Vrije Tijd / Sport Leestijd: 4 minuten
Je vindt sporten wel belangrijk en wil het graag doen, maar je komt er nooit toe, of er is altijd wel wat leukers te doen? Klinkt dit je bekend in de oren, dan is dit artikel je op het lijf geschreven. Ik geef je een top 5 met de meest trendy sporten van het moment. Wedden dat je deze wél volhoudt? Lees het artikel

Top 5 trendy sporten, die je wél volhoudt!

Leestijd: 4 minuten

Beweging is niet alleen belangrijk als je wilt afvallen, maar is ook essentieel voor een gezonde lifestyle. Het aloude vereiste van minimaal 30 minuten intensief bewegen per dag kennen we ondertussen allemaal wel. We hebben allemaal beweging nodig, maar dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af… Om het wel makkelijk te maken, kies je beter een van deze trendy work-outs uit de top 5! Zeker dat er een oefening voor jou tussen staat die je met gemak volhoudt.

#1 Bikram Yoga

 

Het fenomeen yoga staat al een tijdje in de spotlights en vele topmodellen en andere beroemdheden zweren erbij. Dat is niet voor niets! Door yoga oefeningen te doen train je niet alleen je gehele lichaam, maar ook je geest heeft hier baat bij. Een win-winsituatie dus.

Met deze nieuwe variant op de reguliere yoga komt er nog iets extra’s bij kijken. Bikram yoga is namelijk yoga waarbij de kachel op 30 graden of meer wordt gezet. Zo worden alle oefeningen zwaarder en daarmee dubbel zo effectief. Ideaal en bovendien gemakkelijk thuis na te bootsen. Dat scheelt je weer een prijzig sportabonnement!

#2 30 days work-out apps

De verschillende apps en online work-outschema’s schieten anno 2016 als paddenstoelen uit de grond. Dat komt goed uit, want met onze drukke schema’s blijft er weinig tijd over om naar een sportvereniging te gaan.

Het voordeel van deze apps is dat je alle oefeningen gemakkelijk thuis kunt doen op ieder gewenst tijdstip. Ze zijn bovendien vaak gratis verkrijgbaar en bevatten de meest uiteenlopende trainingen. De meest populaire apps zijn momenteel de reeks “30 days work-out”, waarbij je iedere 30 dagen een bepaalde zone van je lichaam aanpakt. Zo kun je kiezen voor het creëren van buikspieren in 30 dagen of kun je juist gaan voor de billen van J-Lo.

Heb jij nu toevallig nog 7 minuutjes over? Check dan dit filmpje en krijg je beweging van vandaag!

#3 Geen tijd? Doe je oefeningen tijdens kantooruren!

Speciale tip voor de workaholics onder ons: Wist je dat je heel veel oefeningen simpelweg op je werk kunt doen? Achter je bureau kun je heel gemakkelijk en effectief je benen, billen en buik trainen door ze gedurende enkele seconden aan te spannen en vervolgens weer te ontspannen. Je kunt deze oefening gedurende de hele dag herhalen, maar let op voor spierpijn!

Ook zaken als traplopen en op je fiets naar je werk gaan, kunnen zorgen dat jij je minimale 30 minuten aan beweging per dag krijgt. Wel zo gezond en super voordelig.

#4 Groepslessen in de sportschool

Ondanks de vele mogelijkheden om thuis of zelfs op werk aan je beweging te komen, blijft de vertrouwde sportschool een ware favoriet. Wat motiveert immers meer dan sporten met een groep gelijkgestemden die opgezweept wordt door een gedreven instructeur!?

Tegenwoordig kennen de populaire groepslessen echter een iets andere vorm. Zo wordt er vaak geen gebruik gemaakt van een echte instructeur, maar wordt er gewerkt met een virtuele omgeving. Net zo effectief en zo is er veel meer variatie mogelijk! Dus zorg dat je het groepslessenschema van je sportschool te pakken krijgt en kies een les uit die jou ligt. Wat dacht je van spinning door de Franse Alpen of al dansend op je favoriete muziek die kilo’s kwijtraken?

#5 Sporten terwijl je zit, het kan!

Deze laatste tip is met name geschikt voor de ietwat luie medemens onder ons. Is in beweging komen niets voor jou, maar wil je toch een slankere buik krijgen? Probeer dan eens deze “work-out” uit Nieuw-Zeeland, waarbij je je wasbordje traint door middel van een touwtje om je buik te knopen. Het touwtje werkt dan als een herinnering om je buikspieren gedurende de dag aan te spannen. In ieder geval de moeite waard om te proberen toch?

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke trend houdt jou aan het sporten?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel