Vrije Tijd / Sport Leestijd: 3 minuten
Als je ooit een hoger niveau voetbalwedstrijd bezoekt, dan weet je vast dat dit best een hap uit je portemonnee kan zijn. Wil je echter toch besparen op je voetbaltickets, of wil je zelfs winst maken op een wedstrijd? Lees dan maar mee, want met deze tips schiet je zeker raak! Lees het artikel

Goedkope voetbaltickets bemachtigen? Met deze tips scoor je!

Leestijd: 3 minuten

Voetbaltickets en hoge prijzen; het gaat hand in hand met elkaar. Een wedstrijd van de lokale voetbalclub kan nog wel gratis bezocht worden, maar wanneer je naar een topaffiche in de Eredivisie wilt ben je al snel €50,- voor een ticket met aardig zicht kwijt. Natuurlijk te gek voor worden, maar als voetballiefhebber moet je het er wel voor over hebben. Er zijn wel wat dingen die je kan doen om te besparen op een voetbalwedstrijd, maar wat dan precies?

Op de wedstrijddag

Bij een druk bezochte wedstrijd zijn de tickets over het algemeen snel uitverkocht en wanneer je ze eerder wilt bemachtigen ben je de hoofdprijs kwijt. Daarom is het aan te raden om, wanneer je echt naar een bepaalde wedstrijd wilt, op of net vóór de wedstrijddag te zoeken naar personen die onverwachts toch niet naar de wedstrijd kunnen. Zij zullen over het algemeen sneller geneigd zijn om de kaarten wat voordeliger de deur uit te doen, omdat ze niet veel tijd meer hebben om ze daadwerkelijk te verkopen. Let dus goed op de ticketsites of houd marktplaats in de gaten, of natuurlijk de ticket marktplaats van de desbetreffende voetbalclub. Liefst koop je bij de voetbalclub zelf. Zo weet je zeker dat je geen 'ongeldig' ticket koopt.

Besparen op andere zaken

barca stadion

Naast het besparen op voetbaltickets, wat in veel gevallen erg lastig zal blijken, kan je er ook voor kiezen om te besparen op randzaken. Ben je bijvoorbeeld van plan om naar een wedstrijd in het buitenland te gaan, zoals Engeland, dan is het aan te raden om tijdig vliegtickets te kopen. Vlak voor vertrek zal een retourtje naar Londen al snel €150,- kosten terwijl je bij tijdig bestellen ze kan krijgen voor €60 à €70,-. Houd hier dus rekening mee.

Ook bij binnenlandse wedstrijden is het mogelijk om te besparen op vervoerskosten. Je kan natuurlijk met iemand meerijden naar de wedstrijd, maar wanneer de wedstrijd in de buurt is kan je er ook voor kiezen om de fiets te pakken. Je bent misschien wat langer aan het reizen, maar het is wel gratis!

Toch een gokje wagen?

Wat nog een laatste mogelijkheid is, is het plaatsen van een weddenschap op de wedstrijd waar je daadwerkelijk naartoe gaat. Over het algemeen zal je wel een voorkeur hebben voor een club die je gaat bezoeken en zal je hier meer vertrouwen in hebben. Naast de te bezoeken wedstrijd kan je natuurlijk ook bijvoorbeeld wedden op het WK, maar tot die tijd zullen er nog wat zaken veranderen en het is goed om met recente informatie te spelen.

Ga je een voetbalwedstrijd bezoeken? Wij wensen je alvast een fijne wedstrijd!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog tips om te besparen op een voetbalwedstrijd?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel