Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 3 minuten
Bedrijfsuitjes zijn bevorderlijk voor de gehele sfeer van een bedrijf. Zo zorgen deze uitjes voor een verbetering in het teamgevoel. Wil je een leuk uitje organiseren, maar loopt dit flink op in de portemonnee? Met deze tips organiseer jij een onvergetelijke dag met een acceptabel budget! Lees het artikel

Deze 5 bedrijfsuitjes zijn goedkoop én leuk!

Leestijd: 3 minuten

Hard werken is natuurlijk van groot belang om een bedrijf te laten groeien. Met de juiste kennis en vaardigheden kunnen de werknemers deze groei ook waarmaken. Om zichzelf constant te verbeteren in hun specialisme dienen de werknemers frequent geprikkeld te worden met nieuwe informatie.

Wat echter ook van belang is, is je werknemers gemotiveerd houden. Natuurlijk wil je graag dat zij een zekere vorm van affectie tonen voor het bedrijf. Dit kan gestimuleerd worden door hen op den duur te belonen voor het geleverde werk.

Een veel gebruikte optie om werknemers tevreden en gemotiveerd te houden, is het geven van bedrijfsuitjes. Deze uitjes verbeteren de gehele sfeer binnen een bedrijf. Daarnaast zorgt de verbetering van de sfeer voor een positief effect op het onderlinge teamgevoel. Doordat er een ‘wij’ gevoel gecreëerd wordt, zullen de werknemers allemaal toewerken naar hetzelfde doel.

Nu kunnen de uitjes zo gek gemaakt worden als een bedrijf zelf wil. Al zullen de kleinere bedrijven minder budget hebben voor deze uitjes. Daarom geven we je hier inzicht in een aantal leuke, budgetvriendelijke bedrijfsuitjes.

1. De zon opzoeken op het strand

Niks is lekkerder dan de warmte van onze zon op je gezicht. Daarom is het een perfect bedrijfsuitje om bij mooi weer te genieten van het strand. Zo kan het bedrijf de kosten relatief laag houden door bijvoorbeeld enkele drankjes en hapjes te voorzien. De werknemers kunnen hier genieten van een borrel en wellicht een duik maken in de zee voor afkoeling. Deze optie is dan ook zeker een aanrader bij fijne weersomstandigheden.

2. Een bier-of wijnproeverij

Zeer makkelijke en vaak goedkope opties zijn de wijn- of bierproeverijen. Vaak zijn deze uitjes heel gezellig en er valt genoeg te leren over de alcoholische dranken. Met een uitje als dit kunnen de werknemers een dagje hun schouders laten hangen, en ontspannen onder het genot van een borrel.

3. In- of outdoor sportdagen

Het houden van sportdagen is vaak een zeer goedkope, en ontzettende leuke optie voor een bedrijfsuitje. Zo kunnen de werknemers meteen testen hoe goed zij functioneren als team, bij enkele competitiesporten. Er zijn ook genoeg sportactiviteiten waar geen onderlinge competitie voor nodig is. Zo kan een evenement als Mud Masters dé perfectie optie zijn om het personeel samen te laten werken om de finish te behalen.

4. Collega’s verslaan in een race op de kartbaan

Karten blijft een klassieker binnen de bedrijfsuitjes. Zo is dit uitje relatief goedkoop, maar toch ontzettend spectaculair. Elke werknemer vindt het waarschijnlijk heerlijk om te winnen van de baas, of van die collega die normaliter uitblinkt. Zo ziet iedereen meteen wie de beste coureur is, en wiens rijbewijs ingenomen moet worden.

 

5. Organiseer een game-dag op kantoor

Een zeer goedkope optie is het hebben van een game-dag op kantoor. Hier kan gedacht worden aan voetbalwedstrijden op het spel ‘FIFA 2018’ op een spelcomputer. Al hebben sommige kantoren ook een tafelvoetbaltafel, biljarttafel, of juist een dartboard.

Wat ook nog steeds zeer gezellig blijft zijn de bord- en kaartspellen. Zo kunnen de werknemers elkaar uitdagen in een potje poker of blackjack. Dan is meteen duidelijk wie er het beste kan bluffen van het bedrijf. Dit soort spelletjes gratis spelen is ook mogelijk via de computer. Deze klassiekers blijven ontzettend leuk om te doen, en de kosten zijn nihil. Natuurlijk is het wel belangrijk het personeel goed te verzorgen met lekkere drankjes en hapjes. Maar een (uitje) als dit blijft altijd een succes!

Wat je ook gaat doen, wij wensen je alvast een ontzettend gezellige tijd toe!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog leuke tips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel