Vrije Tijd / Sport Leestijd: 3 minuten
Is de wintersportvakantie geboekt, dan is het nu de hoogste tijd om je wintersportuitrusting te verzamelen. Hoe je dat zo voordelig mogelijk aanpakt, leg ik graag uit in enkele concrete tips. Lees het artikel

Op wintersport? Zo scoor je de leukste skispullen voor de beste prijs

Leestijd: 3 minuten

Heb je na lang wikken en wegen die geweldige wintersportvakantie geboekt? Maar is het je even ontschoten dat je ook nog de juiste skioutfit nodig hebt? Past je skibroek van vorig jaar niet meer of ben je op zoek naar de perfecte outfit om mee te shinen op de piste? Geen probleem! Met deze tips scoor je snel de voordeligste skioutfits.

Wat heb je nodig?

Allereerst is het handig om een lijstje te maken van wat je nu echt nodig hebt voor je wintersport. Dit zorgt ervoor dat je niks vergeet en je je niet laat afleiden door andere leuke aanbiedingen. Wie weet heb je bepaalde benodigdheden al gewoon in huis!

Laat me je even helpen om je lijstje op te stellen:

  • Skipak of -jas en -broek,
  • Speciaal thermisch skiondergoed,
  • Voldoende bescherming:
    • Skisokken,
    • Muts,
    • Handschoenen,
  • Skibril (of je eigen zonnebril),
  • Een snowboardhelm.

Tip: Wintersportkledij vind je vaak in felle kleuren. Het ziet er niet alleen hip uit, maar het is bovenal handig. Stel dat er iets gebeurt tijdens het skiën of snowboarden, dan vindt men je sneller terug!

Mode versus kwaliteit

Wie bij een wintersportpak denkt aan wijde, weinig flatterende kleding heeft het mis. Niets is minder waar tegenwoordig. Je vindt zowel online als in de winkel een ruim aanbod aan trendy skikleding. Hippe kleurtjes, leuke printjes, aansluitende modellen en mooie merken maken het mogelijk dat jij de perfecte sportieve look voor op de piste samenstelt.

Blijf hierbij opletten dat je gekozen skibroek, -jack of -pak wel geschikt is voor de wintersport. Het belangrijkste blijft immers dat je lekker warm, droog en voldoende beschermd de helling af kan gaan. Ook is het handig dat je je goed kan bewegen en met al dat sporten is een beetje ventilatie ook wel fijn.

Als je dus naast een modieus pak kiest voor een goede kwaliteit heb je hier meerdere jaren plezier van. Dat scheelt uiteindelijk ook weer flink in de portemonnee.

Houd zeker Decathlon, Bever en Daka in de gaten. Dit zijn sportwinkels met een ruim aanbod aan wintersportartikelen. 

Let op outlets

Veel sites en winkels hebben op een aantal dagen per jaar een speciale wintersportoutlet. Tijdens deze dagen shop je super voordelig alles wat je nodig hebt voor een heerlijke wintersportvakantie.

Veelal kan je tot wel 70% besparen op mooie artikelen. Hou dus goed de websites van je favoriete winkels in de gaten wanneer je het beste je outfit uitzoekt. Hier op Goedkoop.nl kun je ook de leukste aanbiedingen volgen.

Online vergelijken

De prijzen bij diverse aanbieders verschillen nog wel eens. Bij de een betaal je torenhoge prijzen voor de verzendkosten en de ander zorgt weer voor een supersnelle service of mooie korting. Het is dus goed om je niet op een winkel te richten, maar je horizon wat te verbreden.

Om het je makkelijk te maken bestaan er ook speciale vergelijkingssites die dit voor je doen. Zo kun makkelijk de keus maken voor zowel het beste als goedkoopste aanbod.

Buiten het seizoen shoppen

Aan deze tip heb je op dit moment niet zoveel, maar het kan je voor volgend jaar wel een hoop schelen. Gaat je skioutfit echt niet nog een jaartje mee? Omdat wintersportkleding seizoensgebonden is, kan je dit het beste aanschaffen als de winter weer voorbij is.

In plaats van dat je op zoek gaat naar je nieuwe strandoutfit kun je dan beter je wintersportoutfit voor volgend jaar shoppen. Je profiteert buiten het seizoen namelijk van de beste kortingen!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe pak jij het zo voordelig mogelijk aan?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel