Binnen een minuut maak je voortaan 100 waterballonnen!

7. Pingpongballetjes schieten

Benodigdheden: lege plastic flessen, pingpongballetjes, waterpistool

Schiet met een waterpistool een pingpongballetje van een met water gevulde plastic fles die je op een afstand plaatst. Dit spel kun je eventueel ook in estafettevorm spelen of plaats verschillende flessen op verschillende afstanden en wie het snelst alle balletjes eraf schiet, heeft gewonnen.

8. Snoepjes vissen

Benodigdheden: plastic teil, snoepjes (bijvoorbeeld dropjes)

Plaats een grote bak met water op de grond en gooi er wat snoepjes in. De kinderen proberen met hun mond zoveel mogelijk snoepjes uit het water pakken. Het kind met de meeste snoepjes heeft gewonnen. En daarna: smullen maar!

9. Sponzentikkertje

Benodigdheden: spons

Een leuke, natte zomerse variant op het gewone tikkertje, maar dan met een natte spons. Elke keer dat er een nieuwe tikker is maakt deze de spons ook even opnieuw nat.

10. Hinkel je nat

Benodigdheden: stoepkrijt, papieren of plastic bekertjes

Voor dit spel teken je een hinkelbaan met stoepkrijt. Elk kind krijgt bij de start een bekertje met water. Degene die aan het einde het meeste water in zijn/haar bekertje heeft, wint.

Even een iets mindere zomerdag en toch lekker buiten spelen? Lees hier in ons artikel 'Van zandbak tot schommel; maak buitenspeelgoed van afval en rommel!' hoe je eenvoudig je eigen buitenspeelgoed maakt!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welk waterspelletje moet volgens jij zeker nog op dit lijstje? Deel jouw favoriete spel in een reactie hieronder!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel